dimecres, 4 de novembre del 2015

Què lligen els nostres polítics? Què llig Mireia Estepa Olcina, Alcaldessa de Cocentaina


Comencem aquesta tanda de preguntes sobre la lectura als nostres polítics. Ens hem adreçat, en primer lloc, a la nostra Alcaldessa, molt bona lectora i usuaria de la Biblioteca, i açò és el que ens ha contestat:

-Nom i cognoms: Mireia Estepa Olcina
-Càrrec municipal: Alcaldessa
-Partit Polític que represente: PSOE

-Llibre que he llegit aquest estiu i que recomane (d’entre tots els llegits, trieu-ne un):

Autor/a: Albert Hernández
Títol: El tango de l’anarquiste (en català).
Editorial: Bromera

-Per què el recomane (pel tema, per la seua manera d’expressar-se literàriament, etc.)

Es tracta d’un llibre amb una trama que enganxa, fàcil de llegir, conta la duresa de les dictadures a un costat i altre de l’Atlàntic, especialment, la de la repressió argentina. La redacció és lleugera, no massa complicada, allò que destaca d’aquesta obra és la capacitat per a traslladar als escenaris i emocionar amb les dures descripcions dels fets. El final és el més fluix del llibre, és ràpid i curt, no pareix massa elaborat.

El fet que el llibre estiga escrit en català i siga d’un autor valencià, és un valor afegit ja que és més comú trobar obres en castellà.

-A qui el recomane (a tot tipus de lectors, per a principiants, per als que els interesse una temàtica determinada, etc...)

Com que la redacció no resulta complicada i el fil és senzill de seguir aquesta obra és adequada per a qualsevol lector, independentment de la seua capacitat lectora. A més és una obra breu, només 184 pàgines, pel que pot resultar atractiva per a aquells/es que volen començar a llegir literatura en català i que encara no s’han atrevit.

També resulta interessant per a conèixer unes pinzellades de les aberracions que han practicat les dictadures a la societat i de les innumerables injustícies que s’han realitzat.

-Llibre que estic llegint en aquest moment:

Autor/a: Grouxo Marx
Títol: Memòries d’un amant sarnós (en català)
Editorial: Columna

-Llegeixo més en estiu o en hivern? Per què?

Si parlem de les obres que jo trie llegir, llig més en estiu perquè dispose de més temps d’oci. Actualment combine la literatura d’oci amb la lectura de textos acadèmics, la LIJ i els materials per a desenvolupar la meua feina actual (legislació, articles, manuals...).

M’he pres la llicència de fer algunes recomanacions de lectures anteriors:

- La Biblioteca de los Muertos, de Glenn Cooper: fil narratiu trepidant que encisa al lector/a.
- El tiempo entre costuras, María Dueñas: d’escriptura fina, elegant.
- El nombre de la rosa, una narració excel·lent.
- Todas las chicas besan con los ojos cerrados, Enric Pardo: res a veure amb la resta de llibres, aquest destaca perquè és divertit i molt curtet.

----------------------------------------------------
Li donem les gràcies per haver-hi compartit amb tots/es les seues lectures i prenem molt bona nota del que està llegint i de les seues recomanacions, totes molt interessants i que us invitem a llegir, doncs els llibres estan a la Biblioteca Municipal de Cocentaina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...