dimecres, 9 de novembre del 2011

Tierra desacostumbrada

Jhumpa Lahiri. Tierra desacostumbrada. Ed. Salamandra

Jhumpa Lahiri és una de les revelacions de la nova literatura nord-americana. Amb aquest llibre, ha guanyat nombrosos premis, entre el que està el de Millor Llibre de l'Any 2008 pel periòdic The New York Times.
Tierra desacostumbrada és un llibre que conté huit relats dividits en dos parts. La primera està formada per cinc narracions independents, una de les quals dóna títol al llibre.
La segona part conté les tres restants, que en realitat formen una xicoteta novel·la, la història d'Hema i Kaushik.
Pot ser que el secret del èxit estiga en que els relats no es detenen sols en plasmar la experiència de la immigració, molt present en aquest llibre, sinò que retraten d'una manera molt encertada les vivències i emocions que ocupen i preocupen a un ampli sector de la societat.
Els personatges són quasi sempre bengalís, que han emigrat a Estats Units, que pertanyen a una minoria selecta i que naveguen com poden en aigües desconegudes. Són històries de germans i germanes, de pares i fills, d'homes i dones, d'amics i amants, tots lligats a la cultura i tradicions índies, que veuen com les seues generacions venidores s'integren plenament en la cultura anglosaxona.
Estem davant una vertadera mostra de gran literatura. Tierra desacostumbrada és un llibre excel·lent, amb una força narrativa captivadora, que conmou, i que reafirma l'extraordinari talent d'aquesta escriptora.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...