dimecres, 11 de maig del 2011

El hombrecillo de papel

Fernando Alonso. El hombrecillo de papel. Ed. Gaviota Junior

Està considerat com un clàssic de la LIJ. Va estar exhaurit durant molt de temps i ara tenim, de nou, l'oportunitat de poder-lo llegir. Sobre aquest llibre s'han realitzat moltes i diverses activitats d'animació lectora. Us adjuntem un link on podreu trobar idees per treballar el llibre: punxeu ací.

I conta el conte que... hi havia una xiqueta que s'avorria jugant amb les joguines que tenia a la seua habitació. I un dia, amb un full de periòdic va fer un petit home de paper que es va convertir en la seua màxima diversió. I tant es va divertir amb ell que se'l va emportar al parc per a que els seus amics el conegueren.

L'homenet de paper començà a contar-los històries de guerres i misèries que van fer plorar als xiquets. Aleshores l'homenet es va posar tan trist que se'n va anar a esborrar totes les coses lletges que feien plorar als nens.

I per a omplir-se de nou de coses bones se'n va anar al camp. I tornà a buscar als xiquets i els contà com hi ha persones que ajuden als demés, i els parlà dels ocells, i de les flors, i dels peixos, i del mar...i a partir d'aquest dia, els nens ja no van estar tristos mai mes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...