dimecres, 25 de novembre del 2009

The Company, de Robert Little

Robert Little. The Company. Ed. Alea

Un extens volum de 1152 pàgines (¡!) que ens introdueix en la historia de la CIA i la guerra freda entre els Estats Units i La Unió Sovietica, en forma de novel·la d'intriga. De cap manera es fa pesat i l'autor manté l'atracció cap a la lectura amb un ritme trepidant, on l'acció és la protagonista principal.
Prompte ens queda clar que els agent de la CIA, que són els que lluiten contra l'enemic, tal volta no eren tant bons, i en la pràctica tot valia per tal d'aconseguir els seus objectius.
El llibre proporciona molta informació sobre com funcionava l'espionatge i contraespionatge, des de la perspectiva dels mateixos agents d'amdos bandos.
El treball dels agents ens situa en esdeveniments històrics de veritat, com el complot per assassinar al Papa Joan Pau II, o el desembarcament en Bahia Cochinos a Cuba. I apareixen també pesos pessats de la política com Kennedy, Reagan, Gorvachov, Yeltsin, entre altres.
Conspiració, engany, joc brut, i tot allò que s'imagineu per tal d'aconseguir dominar el món. Una lectura impressionant.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...