dimecres, 9 de novembre del 2011

Más que un libro de cuentos

Más que un libro de cuentos. Instituto Internacional del Teatro del Mediterráneo

Más que un libro de cuentos és el resultat del Programa "La llegada del otro al imaginario de la infancia y la adolescencia", desenvolupat per la Fundación Instituto Internacional del Teatro del Mediterráneo. Aquest Programa ha estat recolzat per la Junta de Andalucía, la Junta de Comunidades Castilla-La Mancha, la Junta de Extremadura, la Comunidad de Madrid i la Generalitat Valenciana, als qui els ha correspost la tasca de coordinació pedagògica i literària per a mantindre els objectius inicials.
I per a poder desenvolupar aquest programa, al darrere han estat un quantiós grup humà format per professors i alumnes d'un munt de col·legis de les CCAA de: Madrid, València, Extremadura, Andalusia, Canàries i Castella-La Manxa.
I de què va tot açò? Doncs aquest programa, busca la formació escolar dins d'uns continguts relacionats amb la cultura de la pau i la no-violència que permetesca reduir i eliminar les actuacions racistes i xenòfobes que estan per desgràcia, cada vegada més presents en la convivència quotidiana.
Aquest programa ha resultat molt complex, participatiu i enriquidor. Han estat molts anys de treball i esforç, i és evident que no ho podem resumir tot en un post.
Però el resultat d'aquest, i que queda molt ben reflectit en el llibre, son els 100 relats recollits al llarg de quatre anys, obra d'alumnes de Segon Cicle de Primària i de Secundària dels centres participants, classificats en quatre temes:
1.- Història/Diaris/Viatges/Canvi de residència.
2.- L'arribada al col·legi d'algú nou/Encontres/Treballant i/o jugant junts.
3.- Contes imaginaris: Metàfores/Faules/Preguntes...
4.- La guerra i la pau.
I tots ells escrits per xiquets i xiquetes amb el seu estil propi, històries imaginades per ells, amb les seues inquietuds i esperances front a la crueltat, l'hipocresia i l'egolatria. Confessions entranyables dels qui en la infantesa descobreixen que sense imaginació, llibertat i respecte res podrà ser canviat.
No volem ni enrotllar-nos més, ni contar-vos res més. Sols vos convidem a llegir-lo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...