dimecres, 13 de gener de 2010

Cinema y literatura: La elegancia del erizo


Basat en el llibre La elegancia del erizo de Muriel Barbery, s'ha estrenat la pel·lícula El erizo, dirigida per Mona Achache.

Està contada en primera persona per Paloma Josse, una xiqueta de dotze anys molt inteligent, i per Renée Michel, una dona sèria i solitaria, portera de l'edifici on viu Paloma. Totes dues comparteixen la seua inteligència i la forma de vore la realitat que les envolta, per això es faràn amigues. La xiqueta descriu a la portera com un eriçó perquè se n'adona de la seua sensibilitat interior malgrat les seues punxes a l'exterior. D'això també es dona compte un vell i atractiu japonés que es muda a l'edifici, i que li demana per sortir a la portera. La xiqueta serà testimoni de la transformació de la portera després de l'interés que sent l'home per ella.
El llibre va tindre molt bona acollida entre els nostres lectors però, serà així amb la pel·lícula? Preferiu el llibre a la pel·lícula? Esperem les vostres crítiques cinèfiles.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...