dimecres, 22 d’octubre del 2014

Li donem veu a... Emilia Pardo Bazán

Emilia Pardo Bazán (1851-1921) fou una escriptora espanyola, gallega concretament, filla de nobles espanyols. Va ser la seua mare qui la va animar a llegir des de ben xicoteta i als nou anys començà a escriure, activitat que desenvoluparia durant tota la seua vida, cultivant diferents gèneres literàris, no sols la narrativa.

És reconeguda sobre tot per una obra, Los Pazos de Ulloa, publicada per primera vegada el 1886. Seguint la corrent literària en aquella época, destaca el retrat realista que fa de la societat rural gallega. Al llibre es possa de manifest a través dels diferents personatges, l'enfrontament i diferències entre la gent de ciutat, els aristòcrates, i la gent del poble, els camperols, caracteritzats com gent hostil i embrutida.



A banda de trobar-lo a la biblioteca, el llibre es gratuït, es pot descarregar el ebook en Internet, com per exemple a Amazon o Casadellibro, doncs es tracta ja d'una obra lliure de drets d'autor. 

A més, en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes hi ténen un portal dedicat tot ell a aquesta gran escriptora espanyola on podeu conèixer la seua vida, obra, estudis que s'han fet d'ella, fotografíes i enllaços a altres recursos sobre l'escriptora. També a través d'aquesta biblioteca podeu llegir online a l'ordinador la novel·la.
 
 
I per acabar, us deixem dos interessants documentals sobre aquesta escriptora, sobre la seua vida i obra. El primer fet per la UNED i un segon enllaç a la web de RTVE, del programa Mujeres en la historia.
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...