dimecres, 30 de maig del 2012

La casta autonómica

Sandra Mir / Gabriel Cruz. La casta autnómica. La delirante España de los chiringuitos locales. Ed. La Esfera de los Libros

Després d'un exhaustiva investigació els autors d'aquest llibre fan un repás detallat de tot allò que els polítics han fet, o desfet, al comandament dels órgans de govern espanyols a tots els nivells (locals, provincials, autonòmics). Balafiament i excesos que ara surten a la llum degut a la crisi i les retallades.
Una lectura on trobar la resposta al perquè de la delicada situació econòmica i social que travessa Espanya: una casta de governants que durant l'època de vaques grosses no han sabut administrar els diners de tots però sí omplir-se les butxaques i deixar constància de la seua ineptitud, que ara patim tots. Una lectura molt recomanable per a totes i tots.

La amante en guerra

Maruja Torres. La amante en guerra. Ed. Planeta

L'escriptora espanyola fa un recorregut pel període que abarca la seua vida unit a la ciudad de Beirut, capital de Líbano. Allí treballà com reportera i on decidí viure. Trobareu, doncs, una lectura biogràfica i intimista on Maruja Torres plasma la seua estima per la ciutat i trasmet els bons moments que duu al record, i altres més difícils degut al constant conflicte que domina al país. 
Vida i professió s'uneixen en un rel·lat que comença parlant sobre la seua arribada com periodista, per treballar, contada cronològicamente des del final cap al començament, i una segona part dedicada a l'experiència com habitant de la ciutat. 

Iyoké y el terrible Nia


Nathalie Dieterlé. Iyoké y el terrible Nia. Ed. Edelvives

Us convidem a conèixer a Iyoké, un xiquet africà que viu mil i una aventures amb els seus amics. En aquesta ocasió Iyoké es burla sense parar del terrible Nia, un gegant que no li agradarà gens ni mica les insinuasions que li fa l'Iyoké: "¡Quines mans més grans que tens! ¡Quina boca tan gran que tens!", no para de dir-li. I es clar, Nia s'enfada un poquet...
Aquest és un llibre per als més menuts, amb solapes per sorprendre's durant la lectura i on les il·lustracions prénen el protagonisme.

dimarts, 29 de maig del 2012

El libro que se sentía solo


Kate Bernheimer / Chris Sheban (il.). El libro que se sentía solo. Ed. Joventud

A la biblioteca d'aquest conte hi ha un llibre que se sent sol. Fa molt de temps que ningú no l'agarra i recorda quan va arribar i els xiquets se l'enduien per llegir-lo a casa. Però un dia una xiqueta es va fijar en ell i el va prestar per llegir-lo per les nits amb el pare i va descobrir una meravellosa història de fades.
És norma que quan els llibres fa fan vells ningú no els fa cas, però no hi ha que fijar-se en la coberta sinó en el seu contingut, tal volta s'estem perdent una gran lectura!




dilluns, 28 de maig del 2012

Peppa va a la piscina

Peppa va a la piscina. Ed. Beascoa Tres

Ara que tenim a prop l'estiu i abellix refrescar-se, aquest conte que us proposem resulta ideal com lectura per als més menuts. És un llibre fet en cartró dur, per manipular-lo sense por a trencar-ho, per això aprofita des d'edats primerenques, doncs a més té poca lletra. No s'oblideu que llegir també es pot fer a través de la il·lustració.
Peppa Pig és un personatge que ha arribat molt bé als xiquets, per les situacions infantils que viu i perquè es tracta de protagonistes xiquets, Peppa Pig i el seu germanet. Els dos, a través dels arguments dels llibres, viuen situacions qüotidinales com aquesta, el dia que van a la piscina i ténen por de l'aigua. Menys mal que allí estaràn els seus papàs per ajudar-los a superar la por.

dissabte, 26 de maig del 2012

Quin llibre li recomanaríes a... Víctor García de la Concha?

Il·lustració Manuel Boix


Víctor García de la Concha és el director de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola. El nostre amic Fernando Puig a qui li hem preguntat, li recomanaria la lectura del Tirant lo Blanc, escrit per Joanot Martorell, en valencià antic, perquè coneguera la riquesa d'altra de les llengues del nostre país.


divendres, 25 de maig del 2012

Cinema i literatura: Blancanieves

Aprofitem que enguany s'han estrenat varies versions als cinemes per parlar d'un dels contes clàssics més coneguts i versionats: la Blancaneus. L`origen del conte és popular i la versió més coneguda és aquella que van popularitzar els germans Grimm i després Disney.

El 1937 es fa la primera pel·lícula amb el mateix argument que la versió de Disney i el mateix títol - Blancanieves y los siete enanitos -, on la xiqueta que fuig de la mort planejada per la seua madrastra i coneix els set nans que l'ajudaràn a defensar-se de la bruixa, la qual la vol morta per ser considerada la més bella del regne. Segur que tots en coneixem la història.

Blancanieves, un cuento de terror, fou una versió estrenada el 1997 que, tal com s'afegeix al títol, és una interpretació del conte, amb un escenari més actual, on la madrastra de Lillian, la xiqueta protagonista, vol eliminar-la per tindre el seu propi fill i convertir-se en la Reina, amb ajuda de l'espill. També Lillian contarà amb l'ajuda de set nans. L'actriu Sigourney Weaver (Alien) interpreta a la madrasta...

Més recentment, el 2012 s'han adaptat  dues versions interpretades per destacades actrius nord-americanes de l'imperi Hollywood, sent pel·lícules més comercials.

Blancanieves (mirror, mirror) ha sigut la primera en estrenar-se, on l'actriu Julia Roberts (Pretty Woman) interpreta a la bruixa i madrastra de la Blancaneus, la qual està interpretada per la jove actriu Lily Collins. L'argument es paregut al conte, encara que la Reina desterra a la xiqueta al bosc perquè la mate un monstre que hi viu i serà rescata per set nans lladres. Aquest l'ajudaràn a recuperar la corona i al seu príncep.
L'altra pel·lícula titolada Blancanieves y el cazador, té al paper de la reina a l'actriu Charlize Theron i el de Blancaneus a Christen Stewart, prou coneguda per haver protagonitzat la saga Crepuscle. Aquesta versió conté més acció i un príncep guerrer, a més de que l'atmósfera de la pel·lícula és més negra. L'argument és similar a l'original, encara que el caçador encarregat de matar a la Blancaneus, es converteix en el seu salvador i l'ensenya a lluitar per recuperar el tron. Aquesta s'estrena el 1 de juny.

Per últim comentar que el nostre país també s'ha fet eco de l'interés de Hollywood amb una versió particular del conte, en blanc i negre, muda, només en música i del gènere de la comèdia. Les actrius Maribel Verdú i Macarena García protagonitzaràn la cinta que es prepara durant aquest any amb el títol Blancanieves.


No sabem a què obeeix aquesta moda però en tenim per a triar, no trobeu?

dijous, 24 de maig del 2012

Enxarxats: Sweet paranoia


Sweet paranoia és el nom del blog de Myriam Artigas Sanjosé, una estudiant de la carrera de Publicitat i Relacions Públiques que escriu sobre les seues impresions de tot tipus de temes del seu dia a dia, però sobre tot de llibres. Com gran aficionada a la lectura, com demostra al mateix blog, on plasma allò que disfruta amb un llibre a les mans, té diferents apartats dedicats a notícies, novetats literàries i ressenyes personals sobre els llibres que llig. Amb un estil desenfadat, Myriam comparteix amb els seus lectors tot tipus de lectures que li criden l'atenció així com la seua opinió després de llegir-los.
A més, teniu també l'opció de seguir Sweet Paranoia al Facebook on Myriam comparteix tot tipus d'informació al voltant de llibres, autors, il·lustradors, editorials, a banda de les entrades del blog. O si sou més partidaris de Twitter, també hi és present en aquest xarxa social.
En conjunt, una dolça paranoia, que segur us atraparà com a nosaltres.

dimecres, 23 de maig del 2012

Praga mortal

Philip Kerr. Praga mortal. Una investigación de Bernie Gunther. Ed. RBA

Bernie Gunther és el detectiu estrella protagonista de les novel·les de l'escriptor Phillip Kerr, localitzades en l'Alemanya nazi.
En aquesta nova entrega, la octava,  Gunther es trasllada a la ciutat de Praga on ha sigut invitat a casa d'un antic cap del detectiu en companyia de oficials nazis. Allò que en un principi pareix una avorrida reunió es converteix en un nou cas per al detectiu d'homicidis, al mateix temps que un misteri per desentranyar: una persona apareix assassinada dins d'una habitació amb la porta tancada per dins.
Una lectura que el mateix autor califica com "intriga calcada de les novel·les de l'Agatha Christie".

Com a curiositat us direm que el personatge està basat en una persona real, que, efectivament, fou un alt càrrec dins de les SS nazis.

dimarts, 22 de maig del 2012

La muerte llega a Pemberley

P.D. James. La muerte llega a Pemberley. Ed. Bruguera

Aques és l'últim llibre de l'escriptora britànica que s'amaga amb el nom P.D. James, molt reconeguda pels lectors de la novel·la d'intriga. A La muerte llega a Pemberley l'autora li fa un particular homenatge a l'obra Orgull i prejudici, de la Jane Austen.
L'argument ens trasllada a principis del segle XIX, sis anys després que els protagonistes al llibre de la Jane Austen, Elizabeth i Darcy, es casaren. Tot pareix idil·lic, quan l'home de la germana d'Elizabeth, Lydia, apareix mort, després d'un intent d'assassinat que patira díes abans durant un ball a la ciutat de Pemberley, on es desarrolla la trama. Arriba, així, la mort a la localitat de Pemberley, amb un misteri per desentranyar per la parella protagonista.

La BBC oferirà pròximament la novel·la, convertida en una sèrie per a la televisió, previsiblement al 2013.

dilluns, 21 de maig del 2012

Te dejo es jódete al revés

Señorita Puri. Te dejo es jódete al revés. Ed. Espasa

Segur que el títol d'aquest llibre que us presentem ja us ha cridat l'atenció. I la veritat és que és un preàmbul del tipus de contingut que trobarem a les seues pàgines. Humor i més humor al voltant del tema de les rel·lacions i els homes des del punt de vista d'una caixera de supermercat. Casada, amb fills, un dia descobreix al seu home al llit amb un altra. I a partir d'ahí començen les seues experiències amb seductors, festes, karaokes i una vida social d'allò més moguda.
Un llibre curtet en pàgines, amb una lectura fresca i molt divertida, que es llig en un no res.

La papallona de paper

Andrés Goldestein, Feliciano G. Zecchin. La papallona de paper. Ed. Comanegra

Tikoda és el nom de la xiqueta protagonista d'aquest conte. Tikoda, a més, és adoptada i un dia li demana a la seua mare que li explique l'origen del seu nom. Tikoda significa "papallona de paper" i al voltant del nom la mare li conta la història d'una terra llunyana on hi ha un poble habitat per curiosos personatges, tant extranys com el mateix nom de la xiqueta. 
Una meravellosa història que s'acompanya d'unes originals il·lustracions, per la tècnica utilitzada per l'il·lustrador Feliciano Garcia Zecchin.



Así te quiero mamá



Gabriela Kesselman / Lucía Serrano (il.). Así te quiero mamá. Ed. SM

Encara que fa poc que va ser el dia dedicat a les mares, aquest llibre és una celebració de la maternitat qualsevol dia. Perquè de mares en fem tots els díes, no hi ha festius i sempre ha d'estar ahí escoltant, animant, consolant, donant comprensió i, sobre tot, molt de carinyo i amor als fills.
Els més menuts ténen en aquest àlbum il·lustrat bons exemples d'allò que significa ser mare i es converteix en una lectura ideal per compartir junts, mares i fills. A més de poder mirar les fantàstiques il·lustracions de la il·lustradora Lucía Serrano, infantils i properes als xiquets.



Yo aquí soy el perro



Jutta Richter / Hildergard Müller. Yo aquí soy el perro. Ed. Lóguez

Com es deu sentir un gos respecte al món de les persones? Aquest és el plantejament del llibre infantil que us presentem. Yo aquí soy el perro ens deixa vore a través dels ulls del gos protagonista la rel·lació entre animals i amo, contada en clau d'humor. Antón, que així es diu el gos, vivia al camp i la seua vida era cuidar del bestiar. Ara haurà d'adaptar-se a una nova vida en la llar d'una familia a la ciutat, els quals l'han adoptat. I, evidentment, Anton anirà una miqueta perdut.
Una lectura que promet més d'un somriure al xicotet lector i aquell que s'aprope a les aventures d'Antón a la ciutat.


dimarts, 15 de maig del 2012

Quin llibre li recomanaríes a... Holland?


Per als que encara no s'han assabentat, François Holland han sigut recentment elegit com nou president francés. Des d'Ones de llibres li donem la benvinguda recomanant-li la lectura d'un llibre. Per això, li hem preguntat a Francisco Pozo i ens ha dit que li regalaria La conjura de los necios, de John Kennedy Toole.

dilluns, 14 de maig del 2012

Cinema i literatura: El abuelo


El abuelo és l´adaptació que el director espanyol Jose Luis Garci féu de la novel·la amb el mateix títol de Benito Pérez Galdós, la qual va publicar el 1897 i forma parte de l´última etapa de l'escriptor. Aquest ens conta la història d'un noble ric que fa fortuna en Amèrica i, en asabentar-se de la mort del seu fill, qui ha deixat dues filles, una d'elles il·legítima, torna a Espanya amb la intenció de descobrir qui és veritablement la seua néta per assegurar-se que el títol nobiliari passe a ella. La pel·lícula, igual que el llibre, ens trasllada a l'Espanya de principis del segle XX i ens descobreix una formidable interpretació de Fernando Fernán Gómez al paper del iaio. L'acompanyen Cayetana Guillén Cuervo en el paper de la nora vídua, Agustín González, Fernando Guillén i Rafael Alonso, entre altres.
Aquesta adaptació és famosa perque va aconseguir la nominació als Oscars de 1998 com millor pel·lícula de parla no anglesa. L'any següent Fernando Fernán Gómez guanyà un Premi Goya al millor actor en la XIII edició dels Premis.

Fluye el Sena. Tres casos del comisario Adamsberg

Fred Vargas. Fluye el Sena. Tres casos del comisario Adamsberg. Ed. Siruela

L'editorial Siruela publica conjuntament tres relats protagonitzats pel comisari Adamsberg i ambientats tots tres a Paris, els quals van publicar-se anys enrere per separat.
Al primer cas, "En salud y libertad" el comisari se les vorà amb les misives amenaçadores d'un anònim mentre investiga la mort d'una dona a les víes del tren. El segon relat, "La noche de los brutos", tracta sobre la investigació de la mort d'una dona ofegada baix del pont del riu Sena. I el tercer relat, "Cinco francos unidad" el comisari Adamsberg haurà de convèncer un venedor ambulant que ha sigut testimoni de l'intent d'assassinat d'una dona rica, que l'ajude en la seua investigació.

Una lectura molt recomanable per als seguidors d'aquest detectiu, al mateix temps que una bona forma d'apropar-se per primera vegada a l'original escriptura de l'autora francesa Fred Vargas.

El triturador de huesos

Wolf Hass. El triturador de Huesos. La segunda investigación del detective Brenner. Ed. Siruela

Després del primer cas que llegirem al llibre titolat La resurrección de los muertos, el detectiu Brenner s'enfronta a un nou cas.
En la trituradora d'óssos d'un restaurant dedicat a servir pollastre fregit han aparegut óssos que no són d'animal. Aquesta seria la forma més fàcil de fer desaparèixer els cossos de persones, com els que estàn desapareixent al¨mateix poble on es troba el restaurant. Brenner sap que les dos coses ténen rel·lació i anirà investigant i lligant caps fins arribar al culpable.


El asesino hipocondríaco

Juan Jacinto Muñoz Rengel. El asesino Hipocondríaco. Ed. Plaza y Janés

M. Y., les inicials d'un assassí a sou, haurà de complir un encàrrec al mateix temps que tracta de torejar amb la seua particular batalla contra les enfermetats i la mort, doncs és hipocondríac. El seu objectiu és Eduardo Blaistein, un personatge que no serà gens fàcil d'el·liminar i que compartirà protagonisme amb diferents escriptors clàssis com Molière, Kant o Poe que patiren també la hipocondria.
La narració està contada en primera persona pel mateix assassí que en capítols curts anirà desgranant tot allò que li passa pel cap rel·lacionat amb les enfermetats i l'encàrrec que porta a les mans. 
Una novel·la d'intriga que promet una lectura diferent dins del gènere negre, adornada amb molt d'humor.




dijous, 10 de maig del 2012

¿Dónde están mis gafas?



María Pascual. ¿Dónde están mis gafas? Ed. Thule

Aquest àlbum il·lustrat serà tot un descobriment tant pel gran com pel xicotet lector, en tots els sentits. Es tracta d'un llibre sense text, on la imatge prén tot el protagonisme doncs ens invitarà a mirar amb detall les seues pàgines buscant les ulleres del protagonista del conte. Camilo Bolognato és un despistat que ha perdut les ulleres i, per això, les busca per tots els racons a casa seva. Així, cada pàgina està plena d'objectes i haurem de mirar per tal de trobar-les.
Un llibre on la lectura es converteix en un joc, que a més, podem gaudir amb els menuts.

¿Qué es el amor?



Davide Cali. ¿Qué es el amor? Ed. Edelvives

Açí tenim un àlbum il·lustrat que ajudarà a donar resposta a una questió prou peliaguda per als menuts: què es l'amor? Emma, la xiqueta protagonista, li preguntarà al papà, a la mamà, a la iaia i al iaio, i tots quatre li donaràn una resposta diferent. Emma està confosa com pot significar coses diferents per cadascún d'ells. I es que cal explicar als xiquets, com Emma entendrà, que l'amor és una cosa o altra segons la persona que ho viu i ho sent.
Un conte simpàtic, especial i singular tant per les il·lustracions com pel contingut amorós.

En Dog i els llibres

Louise Yates. Dog i els llibres. Ed. Flamboyant

Dog és el protagonista d'aquest conte que ens parla sobre la lectura i els llibres. Ell és un gosset molt lector que un dia decideix muntar una llibreria per contagiar la seua passió lectora i recomanar aquells llibres que més li agraden. Al principi hi trobarà alguns problemes, però estant rodejat de llibres ja ha complit el seu somni.

dimecres, 9 de maig del 2012

Enxarxats: Eienes per detectar textos plagiats

No és el mateix crear que copiar (il. José Rosero)


El copia i pega, el pirateig, funciona molt per la xarxa i en el treballs escolars. No és el mateix llegir, comprendre i després redactar els nostres propis textos que copiar sense citar la font d'on ho hem tret. Hui us volem recomanar llegir l'article: 12 Herramientas para detectar textos plagiados.

Després de la seua lectura podreu comprovar que és molt senzill detectar el plagi.


dimarts, 8 de maig del 2012

Quin llibre li recomanaríes a... Celtas Cortos


Li hem preguntat a Lola Juan, quin llibre li regalaria a Nicolas Sarkozy i ens ha contestat una biografia de Napoleón Bonaparte. Molt adient trobem la recomanació per les múltiples coincidències entre els dos homes, a banda de dedicar-se a la política a França, no trobeu?

Cinema i literatura: La pesca de salmón en Yemen

L'editorial Salamandra va publicar l'any 2007 el llibre La pesca de salmón en yemen, una divertida història sobre un adinerat àrab que demana ajuda al govern britànic per introduïr la pesca deportiva de salmó a les muntanyes de Yemen. Un projecte titànic i impossible de dur a la práctica que introdueix l'humor en la narració, la qual està contat pel protagonista, el doctor Alfred Jones, especialista en piscicultura. Jones viatja a Yemen i allí la seua vida camvia en contacte amb un altre ambient i realitat social.
Al mateix temps, el govern britànic veu l'ocasió de millorar l'imatge del país a l'Orient Mitjà i l'argument girà en torn a l'intriga política.

Enguany s'acava d'estrenar als cinemes, amb el mateix títol que el llibre, dirigida pel suec Lasse Hallström i interpretada pels actors Ian McGregor, Kristin Scott Thomas i Emily Blunt als paper principals.

L'heu vista ja? Us ha agradat més el llibre o la pel·lícula?

El club de los filósfos asesinos

Julio Murillo. El club de los filósofos asesinos. Ed. Martínez Roca

De la nit al dia Henri Gaumont, director creatiu d'una important agència de publicitat i amb una vida còmoda, es troba sense feina i abandonat per la seua dona. Henri descobreix que tot ha sigut planetjat pel seu cap i la seua dona, encara que quan decideix vengar-se, entremig apareixen altres personatges - un marxant d'art, una guapa i enigmàtica dona i una inspectora de policia, que el possaràn sobre la pista d'un misteriós club que tal volta han tingut molt a vore en la seua desgracia personal.
Una novel·la d'intriga per als que els agraden les trames detectivesques i ben muntades, per estar atrapats a les seues pàgines fins arribar al fons del misteri.

Hierro ilustrado. Antología poética y política

José Hierro. Hierro ilustrado. Antología poética y política. Ed. Nórdica

L'editorial Nórdica recupera els versos del poeta madrileny José Hierro (1922-2002). Enguany es compleix deu anys de la seua mort i rep aquest homenatge en forma d'antologia. Hierro ilustrado no sols recull poemes sinó també retrats, paisatges i obres pictóriques inèdites que il·lustren junt als versos la realitat que envoltaba a l'autor, exposada de forma senzilla a través de la paraula escrita:







EL LIBRO

Irás naciendo poco
a poco, día a día.
Como todas las cosas
que hablan hondo, será
tu palabra sencilla

A veces no sabrán
qué dices. No te pidan
luz. Mejor en la sombra
amor se comunica.

Así, incansablemente,
hila que te hila.

Una forma de resistencia

Luís García Montero. Una forma de resistencia. Ed. Alfaguara

Objectes quotidians serveixen a l'autor d'aquest llibre, catedràtic de literatura i poeta, d'inspiració. Apareix sobtitolat com "Razones para no tirar las cosas" i, efectivament, Luis García fa un recorregut de la seua vida a partir de les seues pertenències, donant-les un valor personal i sentimental per ell. Trobem la raó de ser de l'argument del llibre en que allò que conservem és alló que conforma la nostra vida i ens defineix.
Una lectura especial, intimista, de la qual podeu gaudir les primeres pàgines si punxeu açí.

divendres, 4 de maig del 2012

La puça russa


Gemma Marti O'Toole. La puça russa. Ed. La Galera

Aquest conte és la història de Polina, l'estrella de l'espectacle d'un circ. Tot normal si no fora perquè la Polina és... una puçeta que toca l'acordió! Però l'amo del circ és un tirà que tracta malament a tots aquells que hi treballen per a ell: els pallassos, els trapecistes i els animals, incloent a la Polina. Fins que un dia la puça decideix que això no pot continuar així i, encara que és xicoteta, té molt recursos.
L'autora guanyà amb aquest llibre el 13è Premi Conte Infantil Sant Joan de Déu convocat per l'editorial Galera.



El conte de la fomigueta que volia moure les muntanyes

Varios autors. El conte de la formigueta que volia moure les muntanyes. Ed. Kókinos

Una xiqueta li demana a la seua mare que li invente un conte abans d'anar a dormir. Vol una història amb dracs i aventures, res de formiguetes. Conforme la mare va contant-li la xiqueta incorpora allò que va imaginant que li agradaria que passara, i finalment apareix una formigueta aventurera i valenta capaç de moure muntanyes.El moment de l'hora del conte es converteix en una lectura conjunta, imaginativa, que invita a participar també a la xiqueta protagonista, igual que als nostres xiquets, per no fer-los únicament oients de la narració.

Cenicienta

Kveta Pacovska. Cenicienta. Ed. Kókinos

Si hi ha altra protagonista al conte de la Ventafocs, a més d'aquesta mateixa, és la sabateta que perd a l'escala, el qual decidirà el seu destí com futura princesa i la trobada de l'amor. La il·lustradora xeca Kveta Pacovska ha fet una interpretació del conte clàssic a partir de la invenció de sabates diferents d'aquella de cristal. Un àlbum il·lustrat per al més menuts on descobrir una narració plena de colors, amb l'estil tant característic de l'autora.



dimecres, 2 de maig del 2012

Enxarxats: El libro total



 Hui us volem recomanar una web que ens permet llegir, escoltar i veure molts llibres en format digital: El libro total.

Llibres de molts països, sobretot hispanoamericans, que podem llegir gratuïtament.  Primer triem el país, després la tria es centra sobre si volem llegir un llibre (ordenats alfabèticament per l'autor), o veure imatges o escoltar música.

Hi ha molt per veure i remenar. Un lloc molt recomanable: entreu-hi i comproveu-ho!

dimarts, 1 de maig del 2012

Ja estem a la nova seu de la Biblioteca de Cocentaina

Amic i amigues, ja hem estrenat la nova Biblioteca de Cocentaina. Ara estem al Pla de la Font. El passat dia 27 d'abril va ser la seua inauguració oficial. Una festa per la lectura on el nostre poble "massivament" va participar.

Nova seu, nous espais, nous serveis i el mateix horari. Ara ja tenim el préstec informatitzat i, com abans, podeu consultar el nostre catàleg a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.




La nova biblioteca consta de tres plantes.

1ra. planta / planta baixa: 
-Rebedor
-Punt de Consulta del Catàleg
-Sala Infantil:
          .Ordenadors per als xiquetes i xiquets. Accés a internet
          .Bebeteca
          .Sala Infantil / Lloc d'animació lectora
-Sala de Lectura de Premsa
-Sala de Investigadors
-Despatx de la Directora de la Biblioteca i Arxiu
-Arxiu Històric Municipal












2na. planta:
-Mediateca i Sala Juvenil
-Fons bibliogràfic / Sala de Lectura












3ra planta:
-Lloc d'esplai-cafeteria
-3 Boxes per a treball en grup i/o reunions
-Saló d'Actes





Tota la biblioteca té connexió wifi. Cadascun d'aquests espais està pensat per a que tothom trobe el seu lloc a la biblioteca, grans i menuts. Hi ha càmeres de vigilància interiors i exteriors per tal de tener una millor cura de tot l'espai:


A què esperes? Vine a la Biblioteca de Cocentaina a llegir!!!! El seu interior i l'espai ajardinat exterior invitem al descans, a l'estudi, a la comunicació, al joc, a la passejada...










Us fiquem uns vídeos per a que virtualment li doneu una mirada:

-Visita a la Biblioteca de Cocentaina, vídeo de Gabriel Martínez Juan, usuari lector (28/05/2012)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...