dimecres, 25 de maig del 2011

Operación Gladio, de Benjamín Prado

Benjamín Prado. Operación Gladio. Ed. Alfaguara

"La transición fue una victoria de todos que tuvo sus perdedores" és la frase que l'autor d'aquest llibre considera com a definitòria de la que és la seua primera novel·la d'intriga.

Alícia és una periodista de trenta cinc anys i que no espera ser-ho durant molt de temps. S'encontra en la Plaça San Juan de la Cruz de Madrid, on assisteix al desmuntatge i retirada de l'estàtua de Franco. I no sols està allí per a cobrir aquesta notícia, sinó perquè està intentant acabar un treball que li ha encarregat el seu cap, i que consisteix en una sèrie d'entrevistes amb personatges clau de la Transició. I aquesta investigació la porta molt més enllà del que podia pensar. Les investigacions la condueixen fins a la xarxa paramilitar Gladio, organització anticomunista promoguda per la CIA i que va matar milers d'innocents amb la finalitat d'evitar l'expansió de l'esquerra per Europa.

Benjamín Prado barreja amb aquesta novel·la realitat i ficció, i aconsegueix que els atemptats d'Atocha 55, ocorreguts en la famosa Setmana Negra del 1977 en Madrid, ens apropen al nostre passat més recent.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...