dimecres, 26 d’octubre del 2011

Todo está perdonado


Rafael Reig. Todo está perdonado. Ed. Tusquets

Laura Gamazo mor enverinada el dia de la seua boda. Son pare, Perico Gamazo, un empresari enriquit durant el franquisme, busca a Antonio Menéndez Vigil, ex guàrdia civil i agent d'intel·ligència retirat per a que aclarisca el cas.
Menéndez, inicia la investigació molt pendent de la selecció espanyola de futbol, que està jugant-se l'Eurocopa de 2008. Sap que Laura és l'última descendent d'una família poderosa i aprofita aquesta investigació per a recordar mig segle d'història: des de que son pare i el de Perico van compartir cel·la durant la guerra civil, fins el present, on els seus fills, contemporanis de Menéndez, van ocupant el lloc que tenien preparat per a ells els seus pares.
I la investigació de la mort de Laura es barreja amb les vides creuades de les famílies i les seues maniobres per a seguir en el poder.
Amb aquesta novel·la Rafael Reig ha estat guanyador de la sexta edició del Premi Tusquets, definida pel jurat com una novel·la que, sense deixar a banda l'humor, ha recuperat la història recent d'Espanya reinterpretant-la d'una manera inèdita.
Un llibre sense dubte que heu de llegir. I per anar fent boca, per cortesia de l'Editorial podeu llegir una miqueta punxant ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...