dimecres, 3 de desembre del 2014

Especial Nadal: de 10 a 12 anys



 
Ana María Matute / Albert Asensio. Sólo un pie descalzo. Ed. Destino Infantil y Juvenil
 
Una proposta lectora per recordar a la recentment desapareguda escriptora Ana Mª Matute i apropar la seua escriptura als més joves. En ell ens parla de Gabriela, una xiqueta que té el costum de perdre sempre una sabata. Aquesta circumstància li permetrà accedir a un món màgic on tot és possible. Un llibre que és un cant a la màgia i la innocència de la infantessa.

 
Jordi Sierra y Fabra /  Pablo Nuñez. El asesinato de la profesora de ciencias. Ed. Anaya Infantil y Juvenil
 
Després que un grup d'alumnes provoquen una explosió jugant a la classe de física i química, la mestre decideix donar-los una lliçó. Els dona, sense que ho sapien, un líquid que els provocarà alguna cosa esgarrifosa si no són capaços de trobar l'antídot a temps, demostrant-los que la física i la química és més útil que allò que ells es pensen. 
 

 
Juan Ramón Jiménez / Thomas Docherty. Platero y yo. Ed. Anaya Infantil y Juvenil

Una de les obres més conegudes de la literatura espanyola, en aquest llibre adaptada i il·lustrada per a joves lectors. Platero es un ase blanc i xicotet que pertany a l'escriptor. A través de la seua rel·lació ens apropa a la vida i sentir de la comunitat rural on viu contat amb un llenguatge senzill i proper.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...