dimecres, 1 de juny del 2011

La redención de Alexander Seaton, de Shona MacLean

Shona MacLean. La redención de Alexander Seaton. Ed. Bóveda

Un jove trontolleja pels vells carrers de la ciutat escocesa de Banff, mentre que dos prostitutes intenten buidar-li les butxaques. Aquest els demana ajuda, i prompte fugen quan s'adonen de que no està ebri, sinó que li passa alguna cosa molt més sinistra. Finalment, el cos enverinat de Patrick Davidson apareix a l'escola on Alexander Seaton imparteix classes.

Aquest no és un home molt ben vist a la ciutat, degut a la deshonrosa relació amb la filla d'un noble que li va costar l'expulsió de l'església, acabant així amb el seu somni de convertir-se en un pastor protestant. A més, té pocs amics, així que quan un d'ells, Charles, és acusat d'aquest assassinat, no dubta en involucrar-se per resoldre el crim i demostrar la innocència del seu amic. I en aquest camí encontrarà bruixeria, crueltat, prejudicis, angoixa, patiment.

Un dels punts forts d'aquesta novel·la, ambientada al segle XVII, és la precisió amb la que Shona MacLean evoca aquesta època i el lloc on es desenvolupa.

Una lectura que ens atraparà des del principi. Aquest és el primer llibre d'una sèrie d'obres que l'autor té previst desenvolupar, seguint les sagues de detectius que ara estan tant de moda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...