dimecres, 21 d’abril del 2010

Quin llibre apadrinaríes?

En aquesta ocasió ha respost a la nostra qüestió Joan Carles Bas apadrinant a dos grans de la literatura, El Quixot i el Tirant lo Blanc.

Les dues obres ténen en comú que són novel·les de cavalleria i al capdavant un mateix tipus de protagonista, un cavaller, però tractats en èpoques diferents i des de diferents punts de vista.

El Quixot, de Miguel de Cervantes, és una paròdia del gènere i ens presenta a un home que viu una realitat inventada per raó de llegir moltes novel·les de cavalleria, fins el punt de creure's un vertader cavaller. S'anirà per la Manxa lluitant contra perills inventats per la seua ment, amb la finalitat d'aconseguir enamorar a Dulcinea del Toboso. (Il·lustració del Quixot d'Álvaro Reja)

El Tirant, del valencià Joanot Martorell, ens narra les aventures d'un vertader cavaller de l'edat mitjana que viu per aconseguir el cor de la seua enamorada, Carmesina.



1 comentari:

CMN ha dit...

Soy María Aixa Sanz, y el pasado día 23 de abril me otorgaron desde la editorial Impedimenta el premio ‘VALE LA PENA’ según Pilar Adón (asesora literaria): “como reconocimiento a la pasión y profesionalidad con la que escribo y leo, este segundo aspecto, para elaborar críticas literarias muy especiales.”
El premio que sencillamente es un reconocimiento público emplaza al premiado a elegir 10 blogs o webs por cuya labor seria y profesional deban ser premiados también:

Entre todos los blogs o webs elijo el blog de ONES DE LLIBRES por su labor constante y magnífica en el fomento de la lectura.

Por ello, si aceptas el premio debes colocar la imagen del logo como galardonado y elegir 10 blogs o webs que a tu criterio merezcan ser premiados por su labor y trayectoria.


http://www.optimainfinito.com/2010/04/premio-vale-la-pena.html


Enhorabuena!!
Un abrazo, María Aixa
26/04/2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...