dimecres, 27 d’octubre del 2010

Geografia literària: Barcelona

Aquesta setmana viatgem literàriament per Barcelona, sota la ploma d'un gran escriptor, Eduardo Mendoza, que està a més de plena actualitat per ser l'últim premi Planeta. Tenim l'oportunitat de recorrer i passejar pel carrers de la Barcelona de principis del segle XX, entre 1889 i 1929, llegint la seua magnífica obra La ciudad de los prodigios, a través de la qual el lector té l'oportunitat d'anar veient les grans transormacions que sofreix aquesta ciutat en uns moments claus de la història.

L'autor ens mostra la ciutat des d'una altra perspectiva, molt diferent a la descrita en novel·les com les de Ruiz Zafón en La sombra del viento o en Aloma, de Mercè Rodoreda, més centrades en la postguerra. Fou l'època de la modernització industrial, econòmica i social que la perfilaren ja com la ciudad futura que coneixem. En ella el jove Onofre Bouvilla, inmigrant, supera el seu origen humild per convertir-se en un del homes més rics i influents de Catalunya i Espanya gràcies a la falta d'escrúpols i la seua inteligencia, encara que prompte es donarà compte que els diners no fan la felicitat.

La novel·la fou portada al cinema pel director Mario Camus i protagonitzada per Olivier Martínez i Emma Suárez, entre altres.

Una ruta literària que no us decebrà.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...