dimecres, 20 de febrer del 2013

Dos historias nada decentes



Alan Bennett. Dos historias nada decentes. Ed. Anagrama

Aquest llibre conté dos rel·lats diferents als qual uneix  un context històric marcat pels convencionalismes socials, així com el component eròtic que impregna ambdues històries.
 
En La señora Donaldson rejuvece trobem que aquesta acava d'enviudar i s'espera d'ella que guarde les formes i visca una vida sosa i avorrida. Però, lluny de resignar-se i tancar-se a casa, s'ofereix per treballar com actriu en una facultat de medicina perquè els estudiants practiquen amb situacions mèdiques amb pacients. Al mateix temps, alquila una habitació a una jove parella als quals els accepta el pagament de l'alquiler per poder mirar mentre mantenen rel·lacions sexuals.
A partir d'aleshores, la senyora Donaldson comença a viure una nova vida que l'ompli més i que l'alliberen del seu destí de vídua.
 
Al segon rel·lat, La ignorancia de la señora Forbes, el fill d'aquest Graham, un jove guapo i templat de bona família, tria a una jove molt rica però lletja. Un fet inexplicable per a la seua família, sobre tot per a la mare, però no tant per al lector que coneix durant la lectura que Graham amaga la seua homosexualitat. De cara a la seua promesa i a la societat fa el seu paper, encara que duu una segona vida i manté rel·lacions amb homes.

Una lectura molt entretinguda, que sorprén pàgina rere pàgina.

Us invitem a llegir una entrevista a l'autor al periódic La Vanguardia, on parla sobre aquest llibre.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...