dimecres, 27 de maig del 2009

La Biblioteca: un espai viu per a gaudir i compartir

Ens ha encantat l'entrevista que Literalia TV ha realitzat a Blanca Calvo, així que us recomanem que la vejau i escolteu amb atenció. Compartim i subscrivim tot el que Blanca diu al llarg del documental.

la Biblioteca: un espai viu per a gaudir i compartir.

Quin llibre li recomanaries a... Drácula



Eduard Yebra, estudiant, li recomanaria a Drácula la lectura del llibre "Murciélagos en la biblioteca" (editorial Joventut), escrit per Brian Lies. Una divertida història sobre uns ratapenats adictes a la lectura que aprofiten la nit per invaïr la biblioteca i fartar-se de contes!

Poesia: Mario Benedetti, per sempre

Li dediquem un raconet del nostre blog a un gran poeta que fa poc ens deixà, Mario Benedetti. Va escriure més de 80 obres entre poemes, novel·la, contes, assaig, teatre, humor i guions per al cinema. Fou premiat a nivell internacional en diverses ocasions i els seus poemes es van difondre per veu de cantants reconeguts com Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina, Soledad Bravo o Pablo Milanés, per citar uns quants.

Però ens deixa la seua literatura i els seus poemes, chau...


Chau

Te dejo con tu vida
tu trabajo
tu gente
con tus puestas de sol
y tus amaneceres.

Sembrando tu confianza
te dejo junto al mundo
derrotando imposibles
segura sin seguro.

Te dejo frente al mar
descifrándote sola
sin mi pregunta a ciegas
sin mi respuesta rota.
Te dejo sin mis dudas
pobres y malheridas
sin mis inmadureces
sin mi veterania.

Pero tampoco creas
a pie juntillas todo
no creas nunca creas
este falso abandono.

Estaré donde menos
lo esperes
por ejemplo
en un árbol añoso
de oscuros cabeceos.

Estaré en un lejano
horizonte sin horas
en la huella del tacto
en tu sombra y mi sombra.

Estaré repartido
en cuatro o cinco pibes
de esos que vos mirás
y enseguida te siguen.

Y ojalá pueda estar
de tu sueño en la red
esperando tus ojos
y mirándote.

Enxarxats: Audiolibros


Llegir llibres també pot incloure escoltar-los, tal volta mentre anem de viatje al bus o caminem per la ciutat, o tranquil·lament a casa: són els audiolibros que podem trobar en diferents formats, Mp3 o M4b per escoltar al Ipod. Nosaltres us recomanem un parell d'enllaços de webs on podeu descarregar aquests llibres:

- Audiobiblioteca és un buscador de webs on trobar audiollibres, ja siguen gratuïts o per comprar.

- Leer escuchando és una comunitat d'internautes que ofereixen audiollibres grabats per ells mateixos que pujen a la web, de títols lliures de drets d'autor, per capítols, per això hi ha que no estàn encara complets.

Saud, el leopardo, de Vázquez Figueroa

Alberto Vázquez Figueroa. Saud, el leopardo. Ediciones B

"Y junto a la bandera, a la cabeza de un puñado de orgullosos jinetes de rostro decidido que no parecían sentir ni calor ni cansancio, se distinguía, destacando sobre todas, la imponente figura de un hombre de dos metros de estatura, delgado, ágil, musculoso y fuerte, de nariz recta, profundos ojos negros e imperativos ademanes, Abdul-Aziz Ibn Saud, primogénito de la casa de Saud, descendiente directo de una hija del santo Wahab, y nieto del glorioso rey del Nedjed, Saud el Grande".

És Saud el Leopardo, protagonista de l'última novel·la d'aventures de Alberto Vázquez-Figueroa, el primer rei d'Arabia que lluità per recuperar el seu regne ocupat pels otomans, un heroicitat que va fer amb només trenta homes. Per disfrutar d'una lectura del desert, amb els seus aromes i descripcions i convertir-se en uno més de la tribu nòmada del rei leopard.
A banda de ser un escriptor llegit per milers de lectors i del seu bon fer en quan a la novel·la d'aventures, ha guanyat més protagonisme amb aquesta novel·la doncs al mateix temps que podem comprar-la en llibreries, podem descarregar-la de forma gratuïta d'Internet, a la web de Bubok. Segons l'opinió de l'autor, així guanya lectors que tal volta no es comprarien el llibre però d'aquesta forma sí el lligen. Què penseu vosaltres?

Perdida en la niebla, de Michelle Richmon

Michelle Richmon. Perdida en la niebla. Ed. La Esfera de los Libros

Una xiqueta de sis anys, Emma, desapareix quan passejava amb la seua madrastra, Abby, per les platjes de la ciutat de San Francisco, als Estats Units. La futura mare, angustiada, es nega a acceptar que la xiqueta haja mort i comença una búsqueda sense descans repassant una i altra volta tot allò que passà mentres estava amb la nena.

Ha passar els temps i sense pistes de la seua desaparició, inclús quan el seu pare ja la dóna per perduda, Abby continua obsesionada amb la seua pèrdua. Acosada per la culpabilitat, continuarà buscant-la per tota la ciutat, fins que un dia recorda alguna cosa que pensava oblidada i tot d'una l'argument dóna un gir inesperat.
Un thriller emocionant, amb molt de suspéns, que sap transmetre al lector les emocions dels protagonistes i que ens mantindrà enganxats a la seua lectura desitjant arribar al desenllaç. Ha sigut èxit de vendes i ja es parla de la seua adaptació al cinema. Fantàstic!

Brillante como una cacerola, d'Amèlie Nothomb

Amèlie Nothomb. Cacerolas de aluminio. Ed. Alfaguara

Amèlie Nothomb ens sorprén ara amb un recull de contes molt originals, efectivament brillants com una cassola, plens d'humor negre, per fer-nos disfrutar i deixar-nos bocabadats, alhora. Quatre contes que tracten sobre conceptes moderns i actuals com són el culte a la bellessa, la comunicació, la violència i l'existència de Déu, dels que Nothomb dóna el seu particular punt de vista.
"Leyenda quizá un poco china", "El Holandés ferroviario", "De mejor calidad" i "La existencia de Dios", són el títols dels contes, la lectura dels quals és tan recomanable per a joves com per a adults.


Columpios

Alberto Forcada / Juan Gedovius. Columpios. Ed. Fondo de Cultura Económica

Aquest és un llibre de poemes sobre personatges fantàstics i móns inventats, magníficament il·lustrats, per "columpiar" la imaginació dels joves lectors.
Un univers construït per uns déus que es menjen uns a altres, un follet qui vol pintar el món a l'aigüa, un vaixell atrapat entre les oles d'un arbre d'aigüa salada, són alguns dels continguts dels versos lliures, que en principi no ténen rima però que al llegir-los desprenen molta musicalitat.
Árbol
Hubo tan tristeza en el mundo,
que brotó frente a mi casa
un árbol de agua salada
en cuya fronda jugaban niños
y peces voladores.
Una noche, además del rumor del oleaje,
escuché los maullidos de un barquito
atrapado entre las olas.
Los vecinos cometieron el error de llamar a las sirenas
que, eficientes, se llevaron al barco en una jaula
y tumbaron al árbol
que huyó por una alcantarilla.

Busca y encuentra


Tierry Laval. Busca y encuentra. Ed. SM

Busca y encuentra és un llibre-joc que invita als menuts a buscar persones, animals i objectes en diferents llocs: al mar, a la granja, a la ciutat o a la muntanya.
És un llibre xicotet, amb les pàgines plenes d'il·lustració, senzilla, sense cap lletra, més que el text que identifica cadascún dels objectes que hem de buscar, i de cartró dur per a que els xiquets puguen fer-lo servir amb llibertat.
Al mateix temps que passen una estona divertida estimulen la seua capacitat d'observació. Èxit assegurat!

230 jocs per a tota la familia!

Isabelle Bertran. 230 jocs per a tota la família!. Ed. Combel

Ara que ja s'apropa l'estiu i gran i menuts disposarem de més temps d'esbarjo, aquest és un bon regal de fi de curs per a tots. 230 jocs trobareu en aquest fantàstic llibre, per borrar la paraula avorriment del vostre vocabulari. Jocs amb paper i llapis, amb els cinc sentits, de logica i estratègia, de misteri, en la natura. Jocs per jugar a casa, jocs per jugar a l'aire lliure, quan anem de viatge, a una festa, tothom trobarà propostes per passar una estona divertida amb la família, els amics o tot sol.

Un llibre molt complet que inclou també embarbussament, cançons i pàgines de retallables amb els taulers i fitxes per alguns dels jocs.

dimecres, 20 de maig del 2009

Quin llibre li recomanaries a... Wendy


Samuel Ginés li recomanaria a Wendy, la fada que acompanya a Peter Pan a les seues aventures, que llegira el llibre Mamà, darrer títol de l'autora Joyce Carol Oates. La xicoteta fada viu molt a gust al país dels xiquets que no creixen i on tampoc hi són els pares. Tal volta li agarrarien ganes de tindre una mamà!
El llibre tracta sobre la mare de la protagonista. Després que aquesta mor de forma violenta, la seua filla tracta d'acceptar la seua mort a través del seu record. Sense caure en la sensibleria, ens parla d'ella com a mare i de les rel·lacions amb les seues filles reconstruint la seua historia personal alhora que la realitat social que l'envolta.
Joyce Carol Oates. Mamá. Ed. Alfaguara, 2009

Poesia: jocs de monosíl·labs

Avui us proposem jugar amb la poesia retallant paraules. Què ens queda? Els monosil·labs, amb els quals podem construir embarbussaments, versos encadenats i jocs musicals. Voleu probar? És un joc molt divertit que podeu fer a classe, entre tots els xiquets, proposant paraules monosil·làbiques i després anar combinant-les: tot, res, més, cap, un, sóc, tant, mai... Hi ha moltes, sinó consulteu el diccionari!

AL CEL
(Isabel Barriel)
Al cel, el sol.
Al sol, el foc.
Al foc, la llum.
Tot cap dins de l'ull.


(Miquel Desclot)


Jo
sóc
el
cuc
d'un
ull
que
duc
el
suc
i
el
bruc
al
ruc
del
duc
de
Nuc.

Enxarxats: Tú que lees?

Tú que lees és un blog particular d'una persona que comparteix les seues lectures amb els internautes. Clasificades per temes, les lectures porten una crítica profunda i ben redactada que orientarà als interessats. Comenta tant llibres juvenils com per a adults i són llibres especials, res que vore amb la literatura comercial.

El sobre negro, de Norman Manea

Norman Manea. El sobre negro. Ed. Tusquets

Aquest és un llibre que l'editorial Tusquets recupera per reeditar-lo de l'escriptor rumanés Norman Manea, que ara ha reescrit i ha afegit els textos censurats. Deportat amb la seua família a un camp de concentració a la seua infantessa i després de viure la tirania de la dictadura de Ceaucescu a Romania, comprendrem millor el contingut d'aquesta novel·la, censurada quan va ser publicada.

El protagonista, que viu durant els anys de la dictadura, un professor d'universitat i ara recepcionista d'hotel, investiga el suicidi del seu pare quaranta anys enrere. Durant la seua búsqueda troba la pista d'un sobre, el continut del qual podria ser el responsable de la seua mort. Qui el va enviar? Quin misteris amagava?

Aquesta investigació és la "excusa" de l'autor per possar al descobert les trames de delacions, denuncies i sospites característiques del règim autoritari del dictador romanés i criticar els totalitarismes.

El impostor, de Jeffrey Archer

Jeffrey Archer. El impostor. Ed. Grijalbo

El protagonista del nou best-seller d'aquest autor britànic és un xic de classe obrera a qui acusen d'assassinar al seu cunyat segons els testimonis de quatre xics de classe alta, quant en realitat han sigut ells els vertaders culpables. Acusat injustament, el condemnen a vint anys de cárcer, període durant el qual tindrà temps de rumiar la seua venjança, ajudat per un ex-militar amb qui farà amistat. Aconseguirà escapar de presó i posar en marxa els mecanismes per demostrar la seua inocència i acusar als quatre implicats.

Com que el mateix autor va ser empressonat en la novel·la reflecteix perfectament l'ambient de presó, igual que la resta d'ambients en que es desarrolla la novel·la, es nota que sap sobre allò que està escribint. A més, és de lectura senzilla, amb una trama amb molt de suspens que captarà l'atenció del lector i el sorprendrà amb girs inesperats. Una novel·la que recomanem per als amants de l'intriga i per als que no heu llegit res, descobriu ja el perquè del seu èxit de vendes.

Calle de las tiendas oscuras, de Patrick Modiano

Patrick Modiano. Calle de las tiendas oscuras. Ed. Anagrama

El protagonista, Guy Roland, és un home sense passat i sense memoria. Jubilat del seu treball a una agència de detectius, emprendrà ara la investigació de la seua pròpia persona. La reconstrucció de la seua vida el durà per Bora Bora, Nova York, Vichi o Roma, però trobarà sobre tot a París els testimonis de la seua vida, marcats per l'ocupació nazi a la Segona Guerra Mundial. Anirem d'un lloc cap a altre seguint els fils i equivocant-nos al mateix temps que el protagonista.
Una novel·la molt peculiar, entre el gènere negre i la ciència ficció, que s'estructura en diferents episodis de la seua vida sense conexió cronològica o de temps, però que a la fi trobarem la seua raó de ser.

Patrick Modiano publicà aquesta novel·la en 1978 i va rebre el Premio Goncurt per ella, però encara estava inèdita al nostre país.

El ocaso

Carola Ghilardi. El ocaso. Ed. Brosquil

Vet açí un llibre ben original per contar-lo als xiquets que tinguen por a la obscuritat. Aquesta s'ha transformat en el "ocaso", un home que fa aquesta feina, la qual va heretar del seu pare. Té un cos gran i cames fortes i una gran capa amb la qual cobreix tot per donar la benvinguda a la nit.
Per no avorrir-se tafanetja a vore que fan les persones, i sobre tot li agrada trobar-se amb els xiquets, encara que tots fan lo mateix quan es presenta: criden atemorits i se'n van amb els papàs. Trist, demanarà ajuda a la seua amiga la lluna sobre com fer-se amic dels xiquets, perquè ella sí que els agrada molt.

Historias mágicas de Oriente. Cuentos de Irán

F. Khalatbaree /M. Reza Yusufi / M. Rahmandoust. Historias mágicas de Oriente. Cuentos de Irán. Ed. Brosquil. Col·lecció Libros del Zorro Rojo

Apropar altres cultures als xiquets és fàcil amb llibres com aquest. Editat originariamente a Irán, escrit per autors i il·lustradors d'aquest país, el llibre ens sorprendrà gratament tant pels contes com per les il·lustracions, amb un estil propi oriental, diferents respecte de l'il·lustració occidental a la qual estem acostumats.

Tres són les històries que trobareu al llibre: El amigo de la noche, sobre l'enemistat entre un mussol i el sol, Una cabeza sin sombrero, un titellaire que volia encarregar un barret i es queda sense, i Shahrzad, el nom d'una princesa que encanta amb les seues mil i una històries.

Contes populars de l'Irán per viatjar a móns fantàstics i enlairar la imaginació.

Las flores de nieve y el zorrito

África Coll. Las flores de nieve y el zorrito. Ed. Brosquil

Una aguineu decideix anarse'n de viatge per ajudar al seu amic arbre a buscar les flors que ha perdut durant l'hivern. El temps passa i al mateix temps les estacions i quan l'aguineu torna en primavera... sorpresa! El seu amiguet vegetal ja ha recuperat totes les flors. Com pot ser?

Amb un text senzill i molta il·lustració, aquest conte ens servirà per fer comprendre als menuts els camvis que es donen en les diferents estacions i que els apropa a allò que és el cercle de la vida.

dimecres, 13 de maig del 2009

Quin llibre li recomanaries a... Quasimodo

Li hem preguntat a Rosa Blanes, infermera, quin llibre li recomanaria a Quasimodo, aquell personatge amb el físic deformat que vivia a la torre de l'esglesia del llibre Nuestra señora de París, escrit per Víctor Hugo i que s'enamora d'Esmeralda, la gitana, l'altra protagonista del llibre. Ella ha triat el llibre El fantasma de l'òpera, un altre personatge literari amb el rostre desfigurat que també s'amaga de la gent i s'enamora en secret.

Poesia: cosmopoètica i Simlish

Anem a ensenyar-vos que la poesia és més que versos i rima. Hi ha moltes formes de fer poesia, tantes com la nostra creativitat i imaginació ens deixe.
La primera proposta que us ensenyen són els pastissos de Cecilia Orecchia "Beba", artista argentina, que va fer uns pastissos que recreen els déu poemes de poetes actuals que es varen exposar a les Jornades Dulces versos. Degustar la poesia. Ara ja sabeu que els poemes també es menjen!

Una altra mena de poesia proposa el pas dels videojocs a la poesia utilitzant les paraules o sons que diuen els personatges dels Sims, eixe joc per crear famílies i jugar a desemvolupar la seua vida. L'ha creat Sergio López i acava de publicar un llibre. Segur que penseu com nosaltres que hi ha gent molt creativa que trau poesia de baix les pedres. Què original!

Mi Ward

Ooo shanga day, awoba.

Mychuno, awasa poa.

Aah lassie. Kashooti.

O Mee Pooba?

Shoandish Geegway.

Mali?

Boobasnot, shorky Plavoo

Enxarxats: Libro, lectura y letras


No s'oblidem en aquest apartat de comentar la part "oficial" del món del llibre. I es que el govern espanyol posa a disposició de tothom un gran nombre de notícies, activitats, recursos i més a la seua web, dins de les actuacions que duu a terme el Ministeri de Cultura rel·lacionades amb el llibre i la lectura.
A l'apartat de llibre i lectura destaquem els premis literaris, per estar al día de l'actualitat literaria, les celebracions quan arriba el Dia del Llibre, convocatories de beques, subvencions i ajudes, així com les activitats organitzades al voltant del llibre.
Per altre costat, us recomanem que li féu una ullada a la nova web de la Biblioteca Nacional d'Espanya, la qual ha renovat la seua imatge virtual i disposa de més serveis, el més destacat l'accés a la Biblioteca Digital Hispánica. Amb el suport de Bubok, una editorial, podem demanar una copia per descarregar-la al nostre ordinador de les obres contingudes en aquesta biblioteca digital.
Un munt de possibilitats al nostre avast, pagades amb els nostres impostos.
Il·lustració de Gail Armstrong.

Una tumba en Gaza, de Matt Beynon Rees

Matt Beynon Rees. Una tumba en Gaza. Ed. B


Omar Yusef, director d'una escola de les Nacions Unides en una ciutat a prop de Belén, es convertirà en detectiu quan, en una visita a la franja de Gaza acusen un professor d'universitat de col·laborar amb la CIA. Concient que s'ha comés una injustícia, tractarà que siga alliberat, mentre per altra part el seu cap es segrestat i un oficial de la ONU assassinat.
Un cúmul de coincidències que no ho seràn i que Omar haurà d'aclarir enfrontant-se als serveis de seguretat de Gaza, als grups radicals a la zona i la corrupció del país.
L'autor, bon coneixidor de la realitat palestina, doncs ha sigut corresponsal durant deu anys, ens dóna altra perspectiva diferent a la que els medis de comunicació ens ensenyen. Tots els crims estàn basats en fets reals i mostra la situació de la població palestina front al creixement del radicalisme i una clase dirigent corrupta i insensible.

La encantadora de Florencia, de Salman Rusdie

Salman Rusdie. La encantadora de Florencia. Ed. Mondadori

A finals del segle XVI un extranger arriba a la cort del rei Akbar el Gran, emperador de l'Imperi Mongol, a la fastuosa ciutat de Fatehpur Sikri. És portador d'un secret que només pot contar a l'emperador. És la història d'una princesa oblidada, d'una gran bellessa i experta en encanteris i bruixeria, antepasada de l'extranger, descendent directa de Gengis Khan i coneguda com "la encantadora de Florencia".

Ficció i realitat s'entresclen per dónar forma a una novel·la històrica sobre els orígens de l'India, construïda a partir de faules i llegendes meravelloses, les quals aniràn cautivant al lector segons vaja llegint.

Sakamura, Corrales y los muertos rientes, de Pablo Tusset

Pablo Tusset. Sakamura, Corrales y los muertos rientes. Ed. Destino

L'autor del llibre Lo millor que li pot passar a un croissant, torna amb una novel·la plena d'humor, on els personatges s'alien per fer riure al lector en cadascuna de les pàgines amb els seus diàlegs tan "ocurrents" i un retrat humorístic d'Espanya i dels seus governants.
Tot comença amb aquest frase i fa imaginar allò que esdevindrà: "El tercer cadàver apareció en la cubierta de su propio yate y resultó ser bastante feo". Tres extranjers rojos com un cranc, aparèixen morts a una platja i serà l'inspector Sakamura, mestre zen enviat per l'Interpol, l'encarregat d'investigar el cas. Comptarà amb l'ajuda de l'inspector Corrales, de la Guardia Civil i l'agent 69 i les seues armes eròtiques.
Acompanyeu a aquest trio en una divertida investigació i rieu, que falta fa.
Ja podeu començar a llegir el primer capítol punxant açí.

El sueño de Dalí

Carles Arbat. El sueño de Dalí. Ed. Brosquil

Dalí té un gran somni: construir una casa meravellosa per viure amb la seua estimada Gala. Serà una casa especial, que anirà pintant dia darrere dia amb els seus somnis. Però la nit amaga un secret que pot fer desaparèixer aquest somni.

A través d'aquest llibre podem apropar la figura d'aquest pintor i el seu estil pictòric als xiquets més menuts, despertant la seua curiositat a través de les sugerents imatges.

Los amigos de Archiboldo Roque

Jacobo Fernández Serrano. Los amigos de Archiboldo Roque. Ed. Factoria K de Libros

Us presentem un àlbum visual en forma de còmic on l'autor s'ha inventat un món fantàstic on cadascún dels personatges té una personalitat especial i inusual.
Ja el protagonista, Archiboldo Roque, un rinoceront unicorni blanc, té un nom i unes característiques úniques, igual que passa amb la resta de personatges. I es això allò que ho fa especial, tot el món és com és i no importa. Visca la diversitat!
Una mirada fresca i nova al món de la il·lustració, on domina la imaginació i que encantarà als xicotets lectors tant pel format com per les històries.


Lili, Leto y el Demonio del Mar

Cornelia Funke. Lili, Leto y el Demonio del Mar. Ed. Siruela.

Els Esnórquels són molt rics i presumits i pensen que tot ho poden aconseguir amb diners. Ara desitjen una sirena i per això compren un submarí, El demonio del Mar. Mentres, a les profunditats de la mar, les sirenes protegeixen als seus xicotets dels humans i els avisen dels perills que porten. Però dos xiquets sirenes, molt valents ells, no es creuràn els majors quan vesguen el submarí El demonio del Mar. S'apropen massa per investigar i un d'ells es capturat! Comença aleshores l'aventura per alliberar-lo recorrent la mar i fent nous amics que els ajudaràn.

I per a quan acabeu de llegir, espereu que encara al final del llibre trobareu una sorpresa, un joc de daus per continuar amb la vostra pròpia aventura!

dimecres, 6 de maig del 2009

Quin llibre li recomanaries a... Batman


Lola Moltó li recomanaria a Batman, el superheroi del món del còmic, la lectura de llibres sobre enginyeria perque, com que té un supercotxe que té que cuidar i renovar, necessitarà molts conèixement tècnics.

Poesia: Con unas gotas de primavera


Avui li fem un cant a la primavera, una estació de goig i alegria, amb un meravellós poema del poeta Albert Ràfol-Casamada:





CON UNAS GOTAS DE PRIMAVERA

Con unas gotas
de primavera
dibujé flores
en la vereda.

Con tinta clara
de madrugadas
puse cosquillas
bajo la almohada.

Con lluvia fresca
del mes de enero
pinté arco iris
en mi sombrero.

Con una lágrima
de enamorados
tejí un secreto
que no he contado.

Con agua mansa
del mediodía
escribo siempre
mi poesía.

Y con espuma
que me da el mar
invento mundos
para jugar.

Fotografia de Japonyol.

Enxarxats: una prestatgeria personal de llibres a Internet

Com ja sabem, cadascún té les seues preferències lectores i tenim llibres que no ens han agradat gens, que ens entusiasmat, o que han passat a format part dels llegit sense pena ni gloria. Si teniu a casa una prestatgeria plena de llibres i voleu compartir-los amb més gent, creeu la vostra prestatgeria virtual a Internet on la resta de membres o invitats podràn saber quin llibre esteu llegint, quins són els vostres favorits o de quin gènere sou fans, i de pas fer molts amics arreu del món. Les posibilitats són moltes, però us recomanem els següents llocs: aNobii, Shelfari i Librarything.

A aNobii trobareu moltíssimes prestatgeries amb més d'onze milions de llibres comentats, votats i amb les seues característiques, fins i tot l'edició en altres idiomes. Quan féu la búsqueda d'un llibre sabreu en quines prestatgeries també el ténen inclós.
Shelfari és una xarxa social de lectors on les pròpies editorials fan publicitat dels seus llibres i és el lector membre d'aquesta comunitat qui se'l fa seu i afeig comentaris i valoracions. Aquesta web només està en anglès.
Librarything, ja ho vam comentar no fa molt, és un club de lectors on també compartir impressions sobre allò que lliges amb altres lectors, però té la particularitat que pots baixar-te llibres o inclús te'ls regalen les pròpies editorials o autors si comentes dels primers les seues novetats posades en aquesta xarxa.
Nosaltres estem també penjant la nostra llibreria, en Shelfari. Podeu veure-la al final del blog.

El policía que ríe, de Maj Söjowall

Maj Söjowall. El policía que ríe. Ed. RBA

A l'Estocolm de 1968, enmig de les protestes antiamericanes, una nit de novembre vuit persones son assassinades a tirs en un autobús, un d'ells un policía que anava darrerre d'un assassí. Es tracta d'una mort "accidental" o havia trobat l'assassí i aquest el va el·liminar?
En aquest clàssic de literatura nòrdica hi trobareu molt de suspens i una bona trama que ens durà per tots els passos d'una investigació trepidant, mentre anem juntant peçes desitjan arrribar al desenllaç.

Contrarreloj, de Eugenio Fuentes

Eugenio Fuentes. Contrarreloj. Ed. Tusquets

Acompanyeu al pelotó de ciclistes durant el Tour de França amb la lectura de l'ultim llibre d'Eugenio Fuentes, autor de "Cuerpo a cuerpo" i "El interior del bosque" .
Durant una de les curses algú dóna positiu en el control de final d'etapa. Començen les especulacions i les crítiques i... aleshores mor assassinat el líder del Tour, Tobias Gros, mentre descansava al seu hotel. El primer sospitós és el seu rival més directe, Santi Mieses, qui va parlar amb ell poc abans de morir. El director de l'equip de Mieses, Luis Carrión, demanarà l'ajuda de l'inspector Ricardo Cupio, que veia una de les etapes, perquè lliure al ciclista de l'acussació d'assassinat. Com sempre, Cupio no fallarà.

Una novel·la que us recomanem, magnífica, encara que no sigau aficionats al ciclisme.

Lo que tarda en morir un idiota

José Miguel Aguilar Cuenca. Lo que tarda en morir un idiota. Ed. Suma de Letras

Un advocat és assassinat d'una forma violenta i brutal, sense motiu aparent. Davant l'estrany del cas, el fiscal demana ajuda al psicòleg forense Manuel Artacho qui investigant trau a la llum una personalitat malvada marcada pel seu passat. Aquest individuu tracta d'eixir de la rutina matant altres persones, sense cap mòbil aparent.
Una novel·la negra, molt negra, sobre la violència gratuïta i la deshumanització de la societat actual.

Els tenebrets

Elham Asadi. Els tenebrets. Ed. Brosquil

Els tenebrets viuen al seu propi planeta, que no es massa bonic. Però es que els tenebrets han nascut en la foscor i han d'aprendre per camviar-ho. Els senyors de la terra, de l'aigua, del foc i dels colors els ajudaràn amb les seues propostes. Com penseu que quedarà el seu planeta? Un llibre per despertar l'imaginació dels xiquets.

La llegenda de Sant Jordi

Josep Francesc Delgado, Roger Olmos. La llegenda de Sant Jordi. Ed. Baula

Encara escoltem ecos sobre el dia del llibre, amb estadístiques, llibres més venuts, etc. I també de la figura de Sant Jordi. Baula ha publicat La llegenda de Sant Jordi, per a lectors a partir de cinc anys, amb unes magnífiques il·lustracions de Roger Olmos.
Això diu què era un rei que vivia amb la seua filla al seu castell, a un reialme amb molts súbdits. Vivíen en pau fins que va aparèixer una bèstia misteriosa...

El nacimiento del dragón

Wang Fei, Marie Sellier, Catherine Louis. El nacimiento del dragón. Ed. Factoria K de Libros

Quan el veus aquest llibre crida l'atenció de seguida. Amb una edició cuidada i un precioses il·lustracions, té al seu favor el missatge sobre la necessaria la convivència entre els pobles, molt adient en l'actualitat. A més, està fet amb paper procedent de boscos ecològics.
En Àsia es venera al drac com un animal mitològic símbol de la pau. A les seues pàgines, ens explicarà el seu origen, com va ser inventat pels xiquets a la Xina quan els pobles feien la guerra en nom de diversos déus.
El text és bilingüe castellà-xinés i al final del llibre hi trobareu un desplegable amb la tècnica dels ideogrames i l'escriptura xinesa. Un llibre molt complet que agradarà a "xiquets" de totes les edats.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...