dimecres, 25 de maig del 2011

La tierra de las cuevas pintadas

Jean M. Auel. La tierra de las cuevas pintadas (Los hijos de la tierra). Ed. Maeva

És aquest llibre la continuació de la sèrie Los hijos de la tierra, que amb aquest sext volum dóna per tancada les aventures de la nostra protagonista Ayla, una xiqueta Cro-Magnon de tan sols cinc anys. En 1980 es va publicar el primer llibre, "El clan del oso cavernario", on l'autor va sorprendre a tothom amb una reconstrucció del que va poder ser la forma de viure a la Prehistòria, amb una interessant mescla d'aventures i informació històrica molt rigorosa.

En aquest llibre, ja han passat molts anys des de que la protagonista va ser expulsada del clan dels Neanderthals i va iniciar un llarg viatge pel que en l'actualitat és Europa. Ara ella i el seu company Jondalar, amb el qui ha tingut una filla molt desitjada, arriben a la Novena Caverna dels zelandonii, la llar d'aquest últim, el que hui en dia és la vall de la Dordonya francesa. La jove lluita per encontrar l'equilibri entre les seues obligacions com a mare i la seua preparació per a convertir-se en líder espiritual i curandera. Durant la seua formació va adquirint coneixements totalment nous per a ella. A més, descobreix llocs nous amb meravelloses pintures dels seus avantpassats que li fan sentir-se molt a prop de la Mare Terra.

Llegir aquest llibre, documentat en jaciments del sud d'Europa i de la Península Ibèrica com Altamira i Atapuerca, és una forma fabulosa de tancar aquesta saga, i per anar fent boca, podeu llegir el primer capítol punxant ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...