dimecres, 7 d’octubre del 2009

Poesia i matemàtiques

Què les matemàtiques són aburrides? Res millor que combinar-les amb la poesia. Cantant i contant les mates són divertides!

NUMEROS COMPARADOS
(Gloria Fuertes)
Cuéntame un cuento de números,
háblame del dos y el tres
- del ocho que es al revés
igual que yo del derecho-.
Cuéntame tú que te han hecho
el nueve, el cinco y el cuatro
para que los quieras tanto;
anda pronto, cuéntame.
Dime ese tres que parece
los senos de cualquier foca;
dime ¿de quién se enamora
ese tonto que es el tres?
Ese pato que es el dos,
está navegando siempre;
pero a mi me gusta el siete,
porque es un roto en la vida,
y como estoy descosida,
le digo a lo triste: vete.
Cuéntame el cuento y muy lenta,
que aunque aborrezco el guarismo,
espero gozar lo mismo
si eres tú quien me lo cuenta.
SUMA
(Francisco García Olmedo)

La sorpresa
de lo improbable

*
la aparente seguridad
de lo metódico,
*
el fulgor
de lo nuevo
*
la belleza
de lo efímero,
*
la abreviada alquimia
de lo sexuado
*
la levedad molecular
de lo dominante,
*
la paz en fuga
de lo maduro,
*
la certeza
de lo mineral.
*
El todo
menos que la suma
de los dispares elementos.
El dios debía saberlo.

Enxarx@ts: La buena vida

La buena vida és el nom d'una llibreria a Madrid, un coffee and book shop on, a més de comprar llibres, podem pendre un café, o altra beguda, i escoltar música en un ambient relaxat.

En la seua vessant de llibreria mantenen un blog amb comentaris de les últimes novetat que els han arribat, informació sobre activitats que organitzen, opinions i un enllaç a un canal de televisió per Internet. Una proposta molt completa que va més enllà dels llibres.

Bowie, amando al extraterrestre

Christopher Sandford. Bowie. Amando al extraterrestre. T&B editores

S'ha publicat a Espanya la primera biografia sobre David Bowie, polifacètic i extravagant cantautor britànic, referència per als amants del rock i el pop. Família, colegues i amants han contribuit amb el seus records a escriure aquesta biografia per a descobrir uns dels personatges més atraients del panorama musical i conèixer de primera mà a la persona darrere del personatge.

El llibre fa un recorregut per la seua carrera musical, filmografia, curiositats i tot allò que ha definit la vida profesional i personal de Bowie.

La piedra de la paciencia, de Ratiq Rahimi

Ratiq Rahimi. La piedra de la paciencia. Ed. Siruela

La pedra de la paciència simbolitza la Kaaba, la pedra sagrada dels musulmans que absorbeix els seus pecats. En la vida de la dona que posa la veu a la narració està representada pel seu home, en estat vegetatiu a causa d'una ferida quan lluitava a la Guerra Santa. La dona el cuida i el parla, sense saber si l'escolta, però li transmetrà totes les injustícies, els sofriments, la opresió que sent i que es un reflex del paper de la dona àrab, totalment invisible per a la societat àrab i constrenyida a les seues normes.

No és una lectura més sobre les dones àrab (recordeu Mil soles espléndidos o La repudiada per possar un exemple). Allò que ho fa especial és el to en que està escrit. Atiq Rahim va guanyar el premi Goncourt 2008 amb aquest títol. Ens ha sorprés que el que haja escrit aquest relat sigui un home i que conega tan bé la realitat de la dona a l'Afganistan. Llegiu ja un fragment.

Un gran chico, de Nick Hornby

Nick Hornby. Un gran chico. Ed. Anagrama

Editorial Anagrama recupera aquest títol, publicat al 1998 i del qual es va fer una adaptació al cinema, la pel·lícula Un niño grande protagonitzada per Hugh Grant.
La pel·li està bé però està millor el llibre, és un tòpic però sols ser així. El protagonista és un adult inmadur que entra i ix de rel·lacions sense comprometre's, fins que coneix a una dona divorciada que l'atrapa però que, a més, té un fill. Un xiquet que, en contraposició a ell, té més llums al cap i l'enfrontarà a la seua part responsable i adulta, i amb qui conectarà de forma molt especial.
Una història d'amor, sense sentimentalisme on prima l' humor i la bona escriptura.

La araña enamorada


Blanca Álvarez González. La araña enamorada. Editorial SM. Col·lecció Barco de Vapor blanc

El quadre Hirondelle de Joan Miró ha inspirat a l'autora d'aquest conte sobre un amor atípic entre una aranya i una oroneta. I es que l'amor trenca esquemes, fins i tot entre dos enemics naturals. D'aquesta història serà testimoni un pintor, Gabriel, i decideix plasmar-la als seus quadres.
Una historia entranyable on l'amor tot ho fa possible.


La obra

Daniela Acher. La obra. Ed. SM. Col·lecció Barco de Vapor naranja

Liza té dotze anys i somia convertir-se en actriu. Carla és una actriu d'èxit. A Liza li encanta també escriure i està escrivint una obra de teatre. Carle rep molt guions tots els díes. Liza admira a Carla però quan ambdues es troben Carla admirarà a Liza per la seua il·lusió i la seua espenta.
Una bonica història sobre la perseverància i la consecució dels objectius.




Tres sopas. Un cesto lleno de palabras

Tres sopas. Un cesto lleno de palabras. Ed. Anaya



Anaya presenta una selecció de textos de lectura per a primaria, "Tres sopas", per ajudar als escolars a apreciar el valor de les paraules i el plaer de la lectura. Als llibres els acompanya un quadern per a facilitar la lectura dels alumnes, propuestes didàctiques i activitats per al professorat i un CD-Rom amb fragments de lectures, direccions d'Internet i mil i un recursos que faràn la lectura més lúdica i amena.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...