dimecres, 14 d’octubre del 2015

Plauto. Comedias

Plauto. Comedias. Ed. Bruguera


De quan en quan val la pena tornar als clàssics per gaudir de l'excel·lent ploma d'autors antics com per exemple Plauto, autor grec nascut a Itàlia el 251 a.C. i dedicat a escriure comèdia i amb gran èxit a l'època en què es van representar. De fet és un dels que ha sobreviscut al pas del temps i encara avui podem llegir obres com aquesta que us recomanem. A la biblioteca trobareu aquesta edició de Bruguera, la qual recull tres obres teatrals: Aulularia, Anfitrión i Rudens. 

Aulularia: un vell àvar es troba amb un munt de diners i la por del fet que algú se'ls robe. En això la seua filla s'enamora d'un jove, Licónides, que la pretén però el pare l'ha promés a un altre home. Licónides li robarà al vell els diners per aconseguir casar-se amb la seua filla.
 
Anfitrión: el Déu Júpiter, enamorat de la humana Alcmena, aprofita l'absència del seu home, per transformar-se en ell i aprofitar-se'n d'ella. Li acompanya el seu fill, el déu Mercuri, també transformat en el criat de l'home. En això estan els déus quan tornen a casa els veritables Sosia i Anfitrions per trobar-se una situació prou incòmoda... amb ells mateixos. 

Rudens: un naufragi permet a dues joves fugir d'un temible lenón que les ha segrestades per prostuir-les. Es refugiaran a l'illa on es troba el temple dedicat a la deesa Venus mentre el lenón intenta per tots els mitjans agafar-les de nou. Mentres tant, el descobriment d'un bagul amb objectes de les joves permetrà descobrir l'autèntica identitat d'una d'elles, que guanyarà un pare i un marit al final de l'obra.  






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...