dimecres, 16 d’octubre del 2013

¿Eres mi madre?

Allison Bechdel. ¿Eres mi madre? Un drama cómico. Ed. Reservoir Books

En clau autobiogràfica, Alison Bechdel, autora i protagonista alhora d'aquesta història gràfica, narra el procés que segueix per escriure un llibre sobre el seu pare, homosexual confés al final de la seua vida, i que es va suïcidar.

L'escriptora busca en tot moment l'aceptació de la seua mare, tant a nivell personal com a l'hora de publicar un llibre que creu que no li agradarà. El matrimoni dels seus pares no va ser afortunat i sa mare verteix la seua insatisfacció personal en la filla, de qui es va quedar embarassada, la qual cosa va obligar als seus pares a casar-se.

Al llarg dels capítols anem coneixent episodis rel·lacionats amb la seua infantessa, coneixem l'indiferència de la seva mare per ella front als seus dos germans xics, les seues visites als psiquiàtres per controlar l'ansietat i la inseguretat que la domina i l'anàlisis de les rel·lacions de parella (és lesbiana), que tampoc no li funcionen massa bé.
El títol juga molt bé amb les paraules, doncs es tracta d'un drama en format còmic, però alhora contat amb humor. Una lectura original, curiosa per la història i com ho conta.  





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...