dimecres, 10 de febrer del 2010

Viaje a ninguna parte, d'Eva Figues

Eva Figues. Viaje a ninguna parte. Ed. Edhasa



Amb el començament de la Segona Guerra Mundial, una xiqueta de sis anys, Eva Unger, i la seua família d'origen jueu, s'instal·len a Londres. Amb un pare fora per treball i el germà a un internat, Eva passa molt de temps amb sa mare, una dona afectada per les circumstàncies del camvi de país, i la xiqueta sofreix el seu caràcter.
En passar la guerra, reben una carta d'una antiga minyona, Edith, que sol·licita tornar al seu servei. Edith havia fugit a Palestina després de sobreviure a l'ocupació alemanya. El seu retorn significa conèixer el destí de molts coneguts de la família, jueus, que no pogueren fugir d'Alemanya.
Són dos històries entrellaçades, contades per veu de la jove Eva Unger. La història d'Edith en Alemanya i després en Palestina, que coincideix amb la creació del nou Estat d'Israel, amparat pels Estats Units. Per altra part allò que viu Eva a Londres.
Encara que podeu pensar que és un tema recurrent, el dels nazis a Alemanya, aquest el tracta des d'un punt de vista diferent, la d'aquells que viuen els aconteciments a l'exili, alhora que coneixem un fet històric important rel·lacionat amb els jueus, com és la creació d'Israel des de dins.
És una lectura molt entretinguda, amb lletra gran i una escriptura senzilla, capaç d'enganxar al lector.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...