dimecres, 7 d’abril del 2010

Cuestión de fe, de Donna Leon

Donna Leon. Cuestión de fe. Ed. Seix Barral

Els seguidors de Donna Leon estem d'enhorabona. Torna de nou el seu incombustible comisari Brunetti.
En aquesta novel·la dos assumptes ocuparàn al comisari. Per una part, l'inspector Vianello li demana que investige un negoci d'esoterisme després d'assabentar-se que la seua tia, una dona major, està donant-los grans quantitats de diners i poguera ser víctima d'un engany.
Per altra part el cap de personal de la Administració de Justícia, conegut de Brunetti, el possa darrere la pista d'un cas de corrupció que implica a una jutge i a un subaltern del Tribunal de Justicia encarregat de la tramitació de documents, Araldo Fontana. En concret, es tracta d'un divorci amb molts diners pel mig i pareix que es tracta de afavorir a una de les parts. Les sospites es confirmen quan Arando Fontana apareix assessinat, demostrant que alguna cosa amaga el juí.
I de nou la maquinària Brunetti es posa en marxa.
Per als lector del gènere d'intriga, llegir a Donna Leon es, quasi sempre, anar sobre segur. Ens agrade més o menys un cas, resulta una lectura molt entretinguda. No sol haver massa sorpreses i l'argument segueix normalment un desenvolupament similar, adereçat amb pinzellades personals de la vida del protagonista, com passa també en aquest títol. Cuestión de fe no ens ha decebut. Molt recomanable.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...