dimecres, 20 de febrer del 2013

El pensionado de Neuwelke

José C. Vallés. El pensionado de Neuwelke. Ed. Planeta

A un col·legi de senyoretes, al poble de Wolmar, al país que ara és Letonia, arriba una nova institutriu francesa. La senyoreta Émilie Sagée de seguida es fa un racó a la vida de la gent que hi viu, el matrimoni format per Evelin i Leónidas Buch, els professor i les alumnes i els criats per la seua simpatia i caràcter agradable.
Però conforme avançem en la lectura serà ella mateixa qui rebel·le al lector que amaga una estranya enfermetat, segons ella provocada pel diable, i que es un curiós fenòmen que permet que s'aparega com un fantasma, inclús estant ella present. Això li ha valgut que la tracten de bruixa i haja tingut que viatjar per tota Europa fugint del pare Falcàs, un retor obsessionat amb ella.
 
Émilie s'adapta be a la seua nova vida, sempre temerosa que la seua enfermetat es faça visible como sempre li passa. I quan ocurreix, el pare Falcas ja ha arribat a Wolmar i un malentés amb la minyona d'una de les alumnes precipitarà la implicació de tot l'internat en el destí de la senyoreta Sagée.
 
Una lectura fantàstica, que ens ha encantat, pels personatges, per la seua ambientació i per la trama original, on l'element fantàstic no eclipsa la resta de la narració. Molt recomanable.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...