divendres, 25 de maig del 2012

Cinema i literatura: Blancanieves

Aprofitem que enguany s'han estrenat varies versions als cinemes per parlar d'un dels contes clàssics més coneguts i versionats: la Blancaneus. L`origen del conte és popular i la versió més coneguda és aquella que van popularitzar els germans Grimm i després Disney.

El 1937 es fa la primera pel·lícula amb el mateix argument que la versió de Disney i el mateix títol - Blancanieves y los siete enanitos -, on la xiqueta que fuig de la mort planejada per la seua madrastra i coneix els set nans que l'ajudaràn a defensar-se de la bruixa, la qual la vol morta per ser considerada la més bella del regne. Segur que tots en coneixem la història.

Blancanieves, un cuento de terror, fou una versió estrenada el 1997 que, tal com s'afegeix al títol, és una interpretació del conte, amb un escenari més actual, on la madrastra de Lillian, la xiqueta protagonista, vol eliminar-la per tindre el seu propi fill i convertir-se en la Reina, amb ajuda de l'espill. També Lillian contarà amb l'ajuda de set nans. L'actriu Sigourney Weaver (Alien) interpreta a la madrasta...

Més recentment, el 2012 s'han adaptat  dues versions interpretades per destacades actrius nord-americanes de l'imperi Hollywood, sent pel·lícules més comercials.

Blancanieves (mirror, mirror) ha sigut la primera en estrenar-se, on l'actriu Julia Roberts (Pretty Woman) interpreta a la bruixa i madrastra de la Blancaneus, la qual està interpretada per la jove actriu Lily Collins. L'argument es paregut al conte, encara que la Reina desterra a la xiqueta al bosc perquè la mate un monstre que hi viu i serà rescata per set nans lladres. Aquest l'ajudaràn a recuperar la corona i al seu príncep.
L'altra pel·lícula titolada Blancanieves y el cazador, té al paper de la reina a l'actriu Charlize Theron i el de Blancaneus a Christen Stewart, prou coneguda per haver protagonitzat la saga Crepuscle. Aquesta versió conté més acció i un príncep guerrer, a més de que l'atmósfera de la pel·lícula és més negra. L'argument és similar a l'original, encara que el caçador encarregat de matar a la Blancaneus, es converteix en el seu salvador i l'ensenya a lluitar per recuperar el tron. Aquesta s'estrena el 1 de juny.

Per últim comentar que el nostre país també s'ha fet eco de l'interés de Hollywood amb una versió particular del conte, en blanc i negre, muda, només en música i del gènere de la comèdia. Les actrius Maribel Verdú i Macarena García protagonitzaràn la cinta que es prepara durant aquest any amb el títol Blancanieves.


No sabem a què obeeix aquesta moda però en tenim per a triar, no trobeu?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

LA BLANCANEUS ÉS LA MEVA PRINCESA FAVORITA!

Anònim ha dit...

JO CONEC AQUESTES BLANCANEUS I AQUESTES MALVADES MADRASTRES DE BLANCANEUS:
KRISTIN KREUK I MIRANDA RICHARDSON(2001).
KRISTEN STEWART I CHARLIZE THERON(2012).
DISNEY(1937).
LILY COLLINS I JULIA ROBERTS(2012).
DIANA RIGG,NICOLA STAPLETON I SARAH PATTERSON(1987).
ELIZABETH MCGOVERN I VANESSA REDGRAVE(1984).
MONICA KEENA,TARYN DAVIS I SIGOURNEY WEAVER(1997).
JETLAG PRODUCTIONS I GOODTIMES ENTERTAINMENT(1995).

Sàlvia ha dit...

Del conte clàssic al cinema. Ara s'acaba d'estrenar, també, una altra versió espanyola. Anirem mirant i seguint a les "Blancaneus".

No se el vostre nom, però us envie besadetes "anònimes"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...