dimecres, 25 de març del 2009

Quin llibre li recomanaries a... Frankenstein

Si Frankenstein apareguera per la biblioteca, Manuel García, estudiant, li recomanaria que mirara qualsevol atles d'anatomia, doncs la seua criatura, el monstre de Frankestein, creat a partir de parts de cossos humans, li haguera eixit millor i no haguera anat com va anar.

Víctor Frankestein és el protagonista de la novel·la de Mary Shelley, un metge al segle XVIII que va crear vida utilitzant l'electricitat. Però la criatura era molt lletja i és repetidament rebutjat per les persones, la qual cosa li crea un sentiment d'odi i venjança envers el dr. Frankestein, fins arribar a matar-lo. Aquesta obra està considerada la primera novel·la del gènere de ciència ficció i un clàssic de la literatura que no hem de perdre's.
El llibre de l'il·lustració és la portada de l'edició de l'Editorial Anaya.

Poesia: Poefesta



Encara esteu a temps d'assistir al Festival Poètic que es celebra en Oliva (València) el 27 de març i que ja va per la cinquena edició i amb molt d'èxit. Poetes, aficionats i cantants d'arreu del món estàn invitats a gaudir de la poesia, per a grans i menuts. Enguany estàn invitats la poetessa Ana Diz, des de Nova York, Berta Piñán, des de Cangas de Onís, l'Andreu Subirats, de les terres de l'Ebre, i la valenciana Begonya Mezquita. També li faràn un homentatge a l'obra poètica de Josep Piera. Això per als adults. Per als menuts un concert i l'espectacle Els nens eutròfics.

A continuació, llegiu un poema inèdit de l'organitzadora del Festival:


ACLARIMENT
(Àngels Gregori)

I faria un poema
com faria l'amor a un cos prohibit:
amb l'ansia de saber
que només cal l'imprescindible.

Faria un poema
escrit amb sang menstrual,
o amb tinta de tauró, que perdurarà.

I escriuria poemes, llavors,
com faria les coses que més m'agraden,
que fer poemes és també
violar els límits de la pàgina,
i que les paraules, com les putes,
s'assemblen totes una mica.

Enxarxats: lectores electrónicos

El futur del llibre ja és açí, o això pensen els components d'aquest particular club a Internet, los lectores electrónicos o e-readers en espanyol. Resulta una molt bona font per conèixer en quin punt estem en aquest tema al nostre país doncs pareix que ja hi ha al mercat europeu uns quants dispositius a l'abast dels interessats i molta gent llegint en aquest format.

En aquest web, de les poques que trobareu en espanyol, trobarem molta informació referent a dispositius, formats de descarrega, descarrega de llibres, enllaços rel·lacionats, notícies i foros on compartir la vostra experiència o dubtes amb altres usuaris.

Si no teniu molt clar en què consisteix la lectura electrònica llegiu l'explicació que fan de la nova tecnologia que permet llegir els ebooks i totes les ventajes que té. I si ja esteu decidits per aquest opció, no deixeu de visitar l'apartat on comparen diversos dispositius, així com on comprar-los en Espanya i en Internet.
Allò principal que s'argumenta al seu favor és disposar de molt títols en un mateix dispositiu però encara queden alguns dubtes, com per exemple la disponibilitat de novetats literaries o l'inconvenient de la conversió dels diversos formats que existeixen segons el dispositiu que tingam. Què penseu vosaltres? Us convenç?

El món per un forat

Bartolo Luque. El món per un forat. Ed. Bromera. Col·lecció Sense Fronteres


Sempre són benvinguts llibres que apropen la ciència al lector mitjà, que ens la fa més fàcil d'entendre. És el cas d'aquest llibre, l'autor del qual fa un repás per diversos temes como ara la globalització de les comunicacions, els perills de la informàtica, les modificacions de l'ADN, l'ús de virus per curar malalties, o la psicologia aplicada a la venda de productes, temes actuals que a tots ens afecten en major o menor mida. Aconsegueix una lectura molt amena i apropar al lector conceptes científics amb un llenguatge senzill i utilitzant l'humor.

Una lectura molt recomanable per a tothom, doncs està demostrat que una societat informada es capaç de pendre decisions més bones, i aquest llibre hi contribueix a això.
Per aquest llibre l'autor va rebre el reconeixement europeu, sent finalista del Premi Europeu de Divulgació Científica 2008.

La meva guia de ioga

Gloria Rosales, Gordana Vranjes. La meva guia de ioga. Teoria i pràctica, pas a pas. Viena Edicions.


La majoria de nosaltres anem atabalats tot el dia, i els estrés prén protagonisme a les nostres vides. Per tal de desconectar i relaxar-se al final del dia res millor que practicar ioga. Encara que tampoc disposeu de temps per anar a classes, us recomanem practicar-ho a casa amb aquesta guia de ioga, orientada als principiants i per fer-ho a casa nostra. De manera senzilla i amb moltes il·lustracions ens ensenya com iniciar-se al ioga, un benefici segur per a la nostra salut.

El libro definitivo de los nombres

Olga Roig Ribas. El libro definitivo de los nombres. Ed. Círculo de Lectores.
Posar-li el nom a nostre fill o filla no es tarea fàcil. No sabem perquè, degut a diverses raons, uns ens agraden més que altres. Per ajudar als futurs papàs o simplement per curiositat, tenim el Libro definito de los nombres, per esbrinar allò que significa el nostre nom, quines característiques estàn rel·lacionades amb la nostra personalitat, com es diu en altres idiomes, les seues variants, quin nombre s'asocia amb ell i personatges famosos de la història que el portaven. Molts de nosaltres segur que descobrirem coses que ens sorprendràn.

Ulls de pantera

Sílvia Aymerich i Lemos. Ulls de pantera. Ed. Eumo. Col·lecció Projecte Solaris



Qui ha dit que la genètica siga aburrida? Amb aquest llibre, a banda de passar una bona estona llegint, aprendreu els fonaments de la genètica humana amb el seu protagonista, en Marc, un xaval qui, al mateix temps que està montant un grup de rock, ha d'estudiar pels exàmens. La feina se li acumula i necessitarà l'ajuda de la Mireia, una sabuda en això de la genètica. De prompte, tots aquells conceptes que Marc no entenia se'l faràn senzills en aplicar-los a la seua realitat més inmediata, i a vosaltres també!

El extraño caso del Dr. Jekyll y Mr. Hyde

Robert Louis Stevenson. Il·lustracions Mario Cascioli. El extraño caso del Dr. Jekyll y Mr. Hyde. Ed. Brosquil. Col·lecció Libros del Zorro Rojo


Allò primer que crida l'atenció d'aquest llibre és la il·lustració de la portada, reflecteix molt bé la locura en la mirada del dr. Hyde. Un avanç de les il·lustracions que trobarem dins del llibre i que acompanyen un clàssic de la literatura com aquest, que recomanem tant a joves com a adults.

Una novel·la fantàstica que tracta les dues personalitats del metge, el dr. Jekyll, qui es dona compte de la dualitat de l'ànima humana i inventa una pòcima per despertar la part amagada. Així naix el dr. Hyde, de la transformació del dr. Jekyll, la personalitat roïna amb qui assassinarà i farà coses inconfesables per al dr. Jekyll. En la lluita entre el mal i el bé, qui guanyarà a la fi, el dr. Jekyll o el dr. Hyde?

Un abecedario del Quijote

Cervantes. Un abecedario del Quijote. Ed. Brosquil- Libros del Zorro Rojo

Un original abecedari que ens duu a la lectura de fragments del llibre del Quixot, els quals fan referències a figures i personatges del llibre, com per exemple la D de Dulcinea. Cadascun dels fragments va acompanyat d'una il·lustració referent al Quixot de pintors de diferents èpoques. Al final del llibre trobarem una breu biografia de Miguel de Cervantes.


De xicotet format i amb una edició cuidada, és un llibre que es pot portar a la butxaca o a la bossa, i disfrutar de la lectura d'una gran obra universal.

divendres, 13 de març del 2009

Quin llibre li recomanaries a... el petit Polzet

Li hem preguntat a Aranzazu García, estudiant, quin llibre li recomanaria al petit Polzet, i sense dubtar, ha dit que un llibre-guía d'orientació perquè no es puga perdre al bosc, i si es posible amb brúixola i tot. Molt bona pensada, perquè ja saben que allò de les molletes de pà no li va eixir molt bé, la veritat


Il·lustració de Amparo Phillip Mardones.

Poesia: Berna Wang

En aquesta ocasió li donem veu a una poetessa, Berna Wang, i els seus poemes sobre la quotidianitat:

Pequeños accidentes caseros

Me hice un tajo en un dedo cuando cocinaba.
Luego me despellejo otro dedo al abrir una botella.
Hoy me he raspado la pierna con el pico de la mesita.
Así que me he puesto seria:
he reunido en asamblea a todos los objetos de mi casa
y les he dicho que ya sé
que me muero de la pena,
que tengo el corazón en carne viva,
que ya sé
que no soy más que una herida que sangra tristeza,
que hasta respirar me duele porque él no me ama
como le amo yo;
en fin: que no hace ninguna falta, les he dicho,
que me lo recuerden también ellos.

Enxarxats: Biblioteques escolar gallegues

No totes les Comunitats Autònomes ténen ben organitzat el tema de les biblioteques escolars, com és el trist cas de la Comunitat Valenciana. Però no és el cas de Galicia, on hem trobat un blog on la Xunta de Galicia, a través de la Conselleria de Cultura, manté recursos i noticies al voltant del tema de les biblioteca escolar i els centres educatius. Notícies, clubs de lectura, projectes lectors, activitats lectores, lectures recomandes, bibliografíes, tot això i més ténen cabuda al blog. És una forma de treballar conjuntament amb les biblioteques escolars de tota la comunitat, oferint orientació i recursos per a la biblioteca del centre. Que tinguen blog significa que darrere hi ha una infraestructura que coordina aquesta mena de biblioteca i treballa per al seu bon funcionament. Un bon exemple de les bones pràctiques bibliotecaries per part de l'Administració, que beneficien al xicotet lector.

Al otro lado del río, de Jack Ketchum

Jack Ketchum. Al otro lado del río. Ed. El Andén

Jack Ketchum no és un autor conegut encara en Espanya però sí als Estats Units, on és aclamat per les seues novel·les de terror. Al otro lado del río, la primera que s'edita a Espanya, és una novel·la molt breu però amb molta intensitat a les seues pàgines, que farà patir al lector i el mantidrà en suspens durant tota la lectura.

En l'Arizona del segle XIX uns viatgers es troben una xica mexicana greument ferida i els conta el relat del seu segrest. La seua germana també està segrestada i els protagonistes es decidiràn a creuar el riu Colorado per tal d'alliberar-la, sense saber que és allò esgarrifós que els espera...

El arquitecto de Tumbuctú, de Manuel Pimentel

Manuel Pimentel. El arquitecto de Tumbuctú. Ed. Umbriel

Manuel Pimentel, ex-ministre espanyol i entusiasta del desert africà, ens invita a un viatge vital i geogràfic des de la Granada Andalusí fins a la Meca, de l'arquitecte granadí Abu Isaq Es Saheli, fins arribar a la ciutat africana de Tumbuctú, on serà l'encarregat de la construcció de la seua gran mesquita.

Expulsat del territori nazarí per hereje, Es Saheli ens narra la seua vida, fill d'un alamín del gremi dels perfumers de Granada, la seua joventut atormentada, el seu èxit profesional i la causa del dolorós exili.

Llegint, aconsegueix transportar-te en el temps i viure l'atmósfera de l'Al-Andalus i de l'Àfrica antiga. A més ens apropa a la figura del qual està considerat el pare de l'art sudanés, les construccions del qual han inspirat altres genis com Antoni Gaudí i Miquel Barceló.

Mas allá de la izquierda y la derecha. El futuro de las políticas radicales

Anthony Giddens. Más allá de la izquierda y la derecha. El futuro de las políticas radicales. Ed. Cátedra.

L'autor, considerat el teòric més important de la seua generació, tracta d'explicar el nou panorama polític a la majoria de països occidentals. El radicalisme que sempre ha marcat a l'esquerra i el conservadurisme de la dreta, han intercamviat els seus papers i la dreta ha optat pel radicalisme en nom de la llibertat de mercat, per damunt de tradicions i costums, mentre l'esquerra s'ha tornat defensiva. Giddens ens dóna en aquest llibre les claus per comprendre la política actual i qué significa aquest camvi de principis aplicat al nostre estat de bienestar.


Un llibre molt interessant, que pot obrir-nos els ulls sobre els nostres polítics i forma de govern.

Cómo se salvó Wang-Fo

Marguerite Yourcenar / George Lemoine. Cómo se salvó Wang-Fo. Ed. Gadir

El vell Wang-Fo és un extraordinari pintor que fins i tot aconsegueix que els seus quadres cobren vida. Als seus quadres capta totes les meravelles del món i l'emperador, que els ha vist, decepcionat perquè la realitat no és tan meravellosa, vol llevar-li els ulls i cortar les mans al pintor. Però abans, accepta que acabe una pintura al palau, on Wang-Fo pinta un paisatge marí que serà la seua porta de fugida...


Un conte maravellós per fer volar l'imaginació i ensenyar-nos el veritable valor de la bellessa a l'art i l'intrancendència de les coses materials.

Mi papá es genial

Nick Butterworth. Mi papá es genial. Ed. Anaya

El papá d'aquest llibre és genial perquè sap fer un munt de coses, és el més fort, canta bé, corre com un raig, i moltes coses més, que a ull del seu fill el fan un papá excepcional. Un gran homenatge per als pares en el seu día, 19 de març.




Al otro lado del espejo, de Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra. Al otro lado del espejo. Ed. Destino



Marisa, la protagonista d'aquest llibre, és una adolescent en busca de la seua identitat. No sap allò que vol ni qui és, no sap allò que li passa. Intenta enamorar-se, fa teatre per probar alguna cosa diferent i la seua millor amiga és l'única en qui confia. Fins que s'adona que en realitat està enamorada de la seua amiga. Començarà a la seua vida una nova etapa d'acceptació de la seua sexualitat i de resoldre com enfrontar la situació cap a la família i la societat.

dimarts, 10 de març del 2009

Quin llibre li recomanaries a... Rambo

Pablo Siles Chinchilla, estudiant, li regalaria a Rambo el llibre El bosque animado, per a que es sensibilitzara. El bosque animado està escrit per Wenceslao Fernández Florez i tracta d'un bosc màgic on els arbres i els animals parlen i on diversos personatges humans i vegetals ens conten la seua història, molt curiosa. El Rambo podria tindre un poc més de mirament quan va per la selva tallant i disparant.

El bosque animado té la seua adaptació al cinema i més recentment, en versió de pel·licula animada per a xiquets, la qual us deixem:





Poesia: Auques

Les auques són un conjunt de petites estampes acompanyades cadascuna d'una llegenda. Apareix impresa en un full de paper de gran format amb vinyetes i fan referència als diferents episodis d'una biografia, d'una història, etc. Té el seu origen en un joc d'atzar del segle XVII amb quaranta vuit figures encasellades sobre un tauler o pergamí. Entre les figures hi havia una oca (auca en català nord-occidental) que fa pensar en el lloc del mateix nom. Amb un text en forma de rima, les auques també poden formar part de la poesia.
Jugant amb la poesia a l'aula, podem crear auques amb els xiquets aprofitant cap aniversari o conmemoració, com per exemple per Sant Jordi o al Nadal.


A més, en Internet podem trobar un munt de recursos i web dedicats a les auques, entre els que destaquem la web Auques, una recopil·lació de auques sobre tot tipus de temes. Com exemple, us deixem l'auca dedicada a Ausiàs March, del que ja sabeu que es conmemora la seua mort.

divendres, 6 de març del 2009

Enxarxats: E-Books


Com que aquest blog està dedicat als llibres, no s'oblidem de la seua vessant digital. A continuació us deixem un llistat de webs les quals us recomanem que li féu una ullada. Podreu baixar-se llibres a text complet, o per a PDA, de temes diversos i gratuïts, encara que quasi tots estàn en anglés. Heu de saber que els llibres que es poden descarregar són aquells lliures dels drets d'autor. Esperem que siguen del vostre interés.

WOWIO: tota mena llibres, incloent un apartat important de còmics

SCRIBID: llibrería on trobar milers de documents en format scribid, en qualsevol idioma i variada temàtica

ONLINE BOOKS PAGE: buscador de llibres digitals en Internet.

PODIOBOOKS: audiobooks gratuïts.

BOOKRAGS: lloc de recursos educatius per a estudiants, inclouen e-books.

WORLD PUBLIC LIBRARY: lloc amb una base de dades molt extensa de tot tipus de documents digitals en format e-book i pdf.

FREE TECH BOOKS: llibres de informàtica i enginyeria per descarregar-se.

GUTENBERG PROJECT : projecte europeu de digitalització de documents lliures de drets d'autor, on trobarem tot tipus d'autors i obres, en qualsevol idioma.

GOOGLE BOOK SEARCH: arreplega llibres complets digitalitzats, lliures de drets d'autor, i llibres que encara es poden comprar però dels que podem vore algunes pàgines, i tal volta ens ajuden a orientar-nos en la compra.

LIBRIVOX: audiobooks.

MANYBOOKS: ebooks gratuïts per a PDA, iPod i lectors de e-books.

LIBRARYTHING: web en espanyol, és una xarxa social on catalogar els nostres llibres i baixar els dels demés.

INTERNET ARCHIVE: biblioteca digital on trobar tot tipus de documents digitalitzat disponibles a Internet.

MEMOWARE: llibres gratuïts per descarregar-se en format PDA o e-book.

Il·lustració de Pablo Bernasconi.

El Círculo Oscuro, de Douglas Preston i Lincoln Child

Douglas Preston / Lincoln Child. El Círculo Oscuro. Ed. Plaza y Janés



Nova entrega de la sèrie protagonitzada per l'agent del FBI Aloysius Pendergast, a qui deixàrem després de l'incident amb el seu germà Diògenes, de camí cap a un Monasteri tibetà, en companyia de la seua discípula Constance. Durant la seua estada al Tíbet roben una reliquia india molt antiga destinada a destruir la presència humana de la Terra i que Pendergast, per encàrrec dels monjos tibetans, haurà de recuperar. La seua búsqueda el duu a un luxós transatlàntic, on una presència misteriosa i malvada assassina a varios passatgers durant el viatge i despertarà el terror i la bogeria entre la gent, possant a prova a l'agent del FBI.
Pendergast és un personatge molt peculiar tant pel seu aspecte com per les seues facultats intel·lectual, i sols per ell mateix enganxa al lector dins de la trama, encara que en aquest últim llibre es troba a faltar un poc més d'acció i protagonisme de l'agent. La sorpresa a les últimes pàgines deixa un final obert, per al pròxim llibre.
Us recomanem que llegiu tota la serie si voleu llegir aquest llibre, doncs els personatges i les situacions son continuació dels que el precedeixen. Els trobareu a la Biblioteca de Cocentaina:
  • La Mano del Diablo
  • La Danza de la muerte
  • El Libro de los Muertos

Ni de Eva ni de Adán, de Amelie Nothomb

Amelie Nothomb. Ni de Eva ni de Adán. Ed. Anagrama

Contat en primera persona, doncs és un text autobiogràfic, Amelie conta com torna al Japó, on va nàixer, per aprendre el idioma i buscar treball. Per pagar-se els estudis dóna classes de francés i així coneix Rinri, un jove multimilionari japonés, al qui encanta tot allò francés. Prompte s'enamoren i comença el relat dels seus viatges turístics pel Japó amb ell i la visita a casa del pares del jove, que no l'accepten. Al final Amelie opta per escapar de Rinri per no dir-li que s'acabat perquè "decirle a alguien que se ha terminado es feo y falso. Un ser que ha contado para ti siempre cuenta".

Amelie Nothomb torna a sorprendre en aquest nou títol, contat d'una manera senzilla però alhora una narració plena de metàfores, humor i reflexions, sobre una visió del Japó actual. Una lectura original que captarà l'atenció del lector des de la primera pàgina.

dijous, 5 de març del 2009

Marcas de nacimiento, de Nancy Huston

Nancy Huston. Marcas de nacimiento. Ed. Círculo de Lectores / Salamandra

Marcas de nacimiento narra un fet terrible ocorregut en la vida d'una xiqueta, Erra, i l'impacte que tindrà en les generacions posteriors. Coneixerem la història de tres xiquets més de sis anys d'aquesta familia, la vida dels quals està influida per allò que li ocorre a Erra, àvia dels altres xiquets. Cap enrere, viatjarem des de la California de 2004, al Nova York de 1982, passant pel Toronto dels anys seixanta fins a Múnich de 1944, on Erra ens descobreix quin és aquest secret familiar que condiciona la vida de tots ells.

El llibre està contat per veu dels xiquets, per això el ritme de lectura es àgil i el llenguatge senzill. Una lectura entretinguda i, cap al final, excruixidora.

P de papá

Isabel Martins / Bernardo Carvalho. P de papà. Ed. Kalandraka. Col·lecció Libros para soñar.


Si voleu sorprende els papàs el seu dia assenyalat aquest mes, proposeu-li una lectura junts d'aquest llibre orientat als més menuts. Un llibre senzill, amb unes il·lustracions que transmeten emocions per elles mateixes, i que parlen de tot allò que fa el papà per nosaltres: papà abric, papà avió, papà cuidador... I el teu papà, que fà?

Mis pies son mis sillas de ruedas

Franz-Joseph Huainigg. Mis pies son mi silla de ruedas. Ed. La puerta del libro

Margit és una xiqueta discapacitada que va en cadira de rodes des de que va nàixer. Per a ella no és cap problema, fa la seua vida normal. Però sempre nota que els altres la miren, la compadeixen, la tracten com un bebé, i ella es rebel·la contra aquesta actitut de la gent. Un dia coneix Sigi, un xiquet que l'ajudarà a no prendre's en serio les actituts equivocades dels demés i, alhora, comprendra per Margit que la cadira de rodes no és cap obstacle per pasar-ho bé.

Una lectura que ens parla sobre la diferència y la tolerància.

Un regalo del cielo

Martín Garzo / Elena Odriozola. Un regalo del cielo. Ed. SM

Un conte preciós, tant pel contingut com per les il·lustracions, que conta com un dia una mamà humana i una mamà ovella perden els seus bebés i cadasquna troba l'altre. Però no passa res perquè l'amor maternal es allò més important i els dos bebés disfruten de l'experiència, fins trobar de nou a la seua mamà. I es que les mamàs tenim molt amor per donar, veritat? Una història entranyable que agradarà tant els adults com el més menuts.

Quin llibre li recomanaries a... Otelo

Per posar-nos en context, Otelo és el personatge de la obra del escriptor anglés Shakespeare, Otelo el moro de Venecia, escrita al voltant del 1603.
José Manuel Mora, escriptor i professor del Mòdul de FP de Biblioteconomia d'Alacant, li regalaria a Otelo qualsevol llibre que li féra entendre quin són els drets de la dona. Otelo és el prototip de mascle, que utilitza la dona i a la fi acava amb la seua vida perquè creu que li pertany. Llástima que encara, actualmente, hi ha especimens per ahí que creuen que la dona és una propietat més. Passen els segles però a voltes la mentalitat no camvia.

dimecres, 4 de març del 2009

Poesia:550 aniversari de la mort d'Ausias March

Aquest mes es commemora la mort del gran poeta de les lletres valencianes, Ausiàs March. Amb motiu d'aquest, es realitzaràn al llarg de 2009 diferents actes, exposicions, publicacions, al voltant de la seua obra.

També la Conselleria de Cultura Valenciana participa amb l'edició facsímil de la seua obra poètica publicada abans de 1900. I la Biblioteca Valenciana i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes treballen conjuntament per posar en marxa un portal dedicat al poeta, que permetrà accedir a totes les obres digitalitzades que contenen les dues biblioteques al seu fons.
Un dels poemes més coneguts d'Ausiàs March, Veles e vent, el poden escoltar cantat per Raimon:


Enxarxats: el blog de los libros antiguos

El blog de los libros antiguos recull tot tipus de notícies arréu del món al voltant dels llibres antics, com el seu nom ens indica: fires de llibres antics, reedicions, edicions facsímils, fons antics de biblioteques, exposicions, curiositats i llibres rars, entre altres.
Hem de valorar els llibres antics que han sigut la base de la creación literaria actual. Llibres clàssics que cauríen en l'oblit si no fóra per persones interessades, qui ara ténen Internet como una bona eina per tornar-los a descobrir. Un xicotet tresor al mig de la xarxa.

Fetish, de Tara Moss

Tara Moss. Fetish. Ed. El andén / Círculo de Lectores



Ja tenim a la biblioteca la primera novel·la traduida al espanyol de la ex-top model australiana Tara Moss. Llicenciada en periodisme, aquest ja és el quart títol que publica i amb molt d'èxit. Ella creu que allò novedós de les seues novel·les és que la seua protagonista és una dona jove i sexy, res a vore amb les protagonistes femenines de la novel·la negra actual.


Fetish narra la història de la model i estudiant de psicologia forense, Makedde Vanderwall, que es converteix en detectiu quan un psicòpata fetitxista, "l'assassí dels tacons d'agulla", mata a la seua millor amiga. S'iniciarà per les seues pàgines una persecució per tota Australia i donarà temps entremig per una història d'amor entre la guapa protagonista i el detectiu encarregat del cas. Aquest thriller romàntic porta molts ingredients i, en principi promet, però caldrà que els lectors la valoren també.

La química de la muerte, de Simon Beckett

Simon Beckett. La química de la muerte. Ed. Círculo de Lectores


David Hunter porta tres anys vivint al poble de Manham, en Norfolk, tractant de recuperar la seua vida marcada per un tragedia que li obligà a abandonar la seua vida a Londres i la seua profesió d'antropòleg forense. Tot va bé fins que apareix al poble el cadàver mutilat d'una jove. Serà el principi d'una sèrie d'assassinats i David haurà de recuperar la seua antiga professió, on és una autoritat, per tal d'atrapar d'assassí.

Un thriller escalofriant, plé de girs inesperats i molt realista, que pot posar els pels de punta, però que enganxa des de la primera a l'última pàgina. Una vertadera troballa per als amants de les pràctiques forenses. Fantàstica!

El dia que Nietzsche lloró, de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom. El dia que Nietzsche lloró. Ed. Destino

Una novel·la pot ser una bona manera d'introduïr-se en el coneixement de la filosofia i el psicoanàlisi. Podeu fer-ho amb El dia que Nietzsche lloró, on el filòsof alemany Friedrich Nietzsche i el metge vienés Breuer, seguidor dels principis de Freud, protagonitzen una trama d'intriga. Al mateix temps coneixerem datos sobre la vida de Nietzsche i Freud, dins del seu context històric. Amb una lectura entringuda, reflexiva, ens servirà per comprendre de forma senzilla alguns dels conceptes filosòfics i del psicoanàlisis, alhora que disfrutem d'una bona novel·la d'intriga.

Tot ocòrre en decembre de 1882, a Venècia. La jove Lou Salomé demana els serveis del metge Breuer, per tal de salvar-li la vida a Nietzsche, qui amenaça amb suïcidar-se. Sense saber-ho, el metge formarà part del complot que ha organitzat la jove. Amb quins propòsits, esbrineu-lo llegint la novel·la.

El secreto del amor

Sarah Emmanuelles Burg. El secreto del amor. Ed. RobinBook

¿Quin és el secret que amaga l'amor? L'autora, només mitjançant les il·lustracions, ens transmet una tendra història sobre dos xiquets que descobreixen allò que significa l'amor. Els seus protagonistes aprendran a compartir, a respectar i a amar.
Una lectura ideal per explicar als més menuts allò que significa el amor.

Alicia y el país de las maravillas

Ángel Burgas/ Ignasi Blanch. Alicia y el país de las maravillas. Ed. La Galera

Al senyor Dogson li agrada inventar històries. Mentre passetja amb les germanes Liddle els conta com un dia un xiqueta que li dien Alicia s'adorm baix un arbre i es desperta de sobte pels crits d'un conillet atrafegat perquè arriba tard...

Amb una edició cuidada i unes il·lustracions fantàstiques d'Ignasi Blanch, aquest àlbum il·lustrat és ben bé una aproximació al conte original de Carroll, indicada per a xiquets a partir de set anys.

El hombre del sombrero blanco

El hombre del sombrero blanco. Ed. Sufi

Nin Hakim era un home normal, que passejava per carrer, quan una gent se li acostà i li van dir: "fa molt de temps un savi ens digué que quan l'iaia es posara malalta, sols la podria curar una cosa blanca que féra un metre seixanta d'altura. Hem vist per la finestra el teu barret blanc, i com que medixes un metre seixanta, ens hem donat compte...".

Com podeu comprovar per l'introducció, aquest no és un llibre infantil normal, és un llibre plé de misteris i espiritualitat, amb un missatge ocult a les seues pàgines, que apropa la filosofia d'orient als nostres xiquets més menuts.
Il·lustració de Didier Lourenço.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...