dimecres, 4 de juny del 2014

S'alça el teló i... Premi de teatre infantil 2009 Ciutat de Carcaixent



Dídac Botella va ser el guanyador el 2009 del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal de la Ciutat de Carcaixent amb aquesta obreta "Lilla del... Teatre!" adreçat a lectors de primária, i que l'editorial valenciana Bromera va publicar.
 
Una classe de sisè de un col·le decideix muntar una obra de teatre. L'entusiasme inicial es converteix en un problema quan tots volen ser el protagonista, cosa impossible. I, a més, han de continuar fent el deures de la resta d'assignatures, encara que no en ténen moltes ganes després que es troben eclipsats pel teatre.



ESCENA I
 
Fem teatre!

DÍDAC: Bon dia!! Quina cara d'adormits que feu! (Irònic.) Què no teníeu ganes de venir a l'escola? (Els alumnes riuen una mica com dient "Doncs no teníem ganes, no!") És veritat... (Irònic.) Quin avorriment, estar açí dins tancants entre quatre parets! Amb un dia tan fantàstic, fan ganes d'eixir al pati a fer classe, eh! Probrets meus! Mireu: no eixirem al pati però us donaré una bona notícia...

(Els alumnes escolten amb expectació.)

DÍDAC: Després de pensar-ho... i tornar-ho a pensar... i repensar-ho una vegada més... Finalmente, n'he decidit! (Pausa.) Nosé on acabarà aquesta història... però m'he decidit! Farem - fareu- teatre!

TOTS: (Esclat d'alegria, tallant el mestre, just després d'anunciar que faran teatre.) Siii!! Què bé!!..

DÍDAC: Bé, supose que tindreu alguna pregunta...

(Just després, tots, els i les alumnes alcen la mà il·lusionats.)

DÍDAC: Carolina!

CAROLINA: Quina obra farem?

DÍDAC: Tens alguna idea...?

CAROLINA: (Sense quasi deixar-lo acabar la frase, emocionada, molt ràpid.) L'illa del Tresor?

(Quan el mestre assenyala Carolina rient, Tots els alumnes se n'alegren amb expressions del tipus "Uauuu!", "Què bé"... Es produeixen petites converses entre els alumnes. Dobrinka i Jonathan demanen silenci. Els i les alumnes callen ràpidamente. Al mateix temps, molts tornen a alçar la mà.)

DÍDAC: Penèlope!

PENÈLOPE: Farem l'obra en un teatre de veritat?

DÍDAC: Ja ho crec! Mireu: les escoles d'Albaida estan organitzant un festival de teatre escolar. He parlat ame l mestre que fa de coordinador i en ha convidat a participar-hi. Segons tinc entés, les obres le sfaran al teatre Odeón. Està un poco vellet però és un teatre de veritat! Hi caben més de 500 persones de públic! (Pausa.) David!

DAVID: Quan és el festival?

DÍDAC: A final de curs, pel juny. Nosaltres, si tot va bé, representarem l'obra el dia 18 de juny. Haurem d'espavilar-nos perquè no queda massa temps i tenim molt de treball per davant! (Pausa.) Jordi!

JORDI: Quan començarem a preparar l'obra de teatre?

DÍDAC: Espere que la setmana que ve. Espere! Fins d'açí al juny, usarem classes de valencià per preparar l'obra i assajar-la, classes de plàstica per fer els decorats... (...)

MARICARMEN: (Molt emocionada.) Puc ser Jim en l'obra de teatre?

(Tots els alumanes es queixen amb expressions del tipus "Quin morro!", "Clar"...)

AINHOA: (Fent burla.) com has de fer de Jim, Maricarmen? Però si és un xic i tu eres una xica!

[...]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...