dimecres, 3 de febrer del 2010

El frío modifica la trayectoria de los peces, de Pierre Szalowski

Pierre Szalowski. El frío modifica la trayectoria de los peces. Ed. Grijalbo

El fred modifica la trajectòria dels peixos, igual que pot modificar la vida tan monòtona i repetitiva que portem les persones.
És el cas dels personatges d'aquest llibre, veïns a la ciutat de Quèbec, al Canadà, quan el Nadal de 1998, després que un xiquet d'onze anys reba la notícia que els seus pares es separen, cau la pitjor tempesta de gel que la ciutat haguera conegut mai.
El xiquet serà testimoni de com la gent, els seus veïns en concret, i els seus pares, sense poder anar a treballar o fer les coses quotidianes del dia a dia, es veu amb temps lliure per fer coses que no faria normalment, i sobre tot, adonar-se de la gent que hi viu a prop d'ells. Això també fa que es rel·lacionen els veïns i conegam una sèrie de personatges de tot tipus, la vida dels quals, inclosa la dels pares del xiquet, es modificarà per la tempesta, tal com pot fer el fred amb la trajectoria dels peixos.
Aquesta és una lectura optimista, amb final feliç, que invita a reflexionar sobre la possibilitat de prendre's la vida amb un poquet més de calma.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...