dimecres, 17 de març del 2010

El confidente, de Kurt Eichenwald

Kurt Eichenwald. El confidente. Ed. Galaxia Gutemberg / Círculo de Lectores


Durant anys un alt executiu d'una multinacional dels Estats Units, Mark Withacre, ha col·laborat amb el FBI donant-los probes de la conspiració entre varies empreses a nivell internacional. Havia grabat les reunions secretes on es pactaven preus més alts que els que hagueren surgit degut a la lliure competència. Quan el FBI creia que ho tenia tot ben nugat els va denunciar recolzats per l'arsenal de proves que teníen al seu poder. Però al judici es posarà en evidència que en realitat han sigut enganyats per Withacre, un home que es reve·la amb problemes mentals i que duia a terme un plà enconbert. No acabarà el cas precisament com el FBI haguera volgut.

Entre la comedia i la intriga, el periodista Kurt Eixchenwald ha transformat una investigació en una novel·la absorbent i molt interesant que dona que pensar.
Al final del llibre inclou un apartat amb entrevistes i documents de la investigació real en que es basen els fets narrats a la novel·la.
També podem vore la seua adaptació en la pel·lícula protagonitzada per l'actor Matt Damon anomenada El soplón, i dirigida pel director Steven Soderbergh, ja disponible en DVD.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...