dimecres, 6 d’abril del 2011

Cautiva en Arabia, de Cristina Morató

Cristina Morató. Cautiva en Arabia. La extraordinaria historia de la condesa Marga d'Andurain, espía y aventurera en Oriente Medio. Ed. Plaza y Janés / Círculo de Lectores

Marga d'Andurain fou una dona fóra del corrent en la època que li va tocar viure i dins de l'estatus de família acomodada. Ja des de menuda va donar trets de la seua personalitat rebel i aventurera, per això passà per varios internats abans de casar-se als disset anys amb el seu cosí. Amb ell viatjà primer a Argentina per fer fortuna. Després de la Primera Guerra Mundial es traslladaren a El Cairo (Egipte), on munta un saló de bellessa visitat per dones d'homes influents de la política i militars, i on comença la seua fama d'espia.
Més endavant viatjaria també a Siria, on comprà un hotel on s'allotjaren personalitats com Alfonso XIII o Agatha Christie.
Després de divorciar-se, es casaria amb un beduí per diners, convertint-se a l'Islam per poder viatjar a la Meca.  Però es detinguda en Arabia per espia i expulsada a França quan el seu home beduí apareix mort i l'acussen. Després de casar-se de nou, el seu home apareix també mort en estranyes circumstàncies.
Durant la Segona Guerra Mundial trafica per als nazis i després de la guerra torna a Tànger, on desapareix de forma misteriosa.

Tota una vida d'aventures, en llocs exòtics i rel·lacionada amb tot tipus de personatges interessants, per a una lectura intrigant i apassionant a l'hora.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...