dimecres, 2 de novembre del 2011

El hombre vigilado

Vesko Branev. El hombre vigilado. Ed. Galaxia-Gutemberg

En la tardor de 1957, Vesko Branev, un búlgar de 25 anys, s'ha instal·lat en Berlín per fer realitat el somni de la seua vida: convertir-se en un director de cine. L'han admès en l'Escola superior de cine de Babelsberg i busca habitatge en la part occidental de la ciutat, que encara no està dividida. L'elecció del lloc a viure canviarà la seua vida, perquè serà empresonat, sotmès a interminables interrogatoris, repatriat al seu país i empresonat en Sofia.
Acaben alliberant-lo encara que durant més de quinze anys estarà vigilat i, malgrat això, aconsegueix començar a fer-se un petit lloc en el món de les lletres i el cinema, fins que emigra a Canadà.
En l'any 2000 tindrà accés a les quasi vuit-centes pàgines del seu expedient secret. Set anys més tard, obté una còpia completa de més dues mil pàgines de pàgines i escriu aquest llibre.
Aquesta novel·la és la història de la seua vida. Seguiments, gravacions, escoltes telefòniques, registres secrets de domicili, fotocòpies de cartes, falta d'intimitat... Branev conta de primera mà les seues vivències baix un règim totalitari comunista. Però també conta vivències personals durant eixos anys.
Una lectura que commou, per l'extrema honestedat de Branev junt amb el seu talent literari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...