dimecres, 21 de desembre del 2011

Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea

Annabel Pitcher. Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea. Ed. Siruela / Círculo de Lectores

Jaime és un xiquet de déu anys que viu en una familia trencada després de la mort de la seua germana Rose, de déu anys, en un atemptat terrorísta a Londres. Al llibre serà ell mateix el qui prengua la veu narrativa per contar al lector les conseqüències que la mort de Rose ha tingut en la seua familia: la mare ha fugit amb el seu amant, la germana bessona de Rose, Jasmine, s'ha tenyit el monyo de rosa i lluix una estètica punky i el pare ha adoptat una actitut totalment racista en contra dels musulmans. Jaime és l'únic que no sofreix la pèrdua, doncs era menut quan ocorreix tot i no se'n recorda. 
Dona sentit al títol del llibre el fet que, dividides les cendres de la germana, el pare les conserva sobre la ximeneia de la casa.
Jaime aleshores ens conta la seua vida a partir de la mudança a una nova ciutat, allò que suceix amb la seua família, la rel·lació amb els companys de classe i la especial amistat que l'uneix a una xiqueta musulmana als que sap que son pare odia. I sense abandonar el sentit de l'humor que podríem presuposar en la mirada d'un xiquet de deu anys.

Un argument que va més enllà d'una ximple lectura juvenil, que tracta temes que afecten a joves i adults per igual, i que pot ser una bona lectura per tots.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...