dimecres, 23 de novembre del 2011

Tiempo de arena

Inma Chacón. Tiempo de arena. Ed. Planeta

Tiempo de arena és el títol finalista del Premi Planeta 2011, junt a El imperio eres tú de Javier Moro, que comentavem en l'entrada d'abans al blog. Inma Chacón us sonará perquè es la germana bessona de la desapareguda Dulce Chacón, també escriptora i poetessa.

Tiempo de arena és la reconstrucció de la història familiar de les dones Camp de la Cruz, Mariana, Munda y Alejandra, hereves d'un hisendat espanyol, a partir del coneixement de l'existència de dos xiquets nascuts a la família i desapareguts. Una dona pertanyent a una família aristocràtica, a principis del segle XX,  no es podia donar el luxe de tindre fills ilegítims i només quan Maria Francisca, neboda de les germanes Camp, es troba a punt de morir s'atreveix a clamar pels seus fills perduts. 
La novel·la també ens mostra les diferències entre homes i dones d'aquell temps, com era la societat i com la dona es considerava inferior a l'home. Un context al que les tres germanes protagonistes s'enfronten de diferent manera. 
Una novel·la històrica, amb un component de misteri pels xiquets desapareguts, que promét una lectura apassionant. Molt recomanable!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...