dimecres, 16 de febrer del 2011

El caso Mao, de Qiu Xiaolong

Qiu Xiaolong. El caso Mao. Ed. Tusquets (Sèrie Inspector Jefe Chen Cao)

L'inspector en cap Chen Cao, de la policia de Shangai, es possa de nou al front d'una investigació. D'un important polític rep l'encàrrec d'investigar a la néta d'una actriu, la qual presuntament va mantindre una rel·lació amb el president Mao, i que poguera haver deixat a la seua néta uns papers que podríen afectar la imatge de Mao. Per tal d'investigar a la néta, anomenada Jiao, s'introdueix en el seu cercle de conegut, a Pekin, un grup de gent a qui agrada reviure l'ambient de la Xina precomunista i la figura del dictador. Tot el llibre està plé dels poemes de Mao, amb referències a la seua herència política i cultural.
Però la seua visita a la capital, que ell justifica com vacances, es vorà també alterada quan apareix el primer assassinat rel·lacionat amb les persones que investiga.
Una novel·la policiaca, amb un argument que atrapa des de la primera pàgina, i que ens permet conèixer molts aspectes del funcionament de la societat i la política xineses, sense obligar al protagonista, un home peculiar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...