dijous, 18 de juny del 2009

Adéu i fins el 23 de setembre: nou programa de la biblioteca el dimarts d'aquest estiu



Adé, adéu, adéu.... hem fet un llarg recorregut amb tots vosaltres, omplint-se les butxaques de llibres per a totes les edats. Deixem de banda el còndol per l'acomiadament perque tornem el proper 23 de setembre de 2009: al mateix lloc, al mateix horari.

I ara us avisem que podeu seguir escoltant-nos tot l'estiu, en la mateixa freqüència de la FM 107.9, on us invitem tots els dimarts de 7 a 8 de la vesprada, a gaudir de la lectura a la fresca. El nou programa és: Un estiu de contes. Podeu escoltar-nos per la ràdio i també per internet. Començem la nova programació el dia 23 de juny i estarem acompanyant-vos fins el dia 15 de setembre de 2009.

Podeu estar informats de tot el que xerrem punxant ací. Un format nou, amb noves seccions i llibres ben estiuencs. Ens agradaria que continuareu escoltant-nos.

Fins prompte!!!

La il·lustraació és de Sarah Preston-Bloor.

dimecres, 17 de juny del 2009

Quin llibre li recomanaries a... els xiquets perduts


Als xiquets perduts del País de "Nunca Jamas" de Peter Pan, Dolors, la bibliotecària, li recomanaria que visitaren la biblioteca de Cocentaina. Segur que s'ho passaven tant bé llegint els contes infantils tant xulos que tenim a la biblioteca que ja no voldrien tornar!

Poesia: curtmetratges poètics

La poesia l'entenem com paraula escrita, però també entra pels ulls, en una època on els mitjans visuals han prés tant de protagonisme. Però poesies visuals bones hi ha molt poques, i és fàcil distinguir l'originalitat i la creativitat de les que destaquen per sobre de les demés.
Podem disfrutar-les tant adults com xiquets i compartir-les. Veure-los és el mateix que llegir una poesia en un llibre amb el mateix denominador comú: el poder de la imaginació. Així, es donen compte que la poesia és arreu i podem expressar-la de moltes maneres.
En destaquem varios curtmetratges:
- El tigre y la nieve, una pel·lícula on es parla sobre què es la poesia
- Qualsevol dia pot sortir el sol, basat en el llibre de Jaume Sisa (i que us deixem baix)

I si us agraden, en teniu més al blog Pinzellades al món, que també edita la Biblioteca de Cocentaina.




Enxarxats: Literatura juvenil

Internet pot ser una bona eina per enganxar als joves a la lectura, per exemple a través de blogs amb literatura juvenil, adreçats especialment a ells i amb una bona tria de llibres on tinguen cabuda llibres de tota mena, clàssics, moderns i últimes novetats. Tot això ho trobem al blog de Libros juveniles amb ressenyes de llibres adreçats a joves a partir dels quinze anys.
Podrem deixar la nostra puntuació sobre els llibres que apareixen a la web i participar en el foro, on no falten les recomanacions o la petició sobre algú que s'haja llegit un o altre llibre, així com els comentaris a favor o en contra de les lectures personals.
Sorprén la quantitat de missatges i lectures, tenint en compte que els costa als adolescent enganxar-se a llegir. Però a voltes només cal que entre ells s'animen o recomanen lectures per començar.
Il·lustració de Mark Fearing.

Una mañana de mayo, d'Anne Holt

Anne Holt. Una mañana de mayo. Ed. Roca

Açí tenim un altre magnífic exemple de la qualitat de la narrativa nòrdica. Junt a Mankell o Larsson, Anne Holt és un descobriment afortunat per als lectors de la novel·la negra i policiaca.
Durant un viatge oficial a Noruega, la presidenta dels Estats Units es segrestada. El FBI i la policia noruega treballaràn juntes per investigar el cas. Donat que es tracta d'un personatge amb molt de pes a l'esfera política mundial, salten les alarmes i les especul·lacions. Estarà rel·lacionat amb el terrorisme islàmic? Serà una qüestió personal? Com afectarà el sucés a la política internacional?
Comença aleshores una investigació a contrarrellontge protagonitzada per la parella d'investigadors Inger Johanne Vik, del FBI, i Yngvar Stubo, de la policia noruega.
Inger i Yvgner són parella sentimental i treballaràn junts en el mateix cas. Ella està divorciada i té una filla de sis anys amb una malaltia al cor i problemes psícológics. Yvgner va perdre a la seua dona i la filla en un accident, i té un net de tres anys. Ells, que no són al seu millor moment sentimental, no els sentarà molt bé quan aparega el tercer en discordia, un policia, antiga parella sentimental de Inger.
Una trama ben escrita (Anna Holt fou policia i ministra de Justícia al seu país), ràpida, que va al gra, i uns personatges interessants, la descripcions de la vida dels quals també ens permet fer una mirada als costums dels país, és tot allò que necessitem per disfrutar de la seua lectura. Segur que després en busqueu més llibres d'ella.

Un niño prodigio, d'Irene Nemirovosky

Irene Nemirovosky. Un niño prodigio. Ed. Alfaguara

Encara que pel seu nombre de pàgines, una història curteta, i el seu xicotet format puga parèixer un lectura senzilla i sense complicacions, aquest llibre és més, un anàlisis de la psique humana, d'allò roïns i sense escrúpols que podem ser.

Ismael és un xiquet pobre en la Rusia de principis de segle que té un do: és capaç d'inventar-se cançonetes poètiques. Ell ho aprofita per guanyar alguns diners a les tavernes del port. Fins que un dia passa un noble a prop de la taverna on estava cantant i, maravillat, el convenç per emportarse-lo amb ell, a casa d'una vídua rica, amb el propòsit de recuperar el seu favor. Per supost aquesta senyora està encantada amb el seu "regal" i eixa etapa serà dolça per al jove, emboltat de riqueses i comoditats. Gràcies a ell, els seus pares es compraràn una casa i terres per viure. Però tot acava com començà, per capritx dels que l'embolten, abocant a Ismael a un final tràgic.
L'argument és força conegut, de com els poderosos s'aprofiten dels més miserables, titelles a les seues mans, i més un xiquet que no coneix més que pobresa i penalitats i que li donen tot per després llevar-li-lo.
Un conte excelent que descriu la societat d'aquell temps.

Els racons de la memòria, d'Isabel-Clara Simó

Isabel-Clara Simó. Els racons de la memòria. Ed. 62

L'autora alcoiana fa una mirada enrere a la seua vida com a escriptora, des del seus inicis quan estava a Alcoi, passant per València, on va estudiar, Figueres, on trobà l'amor, fins arribar a Barcelona. La literatura i la seua vida s'entremezclen en aquest llibre i ens fa un repás de les persones que ha conegut i dels llibres que ha escrit.
Per al que s'ho pensen, aquest llibre no és una autobiografia, són més bé records lligats amb l'escriptura. Segons la mateixa autora, la seua vida no té res per interessar ningú, però sí els personatges i fets de l'ambient cultural que va viure.
Un llibre per conèixer un poquet més a aquesta autora.

Ruby canta un blues

Niky Daly. Ruby canta un blues. Ed. Fondo de Cultura Económica

Ruby és una xiqueta que no controla el volumen de la seua veu, sempre crida massa i deixa sords als seus companys de classe. Al seu barri tothom la coneix i la comprén, encara que a voltes desitjaríen que parlara més fluixet. Ruby està trista i els seus pares estàn preocupats. Fins que uns veïns que es dediquen a la música, al jazz, veuen el seu potencial com a cantant. Ruby comença a cantar i tot el barri comenta entusiasmada: "Quina veu més bonica!" Ara tots volen sentir-la cantar i no els importa que, a voltes, puje massa la veu!

¡Ahí viene el malvado topo!

Martin Waddel. ¡Ahí viene el malvado topo!. Ed. Fondo de Cultura Económica

"¡Ahí viene el malvado topo!", és la frase que repeteix el xiquet que llig un llibre als animals de la granja que l'escolten: una vaca, un cavall, una ovella i un ratolí. Només amb ella va pujant la por dels animalets que corren a amagar-se. I es que li dóna tal efecte que es creuen que de veritat vindrà.
Així d'important és posar-li emoció quan llegim per a un altre, per a que l'oïent forme part de la narració.
Un llibre amb molta il·lustració i poc text, perquè tampoc el necesita per traslladar al lector les emocions dels animalets.

Roberto está loco

Triunfo Arciniegas. Roberto está loco. Ed. Fondo de Cultura Económica
Roberto és una granota i fa coses estranyes. Es creu rei d'un país llunyà i porta una corona de cartró. Un dia de fred ix de casa amb el banyador i un dia calurós ix tot abrigat. Col·lecciona arcs de Sant Martí i postes de sol. Els seus amics pensen que està boig però Roberto només deixa anar la seua imaginació i viu en el seu propi món. Tampoc passa res, no tot el món es igual, i allò més important: ell es feliç!

dimecres, 10 de juny del 2009

Quin llibre li recomanaries a... el llop ferotge


La nostra companya a Ràdio Cocentaina, Milagro Sellés, li recomanaria al llop ferotge uns quants títols de llibres d'herbes medicinals, perquè de tant menjar-se personatges dels contes estarà enfitat i una bona tisana li aniria molt bé.

Il·lustració de Silvia Siclari.

Poesia: Poemes per acomiadar-se del curs


Ja queda poc temps perquè el curs s'acave i s'acomiadem desitjant començar les vacances per jugar, descansar, fer excursions al camp, estar amb els amics al carrer i... llegir! Des de les ones radiofòniques, un poemeta per celebrar que ja queda poc. Ànim!


Adéu!
A reveure!
Bones vacances!

Quina emoció,
quina alegria,
quina il·lusió!

S'acabaren tots els deures,
àlbums i fulls ja descansen,
l'escola ha de reposar:
s'ha aturat el temps d'estudiar.

Obrim els ulls per contempar
un del de nit il·luminat,
obrim els ulls per contemplar
un Planeta que no para de girar,
que cada dia ens ofereix
un camí per fer un altre passeig,
que ens estampa als paisatges
l'estiu a pinzellades.

Obrim els ulls per contemplar
el temps que ens ronda per ballar
amb les ganes de jugar.


Il·lustració de Claude Chan.

Enxarxats: Literalia TV


Literalia TV és un nou canal de televisió a Internet dedicat en exclusiva al món de la literatura i els llibres. Està compost de vídeo-reportatges sobre diferents temes al voltant del llibre, que poden vore's directament a la web o descarregar-los al nostre ordinador, al Ipod o al mòvil.
Està dividit per apartats segons ens parla sobre autors, la seua obra, llibres recomanats, edició o altres àmbits implicats com són les biblioteques o els blogs literaris a Internet. Tots els gèneres estàn en aquesta televisió, sense oblidar el món de la cultura que acompanya al llibre. També inclou un enllaç a la Revista de Lletres, més cultura escrita que aprofundeix en autors i llibres, sense oblidar les notícies més actuals rel·lacionades amb el llibre.
Els vídeos ténen molt bona qualitat i el contingut estàn ben plantejats i són interessants. Una espenta a la cultura i un referent a Internet en quant al paper d'aquesta a la xarxa. Una feina ben feta.

Traición, de Scott Westerfeld

Scott Westerfeld. Traición. Ed. Montena

Una narració fantàstica per al públic juvenil ambientada en un futur on la bellessa és un dret que els joves aconsegueixen amb els setze anys.
La protagonista, Tally, està impacient per arribar als setze i convertir-se en "perfecta" gràcies a una operació estètica. El seu millor amic, qui ja ho és, està esperant-la dins dels murs de la ciutat on viuen els perfectes. Però la seua millor amiga fustra la seua il·lusió quan fuig per unir-se a un grup de joves que es neguen a convertir-se, defensant l'imperfecció. Tally, obligada per les autoritats, haurà d'anar darrere la seua amiga i descobrir la ciutat secreta on viu amagat aquest grup de la resistència, si no vol renunciar a la transformació que tant desitja.
La protagonista viurà un munt d'aventures en un món fantàstic i coneixerà la veritat que s'amaga darrere de la transformació dels adolescents, i també descobrirà l'amor.
A les seues pàgines, tots els ingredients per enganxar tant a lectors juvenils com a adults, a l'estil de la sala Crepuscle.

El corazón del héroe, de Juan José Flores

Juan José Flores. El corazón del héroe. Ed. Alfaguara

Lino, de professió guàrdia de securetat, volent evitar el robatori d'un banc, es ferit i entra en coma. Quan desperta, dues setmanes després, torna al seu treball i la seua vida, però des de aleshores totes les nit té el mateix somni. Mentre dorm, es transforma en un valent general macedoni de l'exèrcit d'Alejandro Magno que busca un objecte secret per a l'emperador que creu el farà més poderós. Un somni d'alló més real que va desarrollant-se en la novel·la com una història paralel·la a la vida del protagonista. Es tracta només d'un somni o el record d'una vida passada?
Una enfermera que diuen té poders sobrenaturals l'ajudarà a esbrinar el secret per deslliurar-se i que torne al passat el personatge que l'atrapa cada nit.

Durant el dia, Lino també pensa en Milena, una jove ajudanta d'un il·lusionista que treballava en el local on ho feia Lino, i amb la qual va mantindre un breu però apassionant romanç abans d'entrar en coma.

I així, entre somnis i realitat, passat i present, el llibre anirà atrapant-nos en dues històries meravelloses, que ja podeu començar a llegir al vostre ordinador.

La importancia de las cosas, de Marta Rivera de la Cruz

Marta Rivera de la Cruz. La importancia de las cosas. Ed. Planeta


La finalista del Premi Planeta de l'any passat té nou llibre.
En La importancia de las cosas l'autora ens descobreix els secrets que pot amagar una família i que, per atzar, Mario Menkell, professor universitari retirat i autor d'un únic i exitós llibre, anirà descobrint en companyia del lector.
Tot comença quan ha d'anar a buidar el pis del seu inquilí, Fernando Montalvo, qui acava de suïcidar-se. Quan entra es troba el pis abarrotat d'objectes curiosos. Amb l'ajuda de Beatriz, la dona a la qual estima des de fa molts anys en secret, aniràn reconstruint la misteriosa vida de Fernando Montalvo, una història excepcional que pot ser l'oportunitat de la seua vida. Tal volta escriure un llibre? Tal volta...
Personatges entranyables i una història senzilla però emocionant, que farà les delicies del lector.

El sonajero de Jana

Enric Batiste / Núria Giralt. El sonajero de Jana. Sd Edicions




Jana va nàixer un "jueves" del mes de "junio", i els seus papàs, Juan i Júlia estaven molt contents. També la seua iaia, qui s'inventa una cançó infantil al ritme d'un sonall que li regala, i que acompanyarà a la xiqueta fins que acompleix els set anys. Aleshores, ocurreix una cosa sorprenent: la lletra J, protagonista a la vida de Jana (mireu sinó quan va naìxer i els noms d'ella i dels seus papàs), cobra vida i vol quedarse amb Jana i la seua iaia per jugar totes tres juntes per sempre.


Un llibre plé de musicalitat, tant al seu contingut com als textos, les lletres també ballen per les pàgines, que a més ens mostra la rel·lació tant especial entre la néta i l'iaia. Canteu amb nosaltres?




Juega, Jana, juega

con el sonajero de la abuela,

el sonajero que junta

el juego con el son,

son, son, son,

el son y el juego,

el juego y el son.

Yo, Gengis Khan

Yo, Gengis Khan. Ed. Parramón (Col·lecció Yo...)

Amb la nova col·lecció que la editorial Parramón dedica a personatges relevants de la història, és més fàcil apropar la seua figura als xiquets.
Aquest volum dedicat a Gengis Khan, conté textos curts i un vocabulari senzill, que s'acompanya de molta il·lustració que inclou dibuixos, fotografíes i reproduccions de pintures representatives del periode històric en el qual va viure aquest guerrer.
Explicat en primera persona pel propi Gengis Khan, el llibre dóna informació concreta, pinzellades, sobre la seua vida: quan era un xiquet, qui era el seu poble, tècniques militars, el seu exèrcit, habilitats amb l'arc i la fletxa o els valors humans pels que es regia. Pel format s'apropa més a un conte i no a una avorrida biografia.

Los lobos de la pared

Neil Gaiman / David Mckean. Los lobos de la pared. Ed. Astiberri

Fantàstic i esgarrífós al mateix temps és aquest àlbum il·lustrat.
Lucy, la xiqueta protagonista, comença a escoltar extranys sorolls a les parets de sa casa i avisa a la seua família que hi ha un món paral·lel plé de llops que amenaçen amb eixir. Com és normal no se l'escolten..., fins que ixen de veritat! Quan ja pareix que se n'anat, començen de nou els sorolls, però no són llops sinó elefants. Què passarà ara amb la seua família?
Amb aquest llibre anem de sorpresa en sorpresa llegint les seues pàgines i admirant unes il·lustracions fetes amb diverses tècniques, les quals capten magníficament eixe ambient de por e inseguritat, endinsant al lector en la història. Otra particularitat és el seu format en còmic, un fet que el fa atractiu no només a xiquets (està recomanat a partir de set anys), sinó també a adults.
Una inquietant lectura que pot llevar la son a més d'un, per això no el recomanem a xiquets sensibles.

dimecres, 3 de juny del 2009

Quin llibre li recomanaries al... mudet dels 7 nanets

Li hem preguntat en aquesta ocasió a Encarni Llyn, mestressa de casa, quin llibre li recomanaria al germanet mudet dels set nans del conte de la Blancaneus. Ens ha dit que "Sencillamente tú", un conte infantil, recomanat per a totes les edats, on els dos gatets protagonistes ens parlen de l'amistat i l'importància dels sentiments envers "l'altre".
Heinz Janisch / Jutta Bauer. Sencillamente tú. Ed. Lóguez

Poesia i fútbol

Assocíem la poesia amb l'amor, els sentiments, les passions. I qui té més passió que l'aficionat pel fútbol?
Josep Solé, un jove aficionat de 93 anys, n'és un bon exemple. Gran seguidor del Barça, ens descobreix també la seua vessant poètica amb els poemes que li dedica al seu equip.
Hem triat un poema que li ha dedicat al gol que marcà Iniesta al partit que li donà l'Eurocopa al Barça. L'apoteosi!

Aquí va la bella història
la d'un gol que no té preu,
el veureu mils de vegades
i segur no us cansareu.

Se n'han get de bonics d'altres
que han tingut el seu valor,
fins i tot s'han guanyat lligues
que han tret l'equip d'un sot.

Més aquest fou tan a l'hora
que faltant sols un minut,
la pilota dins estava,
i que ho feu el més Mesut.

Endinyà aquella volea
on l'estadi tremolà,
sols vegerem la pilota
com un llamp a dins entrà.

El porter que allí hi havia,
d'aquest món un dels més bons,
es quedà com una estatut,
es quedà veient visions.

Que sa cara blanquinosa
sembla d'home deprimit,
però hem vist que és una roca
al tostar-lo tant seguit.

El culé que no s'ho creié
doncs ja ho veia perdut tot,
es trobà dalt a la glòria
amb tal gol de tanta sort.

No n'hi havia pas per menos
pel partir que es féu allí,
el rival segur es veia,
que era Roma son destí.

Fou un gol d'artesania lo que pot això valer,
la tercera de les copes
i un gran què, pel món sencer.

I el xicot s'ho mereixia
per sa gran humiliat,
és un crack de gran valia,
és un geni consumat.

Enxarxats: Ábrete libro

Ábrete libro és una web a Internet sobre literatura i llibres, però és molt més perquè baix la mateixa denominació té també un blog i una revista, també dedicats al món de la lectura.
La web té un apartat especialmente dedicat als lectors, que és el fòrum, l'apartat principal i raó de ser d'aquesta web. En ell podem triar pel gènere que més ens agrade o per autors, podem parlar sobre els llibres que estem llegint, lectures recomanades, novetats o qualsevol cosa que us ocurrisca rel·lacionat amb les vostres lectures.

Todo eso que tanto nos gusta, de Pedro Zarraluki

Pedro Zarraluki. Todo eso que tanto nos gusta. Ed. Destino

A un poble arriba un home de la ciutat, Tomás, un arquitecte jubilat i divorciat i amb una crisi personal, que busca el seu paradís particular per evadir-se. Darrere seu arriba el seu fill, amb qui la rel·lació que manté és difícil degut a la mort del seu germà en accident de tràfic, i a qui ha deixat fa poc la seua dona. Pare i fill s'afegiràn a altres personatges també vinguts de fóra i amb problemes a la seua vida: Lola, una antiga anarquista antipàtica i solitaria, la italiana Bárbara a qui la seua fortuna no li fa feliç, o la jove Maria, a punt de casar-se i qui no està segura d'amar per sempre.
En aquest ambient rural tots ells aniràn evolucionant i poc a poc rel·lacionat-se i integrant-se en el queviure del poble, alhora que recuperen la il·lusió de viure.
Una novel·la ben narrada, on prompte ens vorem immersos en la vida del poble i a prop dels personatges. Una lectura tranquil·la i amena, la qual ja podeu començar a llegir punxant açí.

La cabaña, de Paul Young

W. Paul Young. La cabaña. Ed. Espasa

La cabaña és una novel·la diferent, pareix del gènere d'intriga però en realitat és un llibre sobre religió, amb missatge ocult, que vol convèncer al lector com aquesta pot camviar-nos o ajudar-nos en la nostra actitut envers les dificultats a la vida.
Tot comença quan la filla xicoteta del protagonista desaparèix i tot fa indicar que es assassinada. Ofuscat per la tragèdia, el pare es rebel·la en contra de Déu (ja s'aprecia que alguna té a vore el llibre amb la religió) i allò que ell considera que és una injustícia.
Tres anys després el pare reb una carta de Déu per reunir-se en la cabanya on suposadament van matar la xiqueta. Allí apareixen tres figures que personifiquen a Déu, Jesucrist i l'Esperit Sant, amb els qual raonarà sobre allò ocorregut a la seua filla i la seua actitut, que camviarà radicalmente, per ser més feliç, s'entén.

O agrada molt o res, però no deixa de ser una forma molt original d'explicar el misteri de la Trinitat i el perquè dels actes de Déu. En resum, vol ser una filosofia de vida, una ajuda per als creients. Tal volta per això, per la seua novetat, ha sigut un èxit de vendes des del primer moment i al mateix temps s'ha creat una gran polèmica al seu voltant. Per opinar al respecte, res millor que llegir-la.

Hipatia, la filósofa d'Alejandria

Clelia Martínez Maza. Hipatía. Ed. Esfera de los Libros

La profesora Clelia Martínez, autora d'aquesta llibre, ha investigat la figura de Hipatia, una dona filósofa, matemàtica i astrònoma, membre i líder de l'escola neoplatònica, qui va viure en la ciutat d'Alejandria al segle V d.C. Filla del filòsof Theon, estava considerada una dona savia que instruia a discípuls de veníen de tot el món conegut per escoltar les seues ensenyançes.
Hipatia d'Alejandria va morir assassinada per un grup de fanàtics religiosos cristians en un període convulse per les lluites de poder i la caiguda del paganisme front el cristianisme.
Alhora que una biografia interessant d'una dona excepcional, és també un viatge a la ciutat d'Alejandria de l'època de Hipatia, per conèixer la vida de la gent que hi vivia, la seua història, que inclou la famosa biblioteca d'Alejandria, i l'ambient polític i religiós. Sense oblidar la filosofia, tant important a l'antigüitat, dominada sempre per figures masculines, fins que coneixem a Hipatia.
Ara Hipatia està de plena actualitat gràcies a Amenábar, qui aquest díes presenta al Festival de Cannes la seua última producció, "Ágora", una pel·lícula basada en la vida d'aquesta gran filosofa.

Niños del mundo

Estelle Vidard / Mayalen Goust. Niños del mundo. Ed. Molino

Amb aquest llibre recorrerem els quatre continents per tal de conèixer com viuen els seus xiquets i les seues famílies en altres païssos. Qui compon les seues famílies, com són les cases on viuen, tradicions, costums a l'hora de menjar o com és un dia al col·le.
Un llibre de coneixements amb informació clara i senzilla, amb il·lustracions de color, per introduïr als xiquets a partir de nou anys sobre les diferents formes de vore el nostre món.
Marruecos, Perú, Siria, Nueva Zelanda, País de Gales, Mongolia, Estados Unidos, Grecia, Noruega, Cuba, Japón, Polonia, Tanzania i l'India són els païssos escollits per viatjar per les seues pàgines.

Vida de perros

Isol. Vida de perros. Ed. Fondo de Cultura Económica

Clovis i el seu gos són amics inseparables. Tant que Clovis li pregunta a sa mare com sap ella que ell no és un gos, i la mare va contestant a totes les seues preguntes sobre les diferències entre l'animal i les persones, encara que per les coses que fa Clovis, tal volta no hi ha tantes diferències!


La hermanita carnívora o la enfermedad el cordero loco

Taï-Marc Le Thanh. / Rebecca Dautremer. La hermanita carnívora o la enfermedad del cordero loco. Ed. Edelvives

Serafí és un borreguet vegetarià que té una germaneta, Caligulina, que sols vol menjar carn. Una vesprada que els pares han de sortir a comprar carn, tots dos es queden sols. Ella té gana i quan Serafí es dóna compte que se'l mira en ulls afamats, li dóna xoriço a troçets llançant-los a l'aire. Caligulina vola per la finestra i cau a un camp de cols i encuriosida es fica un troçet a la boca i...mmm està bona!
Un argument fresc i original i unes il·lustracions millors de Rebecca Dautremer, ens poden ajudar a camviar l'actitut dels menuts envers les verdures.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...