dimecres, 17 de desembre del 2014

Especial Nadal: Novetats en Literatura espanyola

 
Javier Cercas. El impostor. Ed. Random House

 
Entre la ficció i la realitat Javier Cercas reconstrueix el cas d'Enric Marco, un home que durant trenta anys es va fer passar per supervivent dels camps de concentració nazis. Desenmascarat el 2005 Cercas indaga sobre la persona, les seues motivacions i sobre el mateix engany. 



 
Juan Marsé. Noticias felices en aviones de papel. Ed. Lumen

 
La visita del jove Bruno durant les vacances d'estiu permet al lector conèixer a la seua veïna, la Hanna Pawli, a qui tots els seus amics anomenen Pauli. Una dona ja major, jueva d'origen polonés, que va tindre que deixar el seu país de jove en difícils circumstàncies. Aquest seràn desgranades poc a poc mentres Bruno es passetja per la Barcelona dels anys 80.



 
Ramiro Pinilla. Cadáveres en la playa. Ed. Tusquets

Sancho Bordaberri és un llibreter vasc amant de la novel·la negra. Un cas d'assassinat anterior el converteix en Samuel Esparta, detectiu i alter ego, un homenatge a la seua passió lectora. En aquesta nova entrega de les seues andances una dona s'apropa a la llibreria per convencèr-lo de investigar la desaparició d'un home durant la guerra civil espanyola, rel·lacionada amb uns afusellaments en la platja de Getxo. Últim llibre de l'escriptor recentment desaparegut, Ramiro Pinilla (1923-2014).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...