dimecres, 26 d’octubre del 2011

Cinema i literatura: Els viatges de Gulliver

Los viajes de Gulliver és un conte clàssic escrit en 1726 per Jonathan Swift i, encara que ens pot parèixer una obra infantil, és en realitat una sàtira brutal de la societat de l'època i de la condició humana, camuflada, això sí, com un llibre divertit de viatges per països exòtics i peculiars.
El protagonista és Lemuel Gulliver, un metge cirurgià anglès que viatja a les Indies Orientals en un vaixell de nom "Antílope". Una nit es produeix una fortíssima i violenta tempesta i és arrastrat per aquesta a terra ferma, on perd el coneixement. Al despertar s'adona que és un gegant entre nans, ja que ha arribat a un país on els habitants no paasen de 15 cm i a més, parlen un idioma que no entén. I comença a conviure amb ells, i acaba ajudant-los i agafant-los molt d'afecte.
Aquest clàssic, escrit fa quasi 30 anys, ha arribat a la gran pantalla, on trobem moltes versions de la mateixa. La que vos proposem avui és la última versió, molt modernitzada i per a tota la família, protagonitzada per Jack Black. La cinta ha estat dirigida per Rob Letterman i estrenada en 3D.
Vos deixem el tràiler de la pel·lícula ací baix. Si vos animeu a veure-la, de segur passareu una estona molt entretinguda.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...