dimecres, 26 d’octubre del 2011

La muerte de Montainge

Jorge Edwards. La muerte de Montainge. Ed. Tusquets (Col·lecció Andanzas)

Amb aquesta novel·la l'escriptor xilè Edwards, guanyador del premi Cervantes en 1999 i actual ambaixador de Xile a França, recrea els últims anys de vida de l'autor del llibre titolat Ensayos.
El context social i polític de la novel·la és turbulent, perquè ens trobem a la França de la segona meitat del segle XVI, on l'arribada al tron francès d'Enric III ha estat complicada i on els fanatismes religiosos entre catòlics i protestants estàn tenyint de sang tota Europa.
Enmig de totes aquestes turbulències encontrem a Michel de Montaige, filòsof respectat. En París coneix a una jove admiradora de la seua obra, Marie de Gournay, amb la que inicia una misteriosa relació i la converteix en "filla d'adopció". I és amb tot açò amb el que Edwards aprofundeix en la vida del filòsof, i dibuixa a l'home polític, al diplomàtic, al pensador, i també al savi.
La muerte de Montainge és una novel·la amb un elevat valor literari, polític i social, que reflexa molt bé els últims anys de la vida d'aquesta espècie d'il·lustrat amb dos segles d'antelació a l'arribada de la Il·lustració.
Et convidem a llegir aquest llibre, perquè de segur us despertarà una profunda curiositat per conèixer un poc més la vida d'aquest novel·lesc personatge francès i vos animarà a llegir algun dels seus assajos. I és que una de les coses més boniques que ens pot passar quan llegim un llibre és que ens desperte l'interès per seguir adquirint coneixements.
Si voleu podeu començar a llegir ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...