dimecres, 1 de juny del 2011

La cúpula, de Stephen King

Stephen King. La cúpula. Ed. Plaza & Janés

La història d'aquest llibre ocorre en la petita i tranquil·la ciutat americana de Chester's Mill. Un matí de tardor, de sobte i sense avís, sense saber d'on ve ni qué és, una cúpula cau sobre el poble, aïllant la localitat. És una barrera invisible, transparent, que ha caigut com una bombolla cristal·lina irrompible, i que ha trencat tot allò que ha encontrat al seu pas.

La cúpula marca així una línia de separació entre aquest món tancat que s’ha creat i el món lliure. I els problemes comencen quan el menjar i l’aigua comencen a faltar, el calor es va fent cada vegada més insuportable i les tensions pel tancament inexplicable són cada vegada més insostenibles. El temps s’esgota, i els nens comencen a tindre premonicions que posen la pell de gallina…


Les més de 1100 pàgines que té aquesta novel·la també recullen un grapat de personatges, així com les seues històries: Julia Shumway, la directora del periòdic setmanal local Democrat; Dale Bárbara, un veterà de la guerra d’Irak reconvertit en cuiner que ha tornat al lloc del que volia fugir anys enrere; Jim Rennie, segon tinent alcalde del poble, corrupte i sense escrúpols i que controla els negocis obscurs i bruts de la ciutat; el seu fill Junior, que oculta un terrible secret.

És aquesta una molt interessant novel·la. Stephen King aconsegueix transportar al lector a l'interior de La Cúpula. Amb un ritme intrèpid i vertiginós t'atraparà i no podràs desfer-te d'ell fins al final. La crítica diu que és una de les novel·les més ambicioses d'aquest prolífic autor.

Una part d'aquest llibre podeu llegir-la ací, i se n'adoneu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...