dimecres, 28 de maig del 2014

El valle del asombro, d'Amy Tan

Amy Tan. El valle del asombro. Ed. Planeta

Amy Tan escriu de forma recurrent sobre el tema de la rel·lació entre dones de la mateixa familia i diferents generacions. Aquest nou llibre no hi és al·liè a aquest fet i narra la història familiar de tres generacions de dones.
 
Les protagonistes principals són Violeta, una jove nascuda a Xangai, i la seua mare, Lulú Minturn, nord-americana de naixement, propietaria d'un prostíbul de prestigi a la ciutat xinesa.
 
Es diferencien tres parts al llibre: la primera quan coneixem a mare i filla vivint en La Oculta Ruta de Jade, el próstibul a Xangai. La segona després que Violeta es separada de sa mare i la seua conversió en prostituta. I la tercera coneixem el origens de Lulú Minturn i els fets que la portaren a Shangai i com es va convertir en qui va ser coneguda.
 
La xiqueta Violeta sent que no encaixa com oriental ni com occidental. Sa mare, tanmateix, l'ha criat com a nordamericana però després de sospitar descobreix casualment el seu vertader origen. El seu pare tindrà també el seu paper durant la narració de la vida de Violeta. 
Quan Lulú decideix viatjar amb Violeta als Estats Units, es enganyada i li fan creure que Violeta ha mort. En realitat aquesta ha sigut segrestada i venuda per convertir-se en prostituta. A través del seu testimoni sabrem sobre el seu aprenentatge de la "professió". Després de determinats fets, Violeta  descobrirà més coses sobre la història personal de sa mare i allò que va ocòrrer després que Violeta desapareguera.
 
Una lectura intensa que no decebrà als que han esperat durant set anys el nou llibre d'Amy Tan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...