dimecres, 25 de gener del 2012

Libertad

Jonathan Franzen. Libertad. Ed. Salamandra

Jonathan Franzen, en la seua nova novel·la, retrata als membres d'una mateixa família, els Berglund, durant varies generacions. Els primers són el matrimoni format per Patty y Walter Berglund, matrimoni progresista, de classe mitjana, advocat i ecologista ell, ex-jugadora de básquet i mare perfecta ella.  Dues persones que s'esforçen per ser exemplars i que són l'estereotip de la societat americana on viuen. 
Tota aquesta vida perfecta es complicarà quan a Walter li oferisquen un lloc de treball depenent d'un ric home de negocis del carbó i aparega en escena el millor amig de Walter, un músic punk, antic amor de Patty. A més, el seu fill Joey, se'n va a viure amb la nòvia, amb el consecuent disgut de Patty, que l'adora. 
Diversos aconteciments que faràn replantejar-se als seus protagonistes allò que projecten de la seua vida de portes cap a fora, i allò que vertaderament volen. És important saber que tens dret a equivocar-te i tindre la possibilitat de tornar a començar. Libertad, una lectura crítica sobre la societat americana, els seus valors i la forma de viure.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...