dimecres, 26 de maig del 2010

Quin llibre apadrinaríes?

Toni Samper, que es dedica al tèxtil, ens ha comentat que apadrinaria el llibre de ciència ficció "Tiempo de Marte" de l'escriptor Philip K. Dick.

El planeta Mart ha sigut col·lonitzat i en ell conviuen els habitants de la terra i un poble que són anomenats despectivament els obscurs, originaris del planeta verd. La florecient industria atrau més colonos, entre els quals arriba una família amb un xiquet esquizofrènic amb el poder de vore el futur. Des d'aleshores es convertirà en allò més valuós per a les intrigues polítiques que surgiràn després que la Terra pense en intervenir en les colònies marcianes.

Cinema i literatura: La Celestina


La Tragicomedia de Calisto y Melibea, o La Celestina, com se la coneix popularmente des del segle setze, és una obra de teatre atribuida al bachiller Fernando de Rojas. En ella llegim com Calisto, un jove de classe alta, s'enamora de Melibea, a qui veu casualment en un hort. Quan la troba de nou a la ciutat li comunica els seus sentiment però ella el rebutja. Per consell del seu criat Sempronio contrata els serveis d'una Celestina, la qual, fent-se passar per venedora, entrava a les cases i podia actuar de casamentera. Els dos criats de Calisto s'uniràn a la Celestina per explotar amb males arts la passió del seu senyor, però la Celestina decidirà no compartir els diners i ells la mataràn. Melibea ja convençuda accepta a Calisto, qui mor accidentalment quan pujava per la finestra de la casa d'ella per vore-la. Melibea, aleshores, munta a una torre i es llança, morint també.
Una tragedia total que va ser adaptada per al cinema el 1996 per Rafael Azcona i dirigida pel director espanyol Gerardo Vega. Als paper principals estaven Juan Diego Botto, com Calisto, i Penélope Cruz, com Melibea. La Celestina estava interpretada per l'actriu Terele Pávez.

Enxarx@ts: Novelas recomendadas

El nom d'aquesta web, Novelas recomendadas, ja ho diu tot sobre el seu contingut, novel·les i més novel·les, classificades per gèneres i on tot el món, si es registra, pot afegir aquelles que li agraden a un llistat personal de preferències. Si no ho estem, no passa res, podem assabentar-nos de totes les novel·les recomanades, les més valorades pels lectors, les més comentades o valorar aquelles que més ens agraden, a més de deixar els nostres comentaris. En resum, un club de lectura on disfrutar del plaer de llegir i descobrir noves lectures.
Il·lustració de Quin Buchholz.

Los pelícanos del Norte, de Pablo de Aguilar

Pablo de Aguilar González. Los pelícanos ven el norte. Ed. Qué leer

Los pelícanos ven el norte és el llibre guanyador de la tercera edició del concurs literàri convocat per la revista Qué leer i l'empresa de cotxes Volkwagen. El protagonista és Hércules, un jove que, malgrat el seu nom, ha viscut tota la seua vida marcat per les fobies que pateix. Fins que un dia es rebel·la i iniciarà un viatge pels Estats Units buscant a una antiga amiga. Allò que ell no sap és que li servirà per redescobrir-se a sí mateix i superar les seues pors.

Los pelícanos ven el norte ens proporcionarà una lectura optimista i de superació personal, a la par que entretinguda.

La casa de los amores imposibles, de Cristina López Barrio

Cristina López Barrio. La casa de los amores imposibles. Ed. Plaza y Janés

Aquesta és la història d'una familia, els Lagunas. D'origen castellà, totes les dones de la família sofriràn el desamor i sols tindràn xiquetes que continuaràn aquesta cruel herència. No farà cas d'això Clara Laguna, una jove guapa, quan la seua mare, assabentada de la rel·lació que manté amb un terratinent andalús, l'adverteix. Com havia de ser, ell efectivament l'abandona quan es queda embarassada i donarà a llum una xiqueta, continuant així la maldició. Però tot camvia quan neix el primer xiquet i la família esperançada es pregunta si significarà el camvi per a les dones Laguna.

Una narració màgica, plena d'odi, venjança, amor i tragedia, que recorda molt a l'escriptura de Isabel Allende i García Márquez.

El poder del perro, de Don Winslow

Don Winslow. El poder del perro. Ed. Mondadori/Círculo de Lectores


Una novel·la trepidant i sangrienta sobre la lluita contra el narcotràfic amb tots els estaments de la policia americana implicats i una mafia que fa allò que cal fer per tirar endavant el seu negoci, fins i tot matar policíes. Això mateix li passa al company del policia de la DEA Art Keller, qui iniciarà la vengança, trobant-se pel camí tota mena de personatges amb més o menys fortuna, com una prostituta, un rector, policíes corruptes i camperols, o grups terrorístes com les FARC, o polítics implicats fins les celles. Una lluita que es lliura als suburbis de la ciutat de Nova York, San Diego, els deserts mexicans i Colombia.

Un rel·lat que abarca varies dècades, amb un argument ben embastat, malgrat la diversistat de personatges i escenaris, i que deixarà sense alé a aquell que s'atrevisca. Una obra mestra del gènere negre que ja ha sigut comparada amb El Padrino.

Las cosas que le gustan a Fran

Berta Piñan / Antonia Santolaya Ruiz-Clavijo. Las cosas que le gustan a Fran. Ed. Hotel Papel (col·lecció Violeta infantil)

A Fran, ens conta la seua filla Carlota, li agrada llegir, escriure, la truita de queradilles, i moltes coses més. Però allò que més agrada a Fran és viure amb la Carlota i la seua mamà. I allò que no agrada res del món a Fran és que li diguen pel seu vertader nom. Per què? Eixa és la sorpresa final del llibre, el qual ens parla de la igualdat i que la felicitat no s'asocia als estereotips femení/masculí. La Carlota té dues mamàs i ella és feliç, i ens parla de la seua família sense complexes ni vergonya, sabent-se estimada.
Una mirada fresca i oberta a la realitat que ens envolta, per educar als xiquets en el respecte que, a més, podeu llegir en anglés a les pàgines de darrere.
El llibre forma part de la col·lecció Violeta infantil, contes infantils destinats a xiquets entre els tres i els vuit anys, els quals pel seu contingut fomenten la igualdat i lluiten contra els estereotips socials.

Mimí dice que no


Yih-Fen Chou / Chih-Yuan Che. Mimí dice que no. Ed. Thule

Mimí es fa gran i independent. Té molta personalitat i prompte li deixa clar a la seua mamà que tot vol fer-ho ella a soletes. Tal volta li costarà un poquet, es farà un lío amb la roba i vessarà la llet quan intente possar-se-la, però quan caiga al gronxador... tampoc no passarà res. Mimí li donarà una gran abraçada a la seua mamà i a continuar jugant. Hem de ser valents fins i tot quan ens fem mal!
Els menuts passen per diverses etapes al seu aprenentatge, una d'elles quan prènen la iniciativa en les tarees quotidianes, les quals volen dur a terme sense l'ajuda dels pares. Amb la lectura d'aquest llibre podem reforçar aquesta independència i passar una estona lectora molt divertida on els menuts es voràn reflectits.


La semilla piloto


Sergio Mora. La semilla piloto. Ed. Thule

Una valenta llavor vola alt, lluny, portada pel vent, a altre món, buscant el lloc on viuen els somnis, evitant a tots els que volen menjar-se-la. Cap a on anirà la llavor pilot? A altres galaxies, visitant móns fantàstics, fins arribar al seu destí. Això és el que conta la iaia aseguda a una branca a les llavoretes menudes que prompte deixaràn la seua llar per convertir-se en arbres.
Un conte original de ciències naturals per als menuts que comencen a llegir, que ens explica el destí de les llavors després de caure de l'arbre i tots els perills que sortejen per aconseguir-ho. Les il·lustracions de Sergio Mora, ajuden a deixar volar la imaginació i dotar de vida al món vegetal.

dimecres, 19 de maig del 2010

Quin llibre apadrinaríes?


Elena Camps, lectora i mestressa de casa, ens ha respost que apadrinaria els llibres de Karlos Arguiñano, la consulta dels quals li asseguren l'èxit amb bones receptes de cuina.

Karlos Arguiñano és cuiner, empresari i presentador de televisió, famós pel seu programa de cuina a la cadena Telecinco, èxit que ha traslladat també als llibres de receptes. Per tot Internet podeu aconseguir les seues receptes, i si no, doncs a la biblioteca teniu el llibre El menú de cada dia, que apareix dalt, a banda de molts més amb tot tipus de receptes nacionals i internacional per menjar bé. Bon profit!

Cinema i literatura: Robin Hood


Concidint amb l'estrena al nostre país d'una nova pel·lícula de Robin Hood, protagonitzada per l'actor australià Russel Crowe, parlarem de l'origen literàri del personatge.
Robin Hood, que significa "petirrojo con capucha", és l'arquetip d'heroi del folklore medieval anglés. Conta la llegenda que es tractava d'un noble qui, desposseit de les seues possessions, es dedicava a defensar els pobres i oprimits del despotisme i l'avarícia del rei Juan sin Tierra i del seu sheriff malvat. Amagat al bosc de Sherwood, robava als rics per donar-los els diners als pobres.

Literàriament parlant, aproximadament, el 1377 apareix la primera menció del personatge en l'obra Pedro el labrador, de William Langland. El 1819, es publica una novel·la de Ealter Scott, protagonitzada per Robin de Locksley, molt paregut en la caracterització i valors a Robin Hood. El 1863 Alejandro Dumas publica El Príncipe de los Ladrones y Robin Hood el Proscrito i finalment, el 1883 apareix el primer clàssic de la literatura infantil escrit per Howard Pyle, Las aventuras de Robin Hood, en el qual es basaríen les adaptacions cinematogràfiques. Si esteu interessats en una versió més actual, enguany l'editorial Edhasa ha tret una nova novel·la sobre aquest persontage, la portada del qual us mostrem baix, escrit per Angus Donald.
Entre les pel·lícules destaquem dues, la protagonitzada per l'actor Errol Flynn i Olivia de Havilland l'any 1938, totalment diferent en tots els aspectes de l'estrenada fa poc, dirigida per Ridley Scott i amb Russel Crowe al paper de Robin Hood. Quina us agrada més? O preferiu llegir el llibre?

Enxarx@ts: http://novelasdefantasia.blogspot.com

Novel·les de fantasia de tots els temps, això mateix aneu a trobar si visiteu el bloc Novelas de fantasía. Diferenciats per segles, des del segle divuit fins el vint-i-un, recull autors i autores de literatura infantil i juvenil i les seues adaptacions cinematogràfiques si hi han, això després d'una cuidada introducción sobre el context històric en que han sigut escrites les obres.

Es tracta sobre tot de clàssics de la literatura infantil del que dona una completa explicació del seu procés de creació, sobre el seu autor i la sinopsis de l'argument, proposant un enllaç si el llibre està disponible per a la seua descarrega o lectura digital.

Una fantàstica selecció per no parar de llegir!

Set díes de juliol, de Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra. Set díes de juliol. Ed. Rosa dels vents



Últim llibre d'aquest prolífic escriptor com és Sierra i Fabra. Ambientat en la Barcelona franquista, concretament l'estiu de 1947, és el context on l'ex-policia republicà Miquel Mascarell, acavat d'eixir de la cárcer, encetarà nova investigació quan rep un misteriós sobre amb una fotografia, diners i una adreça. Ja durant la primera setmana es donarà compte de la nova realitat social, de com el franquisme fa de les seves i com la burguesia se n'aprofita enriquint-se a costa dels perdedors de la guerra.

Una novel·la històrica que retrata aquell temps i ens dona un argument d'intriga per enganxar a tot tipus de lectors.


La casa de gel, de Joan Pons

Joan Pons. La casa de gel. Ed. Bromera (col·lecció L'eclèctica)

"Em dic Simó Vallès i som l'home més lleig del món". Amb aquesta afirmació tant sincera comença el protagonista el seu rel·lat, una història d'amor atípica on un home que accepta els seus trets deformes, els quals ens descriu sense emocions només començar la lectura, donant a entendre que ell ho accepta. Però no es conforma i pensa un plà per enamorar la dona que estima, una bella peixatera. Escriurà una novel·la que parle d'ella.
Com si d'unes memòries es tractara, també Simó anirà reconstruïnt la història de la seua família i del seu pare, com el seu periode com a soldat al setge de Leningrad, i traent a la llum el secret que guardava, uns fets ocorreguts a la final de la Guerra Civil.
Una novel·la sobre la bellessa interior de les persones que li va valdre a l'autor guanyar el Premi Ciutat d'Alzira 2009.

Senders d'interés botànic i cultural de l'Alcoià i el Comtat

Núria Lara Bernàcer, Lluís Serra Laliga, Guillem Torres i Perea. Senders d'interés botànic i cultural de l'Alcoià i el Comtat. Ed. CAM

El més de març de 2010 es presentà a Alcoi aquest llibre, el qual ens invita a recòrrer les serres del nostre voltant, aprofitant per conèixer la rica flora que hi trobarem pel camí, fent senderisme seguint set possibles rutes:

1. L'embassamnt de Tibi

2. El Menejador de la Font Roja

3. El riu Polop

4. La Serreta

5. La Teixera d'Agres

6. El Barranc de l'Encantada

7. El riu Serpis

Al final del llibre s'inclouen les fotografíes, de gran qualitat, amb els noms de les diferents plantes i flors, perquè pugam identificar-les.
Una bona proposta lúdica que ens descobrirà tal volta una nova forma de disfrutar el paisatge que ens envolta.

Forjar dragones

John Howe. Forjar dragones. Inspiraciones, acercamientos y técnicas para dibujar y pintar dragones. Ed. Timun Mas
*
Aquest és un llibre que va més enllà de la tècnica per a pintar dracs perquè, com podem llegir al títol, inclou inspiració i ens apropa al món d'aquest animal fantàstic, tal volta per descobrir la nostra motivació a l'hora de dibuixar-lo.
Així, compta amb una extensa introducció sobre les diferents formes que adopta a la mitologia i ens fa un poquet d'història sobre la seua aparició ja a Egipte o els sumeris. Sense oblidar aquells representats a la literatura o la religió, com el drac del nostre Sant Jordi. Una amplia descripció de tipologia de dracs que comparteix les pàgines amb explicacions, técniques, consells i moltes il·lustracions, esbosos i dibuixos fets pel mateix autor, un dibuixant professional.
John Howe és un reconegut il·lustrador canadenc de llibres i pel·lícules, conegut sobre tot per la seua participació a la darrera adaptació per al cinema de la trilogia del Senyor dels Anells de Tolkien, i és un referent per als amants a la fantasia. Podeu conèixer millor la seua obra visitant la web que té en Internet amb una extensa base de dades amb part dels seus dibuixos.

Los hechiceros días de Shirley

Elisabetta Gnome. Los hechiceros días de Shirley. Ed. Destino

Fairy Oak és poble màgic on conviuen mags, fades, bruixes i persones sense màgia, un lloc on tot pot passar, com que la gran fada Poppy descobrisca un vell receptari amb uns ingredients molt peculiars: un tros de cel, cors de pedra o un secret. Per a Shirley i els seus amics de la Banda del Capità, serà una bona proposta per viure una nova aventura anant en la búsqueda d'eixos ingredients els quals, existiràn de veritat? En Faity Oak tot és possible!

Los hechiceros días de Shirley és el segon títol de la sèrie Los cuatro Misterios, quatre llibres amb arguments diferents - allò fa que es puguen llegir per separat-, amb l'element comú dels xiquets protagonistes, la Banda del Capità. Uns llibres que disfruten d'un gran èxit allí on han sigut publicats i que, a banda d'una atractiva presentació del llibre, destaquem els valors que l'autora ha volgut traslladar a la narració, com l'amistat, la compasió, la importància de la famíla o els sentiments. Una lectura recomanada per a xiquets a partir de 9 anys.



Kiwi


Grégoire Reizac y Steg. Kiwi. Ed. Takatuka

Diu el refrany que "si la vida te da limones, hazte una limonada". Doncs podríem dir-ho de l'animalet protagonista d'aquest conte, un exemple de superació dins del món natural. Kiwi és el seu nom i, encara que pertany a la família de les aus, no té ales. I això l'entristeix molt, no poder enlairar-se, volar és la seua màxima aspiració. I farà tot allò possible per aconseguir-ho.
Un text senzill que disfrutaràn tant els primers lectors com els més menuts quan li'l contem, que es torna en lectura visual amb les expresives il·lustracions que l'acompanyen.

dimecres, 12 de maig del 2010

Quin llibre apadrinaríes?

Aquesta setmana ens ha respost a la nostra qüestió Juan Gomis Pera, qui apadrinaria el llibre Diez negritos de l'escriptora anglesa Agatha Christie.

En ell déu persones accepten la invitació del Dr. Owen, a qui ningú no coneix sinó per referències d'altres amistats, a passar uns díes en una illa. Allí seràn jutjats i declarats culpables per fets ocorreguts al seu passat. La sentència, la mort de cadascún d'ells declarats culpables, arribarà en forma de cançoneta infantil que comença com el títol de la novel·la.
Un ritme trepidant i un original plantejament el fan una lectura excepcional que mantindrà al lector en suspens fins les últimes pàgines.
Agatha Christie. Diez negritos. Ed. RBA Bolsillo

Cinema i literatura: La ventana secreta

La ventana secreta és una pel·lícula de suspens estrenada el 2004 i protagonitzada pels actors Johnny Depp (Morton Rainey) i John Turturro (John Shooter). Està basada en la novel·la curta d'Stephen King, Ventana secreta, jardín secreto, la qual forma part del llibre Las cuatro después de Medianoche, una tria de rel·lats de terror.



És la història de Morton Rainey, un escriptor d'èxit, que sofreix de depressió degut a que la seua dona l'ha deixat per un altre home. Passa tot el dia dormint, no escriu i s'ha abandonat. Però un dia es presenta a la seua porta un home inquietant, John Shooter, que l'acusa d'haver plagiat la seua novel·la. Morton no sap d'allò que està parlant, doncs ell no ha escrit res des d'allò que la seua dona. Però es duu una bona sorpresa (junt a l'espectador) en descobrir un manuscrit que ell no recorda. Les contínues aparicions del home reclamant una compensació amb amenaçes cada volta més perilloses, faràn que Morton reaccione i començe a descobrir que tal volta estava fóra de la realitat i el seu subconscient l'ha jugat una mala passada.

Enxarx@ts: El placer de la lectura

El blog que anem a recomar-vos la seua visita és un bon exponent d'allò que significa la lectura per als que llegim, que disfrutem amb un llibre a les mans i estem disposat a gastar part del nostre temps entre les seues pàgines. Per als creadors d'El placer de la lectura, es nota el bon fer i la seua passió lectora a través de l'anàlisis de tota mena de novel·les de qualsevol gènere.
Una bona manera d'assabentar-se del llibres que estàn d'actualitat i anar més enllà del text de la contraportada per saber si, realment, el llibre que hem triat ens convenç.
Si us interessa la novel·la negra i policíaca, ténen un apartat dedicat a aquest gènere. I no s'obliden dels xiquets i mantenen un blog germà sobre literatura infantil i juvenil molt adient per orientar els adults en la compra de llibres per als xiquets.

Un lugar incierto, de Fred Vargas

Fred Vargas. Un lugar incierto. Ed. Siruela
Durant l'assistència del comisari Adamsberg a un congrés a Londres, es produeix un escalofriant descobriment al cementeri de Highgate, a la capital anglesa. Han aparegut disset sabates, cadascún amb el seu peu dins. La delegació francesa, de la qual forma part Adamsbert, torna a França i allí investigarà l'assassinat d'un periodista judicial que ha sigut triturat. La investigació durà a Adamsbert i el seu equip a rel·lacionar el dos casos amb un assassí de vampirs.
Però no tot al llibre es investigació. Fred Vargas també ens donarà nous detalls de la vida personal del comisari que ja apuntaven en llibres anteriors.
Una lectura d'allò més original pel gènere policíac, que podeu començar a llegir ja.

El ojo del leopardo, de Henning Mankell

Henning Mankell. El ojo del leopardo. Ed. Tusquets

El jove Hans Olofson abandona la seua Suècia natal per anar per un curt període de temps a Zàmbia (Àfrica), deixant darrere una infància i una adolescència marcades per la mort de la mare primer i dues persones més molt properes a ell després. La visita, amb motius sol·lidaris, es converteix en una estada de vint anys durant els quals ens trasmet la situació social entre blancs i negres, cada volta més complicada, que desemboca en l'assassinat de blancs a mans dels negres. Prompte es donarà compte que ell també està en perill.
Mankell, sense ja el seu icono, el policia Wallander, ens trasllada al país africà, per donar-nos la seua perspectiva dels problemes que sofreix aquest país a tots els nivells a través de l'experiència del protagonista del llibre.

La nostalgia de los átomos, de Linus Reichlin

Linus Reichlin. La nostalgia de los átomos. Ed. Alea

Hannes Jensen, policia de la ciutat de Brujas, es troba en la seua última setmana abans de jubilar-se. Durant els quinze anys que porta a la seua professió pocs casos importants han passat per les seues mans, la qual cosa camviarà precisament ara. Un turista nord-americà, Brian Ritter, irromp al seu despatx per denunciar amenaçes de mort i aparèixer el dia següent mort a la seua habitació d'hotel i els seus fills bessons desapareguts. Al mateix temps, una dona cega es presenta a casa del policia dient-li que conèixer alguna cosa del passat de Ritter que pot estar rel·lacionat amb l'assassinat. Amb ella volarà fins la ciutat americana d'Arizona seguint el rastre dels dos fills desapareguts i esbrinar les possibles causes de l'assassinat.
El 2009 va guanyar el premi Deutscher Krimi Preis a la millor novel·la de l'any, mereixedora per una trama ben embastada, un personatge interessant i un recull de secundaris que acompanyen molt bé el protagonista. Altament recomanable.

María Ite y su vestido rojo

Maite Carreño / Tesa González (il·lustr.). María Ite y su vestido rojo. Ed. Everest

És cabota la Maria Ite! La seua mamà li ha comprat un vestit roig amb el qual es veu molt guapa. Si dona voltes les faldilles volen. "Pareixes una ballarina", li diu el papà en vore-la amb ell posat. El vestit l'estrenarà el següent dia, a l'aniversari de la seua amiga Elena, al qual anirà després del col·le. Per això haurà de possar-se el babi per no embrutar-lo. Però el babi no fa gens de gràcia a la Maria i decideix deixar-lo en casa i presumir de vestit a classe. Allí es donarà compte que allò que li ha dit la seua mamà sobre possar-se el babi, té la seu raó de ser.


María Ite és una col·lecció adreçada als xiquets a partir de cinc anys que, a més de proporcionar-los una lectura entretinguda propera a ells, tracta de mostrar-los normes de convivència i valors dins de la familia.


Titirimundi

Ignacio Sanz / Ana G. Lartitegui (il·lustr.). Titirimundi. Ed. Macmillan Infantil y Juvenil


Una cigonya apareix per sorpresa a la plaça d'un poble portant enganxada una titella que necessita trobar al seu titellaire, Veremundo. Just acava de començar el festival Titirimundi i Veremundo pel camí ha perdut aquesta titella i totes les demés que portava a l'equipatge. Gràcies a la cigonya, Veremundo deleitarà a grans i menuts de nou amb el seu teatre de titelles, recordant-se que d'ara endavant viatjarà amb elles i les cuidarà com un tresor.

Melena

Pablo Albo / Riki Blanco. Melena. Ed. Kalandraka

La xiqueta d'aquest conte té una enorme cabellera, tant que s'ha transformat en un món propi, una selva on caben tota mena d'animals i fins i tot la seua amiga Mariola! Molts són els inconvenients de tindre el cabell tant llarg i la mamà no para de dir-li que se'ls talle. La conveçerà Mariola quan li diga que té polls.

El perruquer possarà a la vista una meravellosa selva amb rius i montanyes. No passa res, encara que la cabellera no estiga la xiqueta conserva la seua imaginació!
Un xicotet àlbum il·lustrat on destaquem la senzillesa del tema i la seua originalitat a l'hora de contar-lo.
*

dimecres, 5 de maig del 2010

Quin llibre apadrinaríes?

Teresa Huesca, professional del comerç local, apadrinaria la novel·la El amante de Lady Chatterley, un fenòmen editorial al seu temps, que va estar prohibida durant molts anys per les descripcions eròtiques i la mateixa història d'infidelitat d'una dona de classe alta amb un treballador al seu servei, quelcom impensable en temps de la novel·la, a principis del segle XX. La amante de Lady Chatterley es pot considerar una novel·la eròtica, escrita amb una sensualitat que inclús hui en dia resulta una lectura molt atraient, si deixem de costat la societat en que s'enmarca.

La jove Lady Constance Chatterley està casada amb un home major, un noble minusvàlid i impotent degut a les ferides de la Primera Guerra Mundial, a la qual va lluitar. Viuen en una casa senyorial, en la més estricta formalitat, quan Lady Chatterley se sent atreta pel guardabosc de la casa, amb qui difrutarà la llibertat sexual.

D'ella s'han fet també adaptacions per al cinema. La millor considerada és una versió francesa dirigida per Pascale Ferran, estrenada el 2007. Un clàssic, la lectura del qual us recomanem, si encara no ho heu fet.

Cinema i literatura: Perdona si te llamo amor

Fa molt poquet ha arribat a les llibreríes i a la nostra biblioteca Perdona pero quiero casarme contigo, segona part de Perdona si te llamo amor, de l'escriptor italià Federico Moccia. L'èxit ha acompanyat als dos llibres i els estudis s'han donat compte del filó i no han tardat en traure l'adaptació cinematogràfica del primer llibre. Suposem que no tardarà tampoc la seua continuació a la gran pantalla.


Perdona si te llamo amor tracta la rel·lació amorosa entre una jove estudiant de 17 anys i un publicista de 37. Malgrat els vint anys de diferència entre la parella, açó no és obstable per a que triunfe l'amor. Niki és una jove alegre, oberta, que té les idees clares, forma part d'un grup d'amigues que s'anomenen Onades i que enfila la vida tal qual vé. I eixe aire fresc és el que cautiva l'Alex, a qui acava de deixar la nòvia, amb qui pensava casar-se, i no es troba al seu millor moment. Un accident de tràfic serà el detonant que aquestes dues persones, les quals viuen món tant diferents, es coneguen i s'enamoren. Però no tot serà felicitat i passaràn per diverses dificultats personals, a banda d'aquells problemes de les seues amistats que també seràn importants.
Els actors principals són Raoul Bova (Alessandro Belli, "Àlex"), Michela Quatroccione (Niki Cavalli), Luca Angeletti (Enrico), Francesca Antonelli (Susanna), Francesco Apolloni (Pietro), Michela Carpente (Diletta), Cecilia Dazzi (Simona), Francesca Ferazzo (Erica).
A la fi, una història d'amor i de superació de prejudicis que al cinema ha convençut els italians. El 30 d'abril s'estrenà a Espanya, el trailer de la qual podeu vore baix, segurament amb la mateixa bona acollida. Ja l'heu vista?



Enxarx@ts: http://pagina2.rtve.es

Tots els diumenges a les 20:30 de la nit, en la 2 de Televisió Espanyola, tenim una cita amb el magacine Página 2 dedicat a la literatura. Un programa fresc i dinàmic que s'ocupa de tot allò que envolta al llibre i la lectura. Ens presenta novetats editorials, recomana llibres, entrevista a escriptors i parla dels llibres que estàn de plena actualitat, entre allò més interessant per als lectors. Està presentat i dirigit pel periodista Óscar López, amb molta experiència amb programes sobre llibres, tant a la ràdio com a la televisió, i especialista també en cinema, per això no s'oblida de l'estreta rel·lació entre cinema i literatura.
Però parlar de literatura és anar més enllà i no es deixa al tinter programes dedicats al còmic, el teatre o la poesia.
Un programa innovador que vol ajudar a fomentar la lectura amb bones maneres i millors continguts. I si voleu dir la vostra sobre el programa o les cuestions proposades, deixeu-se vore pel blog del programa on el periodista i presentador deixa les seues reflexions sobre qüestions literàries.
Us deixem una entrevista al presentador i humorista català, Andreu Buenafuente, en aquest programa, al qual li pregunten sobre la seua afició lectora. Esperem que us agradi!


El hipnotista, de Lars Kepler

Lars Kepler. El hipnotista. Ed. Planeta Internacional

En Estocolm (Suècia) una família ha sigut brutalment assassinada. Sols ha sobreviscut el fill de 15 anys i l'inspector destinat al cas, Joona Linna, convenç a un metge especialista en traumes que li faça una sessió d'hipnotisme i esbrinar que passà en la casa la nit de l'assassinat. Així s'assabenten que hi ha una filla que viu fóra, a la qual es important trobar, doncs pareix que tots els membres de la família són l'objectiu de l'assassí.
A través del testimoni del jove i la investigació de Joona Linna, les peçes del cas aniràn juntant com un trencaclosques, per esbrinar les motivacions del crim.
En una trama parale·la, secuestren al fill del metge que fa la hipnosis. Estaràn rel·lacionats els dos casos?
Diversos poden ser els atractius d'aquesta novel·la, per una part que es tracta de nous autors de novel·la nórdica (Lars Kepler és el seudònim d'un matrimoni d'escriptors suecs), amb l'èxit que està tenint per açí la seua literatura, i d'altra l'aspecte del hipnotisme que pot donar-li un extra a la intriga que impregna tota la narració.
Oblideu a Stieg Larsson, els escriptors suecs com altres ténen cadascún el seu estil, i disfruteu d'una història d'intriga entretinguda.
Aquest és el primer llibre d'una sèrie de vuit llibres protagonitzats per l'inspector Joona Linna.

Boomerang, de Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay. Boomerang. Ed. Suma de Letras

La vida d'Antoine Rey s'enfonsa: s'ha divorciat, el seu treball no li agrada i té una rel·lació inexistent amb els seus fills. Amb tot allò a les esquenes, tal volta buscant moments feliços, li regala pel seu aniversari a la seua germana, Melanie, un viatge amb ell al lloc on passaven les vacances quan eren menuts. No sap que aquest viatge marcarà el seu futur quan de tornada Melani, recordant la seua infantessa, li faça a Antoine una revel·lació que es vora interrompuda per un accident de cotxe. I com un boomerang, el passat tornarà i Antonie començarà una búsqueda d'alló no aclarit sobre la seua família.
Un llibre d'intriga, amor i històries familiars, ben escrit, amb tots els ingredients per triunfar com el anterior llibre de l'autora, La llave de Sarah.

Sabor a canela, de José Carlos Carmona

José Carlos Carmona. Sabor a canela. Ed. Planeta

Cecile Goldberg té tres any quan assisteix per primera vegada a un concert de música clàssica. Des de aleshores, la seua serà una vida dedicada a convertir-se en directora d'Orquesta, una tasca gens fàcil per la seua condició de dona. Però li ocurriràn moltes més coses, coses dramàtiques, com la pèrdua de èssers volguts, o la trobada de l'amor vertader.
Una vida molt intensa, amb la música com co-protagonista, que et deixa sense alé quan arribes a les últimes pàgines, recolzat aquest ritme per els 180 capítols curts, a voltes d'una pàgina, de que es compón Sabor a canela. Una lectura fantàstica!

Mi vida es un cuento

Janet Tashjian. Mi vida es un cuento. Ed. Macmillan Infantil y Juvenil


Derek és un adolescent obligat en vacances a llegir una bona pila de llibres que li han manat al col·le. Per a ella, qualsevol cosa serà millor que quedar-se aquest estiu en casa llegint llibres. Amb aquesta afirmació comença el rel·lat de les vacances de Derek. Així, conta sobre la seua família, els seus pensaments, els amics, sense saber que a la fi de l'estiu tendrà la resposta a un gran secret sobre un desafortunat incident quan Derek era xicotet.
Una lectura fàcil i entretinguda, acompanyada d'uns dibuixets als màrgens de les pàgines, il·lustrant explicacions sobre allò que llegim amb una nota d'humor.

La evolución de Calpurnia Tate

Jacqueline Kelly. La evolución de Calpurnia Tate. Roca editorial

Calpurnia Virginia Tate és una xiqueta d'onze anys, la menor de set germans. Viu amb ells, la seua mare i el seu estrany iaio a Texas (Estats Units). Com que es xica la seua mare està empenyada en ensenyar-la a cuinar, netejar i totes eixes coses que se suposa ha de fer una dona. Però Calpurnia és una xiqueta desperta i molt interessada en investigar el món natural. I, sobre tot, té curiositat per l'estranya habitació on es tanca el seu iaio, un laboratori on fa experiments, i que obrirà a la seua neta per explicar-le les teoríes de Darwin i l'origen de les espècies. L'observació no sols la possarà en pràctica per fer descobriments sinó també per descriure la societat i les formes de l'època, com la vida amorosa dels seus germans que "sofreix".
Un llibre que crida l'atenció a primera vista per la seua coberta i que no deceb pel seu contingut. Cada capítol comença amb una cita del llibre El origen de las especies de Darwin i ens obri els ulls a curiositats al voltant de l'origen del nostre món, però dins d'un argument molt entretingut, tant pel lector juvenil o adult.

El secreto de la isla de las ballenas

Tea Stilton. El secreto de la isla de las ballenas. Ed. Planeta Junior

Comença el nou curs a la Universitat de l'illa de Ratford on Tea Stilton, reportera del periòdic El eco del roedor i germana del Gerónimo Stilton, és professora. La Universitat es troba en una illa on arriben les balenes. Enguany, però, Tea i el seu club d'amigues hauràn d'ajudar-les perquè una orca salvatje amenaça la seua tranquil·litat.


Amb aquest llibre comença la sèrie protagonitzada per la ratolina Tea Stilton del creador de Gerònimo Stilton. En format còmic, viurem aventures i resoldrem misteris amb Tea i cinc de les seues alumnes que formen el Club de Tea: Colette, Nicky, Violet, Pamela i Paulina.
Una lectura perfecta per oblidar-se de l'aburriment!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...