dimecres, 23 de desembre del 2009

Llibres per a joves i adults: Si te gustó la escuela, te encantará el trabajo

Irvine Welsh. Si te gustó la escuela, te encantará el trabajo. Ed. Anagrama

L'autor de Trainspotting, coneguda novel·la que va ser duta amb èxit al cinema, ens invita a llegir cinc contes, originals i transgressors, sense abandonar l'humor àcid que caracteritza a aquest escriptor.
En "Serpientes de cascabel", la mosegada d'una serp complica la vida de dos xics amb la homosexualitat i l'homofobia (com arriba fins ahí, resulta molt sorprenent).
En "Si te gusto la escuela, te gustarà el trabajo", un inmigrant anglés que té un bar a Canàries i ens conta les seues peripècies amb una ex que li fa la vida imposible, una filla adolescent que li aparèix de repent, amants i gangters. És el més fluix de tots els relats.
El tercer conte, "Las DOGS de Lincoln Park", dos amigues snobs sospiten d'un xef coreà després de la desaparició del gos d'una d'elles quan van visitar el seu restaurant. Tal volta s'havia convertit en part del menú? La vida superficial i elitisma de les protagonistes, que el autor ens descriu, s'entremezcla amb la intriga.
Al següent conte, "Miss Arizona", un jove realitzador entrevista a una famosa actriu, casada amb un famós director a qui ell admira, que sorprendrà al seu entrevistador amb les seues confessions, i també al lector amb el desenllaç.
I per últim, "El reino de Fife", el més llarg de tots, llegim una història d'amor, sexe i drogues, a l'estil de Trainspotting, entre una jove amazona, amb un pare amb diners, i un jòquei fracasat, fill d'un treballador socialiste. Un ambient social hipòcrita que els farà difícil l'aceptació com a parella.
Els llibres d'Irving Welsh no són una lectura convencional i això es deixa veure en aquest contes, però al mateix temps eixa característica fa d'aquest contes una lectura fresca i atrevida que entreté molt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...