dimecres, 22 d’abril de 2009

La medida del mundo, de Dennis Guedj

Dennis Guedj. La medida del mundo. Ed. PenínsulaRecuperem ara una novel·la ja fa temps editada, no de lectura imprescindible, però sí molt recomanable. La medida del mundo és la història real de la medició del meridiano de Greenwich al segle XVIII. Perre Méchain i Jean-Baptiste Delambre, astrònoms a qui l'Assemblea Nacional de França els encarrega la medició del meridià entre les ciutats de Dunkerke i Barcelona, viuràn nombroses aventures i desventures durant set anys mentres tracten de finalitzar la seua empresa.
Però aquesta novel·la és molt més que una novel·la d'aventures. Ens donarem una volta per la França de la República i avastirem la ciència d'aquell temps amb una trama ben documentada.
Dennis Guedj, professor de història de la ciència en la Universitat de Paris, és especialista en transmetre la ciència a través de la ficció, i per això aquesta és una novel·la que admét diverses lectures i agradarà tant als interessats en la literatura històrica com científica, sense ser pessat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...