dijous, 21 de juny del 2012

Cinema i literatura: A tu tele

http://theispot.blogspot.com.es
En "A tu tele", una web sobre pel·lícules, sèries i programes de televisió, hi ha un apartat que segur ens interessarà: Dramas basados en la literatura clàsica. 
Recull un bon llistat de pel·lícules basades i adaptacions de novel·les, actuals i més antigues. Cadascuna de les pel·lícules té la seua fitxa amb un resum de l'argument, els actor i un vídeo-trailer, així com la valoració que li han donat els usuaris de la pàgina. 
Si us agrada el cinema us haureu donat compte que la gran majoria de pel·lícules estàn tretes de llibre. Ara teniu un lloc on buscar literatura "de pel·lícula".


Enxarxats: Literatura de viajes

Ara que ja l'estiu açí us recomanem que li féu una ullada a la web Viatge adictes on trobareu una sel·lecció personal de llibres de viatges o rel·lacionats amb els viatjes d'una o altra forma, en qualsevol gènere. En aquesta biblioteca viatgera, com li diuen, trobarem llibres ordenats per autor o pel títol així com un llistat d'editorials que ténen col·leccions dedicades als viatges.
Les possibilitats d'aquest secció són moltes, doncs a voltes no fa falta més que obrir un llibre per viatjar pel tot el món. Ja siga que viatjeu i necessiteu planificar la ruta, necessiteu propostes per emportar-vos a la maleta o simplement lectures que us duguen més enllà de la vostra casa, us recomanem que visiteu aquest racó a la xarxa. I només ens resta desitjar-vos... bon voyage!

Yo, Jennifer Strange, la última cazadragones

Kasper Fforde. Yo, Jennifer Strange, la última cazadragoness. Duomo Ediciones

Aquesta és una novel·la del gènere fantàstic adreçat a un públic juvenil, encara que als adults que els agrada la fantasia, també seria una lectura vàlida per a ells. La protagonista indiscutible és la màgia, doncs ens troben en un escenari on la professió de mag i endeví és d'allò més normal. L'altra protagonista és Jennifer Strange, que duu una agència de col·locació per aquestos, que la veritat no va molt bé doncs no hi ha treball. Aleshores comença a sentir-se la premonició sobre la vinguda d'una gran drac i la seua màgia i un nom flota a l'ambient, el de la mateixa Jennifer.
Trobareu una lectura divertida, en clau d'humor, per viure fantàstiques aventures.

dimecres, 20 de juny del 2012

Años lentos

Fernando Aramburu. Años lentos. Ed. Tusquets

El protagonista de la nova novel·la del recent Premi Tusquets de Novel·la és un xiquet de vuit anys que anirà a viure uns mesos a la ciutat de San Sebastià amb els seus oncles. A través d'ell coneixem a la seua família, el seu oncle de caràcter dèbil, la seua tía que és qui porta els pantalons a casa, però que serà l'única que li demostre estima, la seua cosina obsesionada amb el sexe i el seu cosí adoctrinat pel cura de la parroquia del barri que acava enrolat a la ETA.
Assistirem a un rel·lat biogràfic de la vida de la familia, d'allò que els passa en present i futur, unit a la història del País Vasc des de la vessant dels inicis de l'organització terrorista.
El llibre està redactat en forma de text literàri que el mateix xiquet anys després convertit en escriptor, escriu i reescriu com una novel·la. Política i literatura s'entremesclen en la seua lectura, i on l'autor aprofita per reflectir els seus pensaments i opinions sobre la realitat vasca. 

La luz en casa de los demás

Chiara Gamberale. La luz en casa de los demás. Ed. Seix Barral

Maria és l'administradora de l'edifici del carrer Grotta Perfetta, a la ciutat de Roma, on també viu. És mare soltera d'una xiqueta de sis anys, el pare de la qual manté en secret. Això fins que mor i en una carta rebel·la que el pare és un dels homes que viu a l'edifici, a qui li deixa la custodia. Després d'una reunió de propietaris on el "culpable" no ix, com que li teníem molta estima a la mare, decideixen fer-se'n càrrec de la xiqueta entre tots. D'aquesta manera Mandorla, que així es diu la menuda, viurà fins als 17 anys en cadascún dels pisos de maneres diferents segons el tipus de familia, mentre investiga qui podria ser el seu pare biològic.

El llibre de seguida ens ha recordat a "La elegancia del erizo", doncs la protagonista també és una xiqueta especial i l'argument transcòrre en un edifici d'apartaments, on coneixem als diferents veïns.
Mandorla ens conta ella mateixa en passat,  quan ja es una adolescent i deu decidir sobre el seu futur, quina ha sigut la seua experiència amb cadascuna de les famílies possant de manifest la diversitat existent: parelles que es divorcien, gays, una familia tradicional i una parella de fet.

La maravillosa historia de Carapuntada

Guy Bass. La maravillosa historia de Carapuntada. Una criatura casi humana. Ed. Molino

Carapuntada no és humà, ha sigut el resultat dels experiments que el professor boig Erasmus fa al seu castell. Oblidat en un racó, com una creació més, es fijarà en ell un artista del circ que promet fer d'ell una estrella.
Viviu en companyia d'aquest estrany èsser aventures i desventures que us sorprendràn, igual que el mateix protagonista. Trobarà Carapuntada el seu lloc al món?

La cólera de Banshee



Jean -François Chabas / David Sala. La cólera de Banshee. Ed. SM

Us portem en aquesta ocasió un àlbum il·lustrat que destaca tant per la història que conta com per les magnífiques il·lustracions de David Sala que acompanyen al text, que el fa un llibre que atraparà tant a majors com a xiquets.
Banshee, en la tradició irlandesa, és un fada asociada a la natura. I en aquesta història Banshee està enfadada i vol vent, molt, molt fort, fins que es convertisca en huracà. Res pareix aplacar-la, encara que tal volta, un regal especial ho farà.


La escuela infantil



Claude Delafosse. La escuela infantil. Ed. SM (Col. Mundo Maravilloso)

Per què anem a escola? Aquest llibre adreçat a primers lectors ens mostrarà, principalment a través de la il·lustració i un xicotet text, un llistat de coses que hi fem: aprendre a conviure i fer amics, saltar, ballar i fer exercici, dibuixar i per aprendre, per exemple. Una lectura que reflecteix allò que viuen els xiquets mateixos cada dia a escola, i poder parlar sobre allò que fan i que els agrada més.

dilluns, 18 de juny del 2012

Quin llibre li recomanaríes a... Justin Bieber

Justin Bieber llegint un llibre infantil

Aquesta vegada li ha tocat el torn a un jovenet molt d'actualitat al món de la cançó: Justin Bieber. La nostra amiga Jessica Sellés li regalaria el llibre titotla "Amor inmortal", de l'escriptora Cate Tiernan. La raó d'aquesta recomanació seria perquè el xic està enamorat i aquest llibre parla d'un amor etern.

Cinema i literatura: El curioso caso de Benjamin Button


L'any 2008 s'entrenava la pel·lícula El curioso caso de Benjamin Button, amb l'actor Brad Pitt en el paper principal de Benjamin, i basada en un conte curt de l'escriptor nod-americà F. Scott Fitzgerald, que va escriure el 1921.
En ell, al igual que en la pel·lícula, el protagonista naix amb una particularitat, ho fa sent vell i conforme passa el temps va rejovenint. Així la forma de viure la vida es estranya, cap enrere, així com ho seràn les seues experiències vitals i la d'aquells amb qui les compartirà. 
Una història original i sorprenent, prou fidel al text de F. Scott Fitzerald, que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula, al millor director (David Fincher), al millor actor i a la millor actriu de repartiment.




Enxarxats: www.salescalderstisner.cat


En l'àmbit cultural, Catalunya dedica aquest any 2012 a tres grans de l'escriptura catalana com són Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís.
La web dedicada que la Generalitat de Catalunya hi té a Internet sobre els tres autors, arreplega activitats, actes i propostes, adreçades al gran públic però també als especialistes, per tal de commemorar el centenari del seu naixement i possar de manifest la seua importància literària per a les lletres catalanes.
Tot començant, podem llegir la biografia de cadascún d'ells, la trajectòria literaria i recordar les obres escrites. Podem fer un viatge al passat recorrent la fototeca o compartir els nostres comentaris a les xarxes socials (Facebook i Twitter), sempre omnipresents. I, per supost, participar en les activitats programades a l'agenda. De totes elles, es fa un seguiment més exhaustiu a través de les entrades del blog.
Destaquem, a més, l'apartat Espais (al menú de dalt de tot) que ens descobreix rutes literàries referents als tres. I dins també l'apartat Llegim, on diferents personatges coneguts a Catalunya ens lligen fragments de les obres dels escriptors, recordant així, la seua obra.

Una bona iniciativa de la Generalitat, que volem recolzar des del nostre xicotet racó a les ones.

Las horas oscuras

Juan Francisco Ferrándiz. Las horas oscuras. Ed. Grijalbo

L'autor contestà presenta aquest dimecres 20 de juny, a la mateixa Biblioteca de Cocentaina, el seu nou llibre: Las horas oscuras. A partir d'una cançó celta, "Keening of the three Marys", Juan Francisco construeix una trama singular que ja es perfila com un bestseller per aquest estiu.

Ambientat en Irlanda a finals del segle X, arriba a l'illa des d'Hispania Brian de Liébana, el qual pertany al Espíritu de Casiodoro, grup dins de la ordre dels benedictins que ténen com misió salvar i conservar textos cristians i pagans, documents dels saber antic. Brian ve fugint també d'un grup de vampirs-demonis que volen destruir aquests mateixos documentos que preserva l'ordre de l'Espíritu. 
A l'illa el cristianisme era diferent al continental, doncs varen respectar les característiques celtes, les quals van integrar al seu model cristià. L'intenció de Brian és restaurar el monasteri de San Colombano, destruit pels vikingos anys enrere. Allí trobarà altres històries com la del senyor que mana a aquelles terres, la d'una jove, Dana, una druida que serà el nexe entre druides i cristians i el mateix abad del Monestir, qui va desaparèixer misteriosament durant l'atac viking.

A banda de l'atractiu del mateix argument, ben documentat hem de dir, allò que també destaca és el detallisme amb que JuanFran descriu els paisatges, la qual cosa permet al lector submergir-se en la novel·la de manera que pareix que estigues a la mateixa Irlanda.
Màgia, misteri, acció, fantasia, tot això trobareu en una lectura que us enganxarà des de la primera pàgina. A nosaltres ens ha encantat!


divendres, 15 de juny del 2012

Todo esto para qué

Lionel Shriver. Todo esto para qué. Ed. Anagrama

Todo esto para què, això mateix es pregunta el protagonista d'aquesta novel·la, Shep Knacker un home de negocis que ha fet diners amb un negoci com lampista. Des de l'adolescència ha somiat en poder retirar-se a un país on els diners li valgan més i disfrutar d'unes vacances per sempre. Però aquesta idea topeta amb la reticència de la seua dona i problemes amb un empleat a qui a venut l'empresa per un milió de dolars. Per més que ho intenta, Shep no pareix que vaja a complir allò que desitja.
Una lectura on Shriver retrata a la classe mitjana americana i escriu sobre allò que significa el somni americà.

Maldito sea Dostoievski

Atiq Rahimi. Maldito sea Dostoievski. Ed. Siruela

A l'Afganistan actual, en un ambient de guerra civil i on la supervivència i la desconfiança envers els poders públics són patents, viuen Rasul i la seua núvia Sufia. Per protegir-la, Rasul mata a una vella i després li roba tot el que té per ajudar a les seues famílies. Reconeix que es tracta d'un acte reprobable, però al mateix temps, també creu que ha fet justícia. Com si fora l'obra de Dostoievski, Crimen y Castigo,  Rasul es debat entre la culpa i l'acceptació, però finalment decideix entregar-se, però no amb el resultat que ell es pensa.

Una lectura realista i social, que ens parla sobre la situació actual que viu el país, la influència de la religió i la condició de la dona afgana.

¡A la cola!



Tomoko Ohmura. ¡A la cola! Ed. Corimbo

Què fan tots aquest animals fent cua? Doncs la majoria d'ells no ho saben, esperen, juguen o badallen, fins que alguna cosa ocorrerà. Què serà? Per saber més, haureu de llegir aquest àlbum il·lustrat adreçat als primers lectors.

La casa de Pedro



Mª Eulàlia Valeri / Fina Rifà. La casa de Pedro. Ed. La Galera

Aquest és un conte curt dins del qual llegireu un text encadenat, a cavall entre la narrativa i la poesia, que li dona a la lectura un ritme que enganxarà als primers lectors. Tot per anar coneixent els animalets que ronden la casa de Pedro.

dijous, 14 de juny del 2012

Un papá especial



Pedro Schiavo / Josep Torres. Un papá especial. Ed. La Galera

Tots els papàs són especial per als seus fills menuts, però el papà del protagonista d'aquest conte encara ho és més. A través de la lectura d'un text senzill i precioses il·lustracions que l'acompanyen, descobrim a través del rel·lat del xiquet que aquest papà és tant meravellós que camina en cadira de rodes.

Quin llibre li recomanaríes a... Angelina Jolie?


Li hem preguntat a Chaima Khamlichi quin llibre li regalaria a Angelina Joie i ens ha dit que un manual sobre l'adopció internacional, doncs la major part dels seus fills són adoptats i de diferents païssos.

Cinema i literatura: Cinema i literatura al canal MGM


El canal televisiu de la MGM (ja avisem que es tracta d'un canal de suscripció pagant) anuncia per als divendres un cicle de literatura i cinema que es diu "Del libro a la gran pantalla". I la primera pel·lícula que varen triar fou Crimen y castigo, concretament la versió que es va fer l'any 2002.
La pel·lícula porta el mateix títol de la novel·la en la qual es basa, de l'escriptor rus Fedor Dostoievski, escrita l'any 1866. Està considerada un clàssic de lectura indispensable i tracta principalment del conflicte psicològic que sent un jove després de cometre un doble assassinat. La lluita entre el bé i el mal, la rel·lació entre culpa i càstig, són temes presents al llibre i que caracteritzen l'obra de Dostoievski.
La pel·ícula, amb triple nacionalitat americana, rusa i polonesa, està interpretada pels actors Crispin Glover, Vanesa Redgrave, John Hurt, Margot Kedder, John Neville i Sophie Ward, entre altres, i dirigida per Menahem Golan.
L'heu vista? Penseu que l'adaptació cinematogràfica capta l'esència de la novel·la?


dimecres, 13 de juny del 2012

Enxarxats: El rincón de la novela romántica

Il·lustració Sara Torres
Ja haureu imaginat del blog que anem a recomar-vos en aquesta ocasió en enxarxats. El rincón de la novela romántica és una web on trobar mil i un títols sobre històries apassionades, amors de tot tipus i amb molt sentiment. A la web arrepleguen les últimes novetats editorials, les novel·les més recomanades pels lectors i lectores i aquelles autores imprescindibles que heu de llegir si sou fans d'aquest gènere, o us agrada llegir de tant en tant.
Això per començar, perquè hi ha altres continguts rel·lacionats amb les novel·les com el cinema. Allò que crida l'atenció només entres a la web és la gran quantitat de llibres i possibilitats lectores. Un lloc a la xarxa imprescindible que us assegurarà, almenys, una estona ben entretinguda.

Marcado a fuego

Brian Freeman. Marcado a fuego. Ed. Círculo de Lectores

L'escriptor Brian Freeman ens presenta la seua última novel·la, un thriller que s'inicia amb la troballa del cadàver d'una jove a la platja. La sorpresà esdevè quan coneixem que es tracta de la mateixa jove que, després d'acusar a un professor d'abusos, va aconseguir que el despatxaren de la feina i quedarà marcat, encara que no van quedar demostrats els fets.

El detectiu encarregat del cas iniciarà la seua investigació pel professor sospitós, Mark Bradley . La seua dona, Hillary, segura de la inocència del seu home, comença una investigació paralel·la que significarà traure a la llum secrets i misteris que afecten a més gent del poble.

Una novel·la que es llig fàcil i que puja en intensitat des d'un punt de començament senzill, la troballa i acusació, fins a la descoberta de raons d'altres personatges per vore morta a la jove. Én definitiva, una lectura entretinguda.


Pasajero K

Adolfo García Ortega. Pasajero K. Ed. Seix Barral / Círculo de Lectores

Un director de cine espanyol, K., acava de perdre a la seua dona, i inicia un viatge per Europa per rodar la seua última pel·lícula que tractarà sobre la seua vida. Durant la travesia coneix una periodista, Sidonie, la qual viatja a la ciutat de La Haya per informar sobre el judici de Radovan Karadzic, pels crims en l'antiga Iugoslàvia. Sidonie investiga també una pista que pot afectar al resultat del judici, per això, durant el trajecte els dos es voràn amenaçats i perseguits per algú que no vol que el secret de Sidonie isca a la llum.
Us trobareu una lectura d'intriga que tracta al mateix temps els origens de la guerra dels Balcans i recorda les conseqüències que va patir la població degut a la intolerància religiosa.

dimarts, 12 de juny del 2012

Palmeras en la nieve

Luz Gabás. Palmeras en la nieve. Ed. Temas de Hoy / Círculo de Lectores

Clarence, una jove filla i neboda de dos germans que varen emigrar a l'exòtica illa de Fernando Poo, en Guinea Ecuatorial, investiga els arrels familiar, la qual cosa inclou el període que els dos varen passar a l'illa. Allí treballaràn a l'empresa que dirigeix el seu pare dedicada al comerç del cacau. Coneixeràn i faràn amistat amb gent autòctona i un d'ells s'enamorarà d'una nativa, rel·lació que no està ben vista i portarà conseqüències.
Amor, passió, histories familiars i exotisme en una gran lectura que no us deixarà despegar-vos de les seues pàgines. 

Versos de cuento


Carmen Gil / Gusti (il.). Versos de cuento. Ed. SM

Us propossem una lectura diferent i molt divertida del contes a través de la poesia per als més menuts. Ja sabeu que als contes hi ha tot tipus de personatges que en aquest conte il·lustrat prénen el protagonisme. En forma de rima senzilla llegirem sobre fades, bruixes, donyets i vampirs, tots ells habitants del Regne de la Fantasia.

EL REINO DE LA FANTASIA

El Reino de Fantasía
está lleno de alegría
encuentras por todos lados
personajes encantados...

dilluns, 11 de juny del 2012

Manual del auténtico pirata

Steve Stevenson. Manual del auténtico pirata. Ed. Pirueta

A aquest llibre cinc amics, decidits a convertir-se en piratas, s'incriuen en una Escola de Pirates. Allí els Mestres Pirata els ensenyaràn mil i una coses que han d'aprendre per ser un temible pirata i viure moltes aventures.
Una lectura que és al mateix temps un llibre d'informació sobre pirates. El lector que s'aprope a les seues pàgines podrà també aprendre en companyia dels cinc protagonistes allò indispensable per convertir-se en pirata, què fer en cas de naufragi, técniques d'abordatge i nocions sobre navegació. Al final del llibre trobarem jocs i activitats per aplicar allò que hem aprés durant la lectura.
Si us ha agradat, rel·lacionat amb aquest teniu els llibres de la col·lecció "Escuela de piratas", amb els mateixos protagonistes.

La princesa que quería escribir


Beatriz Berrocal Pérez / Daniel Montero Galán. La princesa que quería escribir. Ed. Amigos de papel

On s'ha vist una princesa que no vol saber-se res de prínceps blaus ni balls ni vestits?  La princesa protagonista d'aquest conte és una xiqueta intel·ligent que desitja per damunt de tot convertir-se en escriptora i per això haurà de lluitar per aconseguir el seu somni. I com ho farà? Primer de tot haurà de ensenyar-se les lletres, estudiar i aprendre molt al col·le. Tal volta pensaveu en una fada padrina amb vareta màgica?

Quin llibre li recomanaríes a... Rodrigo Rato?


Després de fer-li la pregunta a Laura Pons, aquesta li recomanaria a Rodrigo Rato, expresident de Bankia, l'entitat bancaria tristement coneguda per la seua recent nacionalització, la cançoneta "Vamos a contar mentiras", cantada en Paco Muñoz canta per als xiquets 1. A nosaltres ens aprofita per recuperar el nostre folklore, amb cançonetes infantils de tota la vida, i a ella per "cantar-li" les quaranta per allò roï que ha sigut com a president de Bankia.

Vamos a contar mentiras
(cançó infantil popular)

Ahora que vamos despacio,
ahora que vamos despacio,
vamos a contar mentiras, tralará,
vamos a contar mentiras, tralará,
vamos a contar mentiras.

Por el mar corren las liebres,
por el mar corren las liebres,
por el monte las sardinas, tralará,
por el monte las sardinas, tralará,
por el monte las sardinas.

Salí de mi campamento,
salí de mi campamento
con hambre de seis semanas, tralará,
con hambre de seis semanas, tralará,
con hambre de seis semanas.

Me encontré con un ciruelo,
me encontré con un ciruelo
cargadito de manzanas, tralará,
cargadito de manzanas, tralará,
cargadito de manzanas.

Empecé a tirarle piedras,
empecé a tirarle piedras
y caían avellanas, tralará,
y caían avellanas, tralará,
y caían avellanas.

Con el ruido de las nueces,
con el ruido de las nueces
salió el amo del peral, tralará,
salió el amo del peral, tralará,
salió el amo del peral.

Chiquillos, no tiréis piedras,
chiquillo, no tiréis piedras,
que no es mío el melonar, tralará.
Que no es mío el melonar, tralará,
que no es mío el melonar.

Que es de una vieja muy pobre,
que es de una vieja muy pobre
que habita en El Escorial, tralará,
que habita en El Escorial, tralará,
que habita en El Escorial.

Cinema i literatura: Lawrence de Arabia


Recordar la figura de Lawrence de Arabia es recordar a l'actor que li va donar vida, Peter O'Toole, i la pel·lícula dirigida per David Lean. A O'Toole li van acompanyar un bon repartiment d'actor coneguts de l'època com Omar Sharif, Anthony Quinn, Alec Guinness i José Ferrer. La cinta es va estrenar el 1962 amb gran èxit que li va valdre guanyar 7 Premis Óscar al millor director, la millor escenografia, la millor fotografia, la millor pel·lícula, el millor muntatge i la millor banda sonora. Espanya va tindre el seu protagonisme en la pel·lícula doncs moltes de les escenes van ser rodades a Almería.

La pel·lícula està basada en la biografía del mateix Lawrence de Arabia, oficial britànic  qui en el llibre Los Siete Pilares de la Sabiduría narra la seua experiència al desert durant la Primera Guerra Mundial, quan Anglaterra l'envía per ajudar al Príncep àrab Faysal, al·liat dels anglesos, en la seua lluita contra Turquia. L'implicació de Lawrence amb la causa serà tal que es convertirà en líder de les tribus del desert per combatir als turcs.

Si no l'heu vista, us invitem a una sessió de bon cinema i crispetes. Val la pena, no només per la magnífica interpretació del protagonista, com de la magnífica fotografia que sap com captar la bellesa dels escenaris al desert on es desarrolla l'acció. 

Enxarxats: Neotake

Neotake és el nom que rep un cercador de llibres digitals a Internet. Està en anglés però permet fer recerques en qualsevol idioma. A més, podem fitar i definir la nostra recerca triant l'idioma en que el busquem, el format del llibre digital (epub, mobi, pdf...) o el preu (gratis o no).
Una volta hem triat les preferències de la nostra recerca, es mostraràn els resultats ordenats pel títol del llibre, que aniràn acompanyats de les característiques, com si són debades, format o si ténen drm. La web permet deixar comentaris i/ valoració amb estrelles que siguen d'utilitat per a altres internautes.
Per obtindre-lo només haurèm de punxar l'enllaç per descarregar-lo de la web on estiga allotjat. 
Una eina que hem trobat que funciona molt bé i resulta molt útil per trobar llibres lliures de drets d'autor, no sols aquells de lectura d'autor morts, sinó de tot tipus i temes.  

dijous, 7 de juny del 2012

Crim de sang

Sebastià Alzamora. Crim de sang. Ed. Proa

Guanyadora del Premi Sant Jordi 2011, Crim de Sang, mescla diferents gèneres - històrica, fantàstica i intriga - per construir una lectura diferent i atractiva.
L'argument gira en torn a l'assassinat d'uns religiosos i la mort misteriosa d'un nen i un capellà, tot ambientat durant la Guerra Civil Espanyola a Barcelona. Un comissari i un jutge seràn els encarregats de possar cara al o als culpables de les morts.  
Durant la lectura ens trobarem un vampir (tant de moda ara) i al mateix monstre Frankestein. Original, veritat?

La hija de Robert Poste


Stella Gibbons. La hija de Robert Poste. Ed. Impedimenta / Círculo de Lectores

Si els vostres gustos literaris s'inclinen per l'humor aquest llibre podria ser la vostra següent lectura.
La protagonista és Flora, una jove de familia acomodada que es queda orfena. Aleshores decideix mudar-se a casa d'un familiar que es fara càrrec d'ella, segons el costum de l'època. Finalment triarà als cosins Starkadder, grangers i amb un estil de vida completament diferent a aquell al qual estava acostumada Flora. Llegirem sobre la seua arribada a l'ambient rural i les impression que li causen cadascún dels membres de la familia Starkadder, a més de la resta de veïns.
Flora és una dona decidida i amb resol·lució que decideix que a la seua nova llar algunes coses hauràn de camviar i possar-se ordre, encara els que hi viuen es resistisquen una miqueta.
El to còmic que adopta la narració, les caricatures, la forma de expressar-se dels personatges  i algunes situacions còmiques, s'uneixen en una lectura divertida i molt amena.

L'obra està considerada un clàssic de la literatura anglesa que ha sigut reeditada en nombroses ocasions des de la seua publicació el 1932.




Un tros de cel

Isabel Clara Simón. Un tros de cel. Ed. Bromera

Isabel-Clara Simón publica la seua última novel·la centrada en el tema dels abusos a menors i la prostitució infantil. I ho fa a través d'una jove xinesa que es obligada, després de ser captada al seua país, a prostituir-se al nostre país, a la ciutat de València.
En primera persona, Wing que així es diu la protagonista, comparteix amb el lector com arriba a eixa situació. Ara, que ja ha complit el divuit anys i recupera la llibertat segons el seu "contracte", viatjarà de nou al seu país natal, Hong Kong, per ajustar comptes amb la seua familia, responsable del seu amarg destí.

Una lectura dura, que tracta un tema de plena actualitat i que vol denunciar la situació que milers de dones pateixen al món, per donar de pensar a aquell que s'aprope a les seues pàgines.



Versos de colores

Carlos Reviejo / XavierSalomó. Versos de colores. Ed. SM

Versos de colores és un nou llibre de poesia que ha vist la llum aquest mes. A les seues fulles, i ja precedides per la acolorida portada, trobareu poesies que versen sobre els colors i allò importants que són a la nostra vida. Un xicotet gran llibre per endinsar als més menuts en el món de la poesia amb versos curts i senzills.

dimecres, 6 de juny del 2012

Què comenci la festa!



Marta Luna / Víctor Escandell (il.). Què comenci la festa! Ed. La Galera

Els autor d'aquest llibre demostren que un llibre d'informació no té perquè ser avorrit. I més si parlem de festes. Què comenci la festa arreplega la història i en que consisteixen les festes més representatives que es celebren en Catalunya, algunes compartides amb el País Valencià.
Sant Antoni Abat, la festa dedicada als animals, La Candelera, Sant Jordi, Sant Joan, Sant Narcís o La Castanyada, són algunes de les que trobareu. La descripció de cadascuna de les festivitats s'acompanya de divertides il·lustracions que hi fan referència, i també fotografies. Tot perquè no s'oblideu de celebrar-les!

La niña que recorrió tierra fantástica...

Catherynne M. Valente. La niña que recorrió tierra fantástica en un barco hecho por ella misma. Ed. Noguer

Amb aquest títol tan llarg i explicatiu es presenta Septiembre, una xiqueta de dotze anys amb nom curiós, la qual viurà una aventura a Tierra fantàstica, un lloc plagat de curiosos personatges. Entre ells un drac amant dels llibres i un xiquet estrany anomenat Sábado. Tots junts hauràn de lluitar contra la mala, malísima Marquesa.

Trobareu una lectura juvenil original, que ja crida l'atenció per la acolorida portada, que es compara amb Alicia al País de les Meravelles o Peter Pan. Bons contra roins, màgia i fantasia, per viatjar amb la imaginació. Començeu a llegir-la si punxeu açí, al Google Books, per cortesia de la mateixa editorial.


Quin llibre li recomanaríes a... Fernández Ordoñez?


Al ja ex-governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, la nostra amiga Rosa Mompó li recomanaria un bon llibre de sodokus, ara que l'home tindrà més temps lliure. Jo afegiria que així tindrà també el cap ocupat i no tindrà que pensar massa en la nefasta gestió que ha fet al front de la primera entitat bancaria espanyola...

dimarts, 5 de juny del 2012

Cinema i literatura: Los juegos del hambre

El 2008 l'escriptora Suzanne Collins va publicar el primer llibre d'una trilogia dirigida al públic lector juvenil on la narració transcorre en un futur llunyà, on el gobern que té el poder obliga a dotze xics i dotze xiques entre 12 i 18 anys a competir per la supervivència en un programa de la televisió: los juegos del hambre.
Katniss Everdeen i Peeta Mellark, ambdós de setze anys, estàn entre ells i són els protagonistes principals d'aquesta lluita, on només un d'ells pot eixir guanyador.
Després d'aquest llibre li seguiríen En llamas i Sinsajo. Tots tres han sigut èxit de vendes arréu del món, igual que en Espanya.

Enguany s'ha entrenat als cinemes el primer llibre de la trilogia amb el mateix nom. Està dirigida per Garu Ross i interpretada per Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth i Woody Harrelson, entre altres. En Espanya la podem vore des del 20 d'abril.

dilluns, 4 de juny del 2012

Enxarxats: Roda la Bola

Roda la bola és una empresa que es dedica a donar resposta a l'oci familiar amb la proposta d'activitats de tot tipus que es poden fer a la Comunitat Valenciana. En la pàgina web de Roda la Bola trobareu tot un llistat d'activitats per fer amb xiquets. Entre elles, la lectura també té cabuda amb un apartat de llibres classificats per edats, des de 0 fins a 10 anys.
Inclosos en cada franja d'edat hi ha una sèrie de títols, i si punxem damunt, eixirà una completa descripció del contingut, junt a dades editorials, edat recomanada i preu. Trobareu una tria variada de llibres i molt interessant, per omplir el temps d'esbarjo dels menuts compartint lectures.

Los hijos de los días

Eduardo Galeano. Los hijos de los días. Ed. Siglo XXI

Los hijos de los días és un recull de xicotets rel·lats que es desarrollen durant diferents moments històrics. En concret són 366 històries, una per cada dia de l'any, que tracten cadascuna d'un tema diferent (dones, drogues, política, religió...) i que abarquen diferents gèneres com és la narració, la poesia o l'assaig. 
A través d'ells també l'escriptor dona la seua opinió sobre allò que l'envolta. Curiositats i grans esdeveniments es conjuguen amb la millor prosa d'Eduardo Galeano.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...