dilluns, 29 de setembre del 2008

Llegim els clàssics: Isaac Asimov

Isaac Asimov (1920-1992), escriptor i bioquímic americà, d'origen rus, està considerat un mestre de la literatura de ciència ficció. És sobre tot conegut per las sèries de les Fundacions (Fundación, Fundación e imperio, Segunda fundación), novel.les de robots (Yo robot, Los robots del amancer, Robots e imperio, etc.), entre altres.

Però també va escriure obres de divulgació científica i histórica, amb l'objectiu de atraure l'atenció del gran públic a través d'una narració senzilla i amena i, sobre tot, comprensible. Tant és així, que inclús en l'argument del seus llibres de ficció es troben conceptes científics elementals i a voltes dona etimologies i datos científics.

Va publicar en total, més de cinc-centes obres i va guanyar molts premis, el Premi Hugo, Nébula i James T. Grady, en diversos anys des de 1963 fins la seua mort.

Un gegant de la literatura de ficción a qui la millor forma de conèixer-lo és llegint els seus llibres, no us decebrà.

Enxarxats: www.guiadelcomic.com


Us presentem una web per als amants del còmic, i si encara no ho sou, per a introduir-vos en aquest món de les vinyetes. En La guia del còmic trobareu tot sobre ells, molta informació recolzada per les editorials espanyoles dedicades al còmic, lo que li dóna un punt de calitat. Còmics de tot tipus i per tots els lectors, autors, llibreríes especialitzades, editorials, pel.lícules basades en còmics, i recursos a Internet. No deixeu de visitar-la, es fantàstica.

La vinyeta de dalt pertany a l'èxitosa tira còmica de Calvin i Hobbes, on un xiquet, Calvin, i la seua mascota de peluix, Hobbes, viuen moltes aventures gràcies a la seua imaginació.

La mirada del observador, de Marc Behm

Marc Behm. La mirada del observador. Barcelona: RBA Libros, 2008

Un altre clàssic de la novel.la negra, plena de suspens psicològic, on el protagonista és un detectiu fracasat que recòrre els Estats Units darrere d'una fria i calculadora assassina, una dona que mata als marits una volta aconsegueix els seus diners. Obsessionat amb la desaparició de la seua filla, el detectiu manté una extranya relació de fascinació amb aquesta jove i, fins i tot, l'ajudarà netejant probes incriminatòries sense saber-ho ella. La història abarca trenta anys durant els quals els assassinats són ja més de cent. Uns dels arguments més perturbadors que s'hagen escrit mai, i que possarà els pels de punta als més valents.

El asesino dentro de mí. de Jim Thompson

Jim Thompson. El asesino dentro de mí. Barcelona: RBA Libros, 2008 (Col.lecció de butxaca)

En Central City, una ciutat petrolera a l'oest de Texas, tots els seus habitants teníen a Lou Ford, l'ajudant del sheriff, com una persona afable i tranquil.la. Però un dia comença a donar indicis d'una enfermetat passada que el va convertir en un assassí cruent. En aquest llibre Lou Ford contarà la seua história, que comença amb l'assassinat d'una prostituta, i li segueixen el fill d'un magnate i un presoner, que pensaven s'habia suïcidat, que el ficaràn en una voràgine de sang, que tal volta ha retornat.
Escrita en 1952, aquest llibre és un clàssic de la novel.la negra, plena de tensió i suspens. Una lectura escalofriant!

Loa amantes de Estocolmo, de Roberto Ampuero

Roberto Ampuero. Los amantes de Estocolmo. Madrid: Emecé, 2008

Cristóbal Pasos, un escriptor de novel.la policíaca que viu a Estocolmo, descobreix en un dels caixons de la seua dona una bossa de roba íntima eròtica que ella mai s'ha posat per a ell. Aquest fet despertarà els seus incontrolables cels, doncs tot pareix indicar que la seua dona té un amant. Al mateix temps, el seu veï troba a la seua dona morta, víctima d'una sobredosi de pastilles. Tot indica que es tracta d'un suïcidi, però l'assistenta, que també treballa a casa de Cristòbal Pasos, està convençuda que és un assassinat. Quan apareix també morta, Pasos intentarà esbrinar que s'amaga darrere d'aquestes morts i, quan començe, els fets es precipitaràn un darrere l'altre, fins arribar a un final inesperat...

Una magnífica novel.la d'intriga on les coses no són allò que pareixen i el suspens i l'erotisme es combinen per igual.

divendres, 26 de setembre del 2008

La caja de botones

Fran Nuño. Caja de botones. Córdoba: Toromítico, 2008

Un bonic àlbum il.lustrat on els protagonistes són uns botons entremaliats que s'aburreixen mentres esperen per ser cosits, sustituïnt a aquells que es cauen i es perden. La mare de David, que és modista, en sap molt d'històries divertides sobre ells. Disfruteu de les aventures de aquestos botonets!

Una cocina tan grande como un huerto

Alain Serres, Martin Jairre. Una cocina tan grande como un huerto. Madrid: Kókinos, 2008

Un fantàstic llibre que ens introdueix al món de les fruites i hortalisses i ens informarà de la seua história, com es cultiven, receptes saboroses i fins i tot refranys sobre elles. Una forma diferent i atractiva de presentar-les als xiquets que no els fa molt de gust menjar-les... Probeu-lo!

Lulú presidenta

Daniel Picouly, Frédéric Pillot. Lulú presidenta. Madrid: Pearson Alhambra, 2008

Al bosc, la llebre Aiguafestes vol convertir-se en presidenta, però a la resta d'animals no els fa molt gràcia i li proposen que es presente a Lulú, la tortugueta. Qui guanyarà?
Una lectura ideal per als menuts que encara que no han començat a llegir, que podràn seguir l'argument del conte sols mirant les il.lustracions.

dimarts, 23 de setembre del 2008

Llegim els clàssics: Sófocles

Un dels autor antics que cal tindre present es Sófocles (496 a.C.- 406 a.C.), un escriptor de teatre grec, molt reconegut a la seua època i al llarg de la història fins avui dia. De la seua extensa obra, 132 obres documentades, només ens han arribat fragments i set tragèdies sanceres. D'elles en destaquem dues: Antígona i Edipo Rey.

En Antígona ens conta l'enfrontament entre aquesta i el rei de la ciutat perquè no la deixa enterrar el seu germà, qui s'alçà en contra de la ciutat, i així donar escarment a la resta de la població. Per descontat, els dos sofriràn un final tràgic.


Edipo Rey és tot un culebró de l'època. Edipo Rey es rei de Tebas i s'ha casat amb la dona del rei anterior. Del seu passat coneixem que l'oracle li augurà que mataria son pare i es casaria amb sa mare. Per això, fuig de sa casa fins arribar a Tebas i convertir-se en rei. Els aconteciment esdeven segons les prediccions i finalment s'assabenta que el rei que va assassinar era son pare i la seua dona és en realitat sa mare, que el van abandonar en nàixer perquè coneixien les prediccions, i pensaven que era mort. Tota una tragedia. D'açí ve el conegut "complex d'Edipo".

Enxarxats: www.frasedehoy.com


En la web que us recomanem en aquesta ocasió, frase de hoy, trobareu un bon recull de frases dites per personatges al llarg de la història i amb un pessic de saviesa que podem aplicar per enriquir la nostra vida. Estàn divides pel tema de les frases o agrupades pel personatge que les va dir amb els datos biogràfics per conèixer-lo. Milers de frases per triar i adornar el vostre calendari.

Nosaltres hem triar algunes de Sófocles que ens han agradat, un gran escriptor de teatre grec:

- "El saber és la part més considerable de la felicitat"
- "L'obra humana més bella és la de ser útil al pròxim"
- "Moltes coses hi han misterioses, però cap tan misteriosa com l'home"
- "Al home pervers se li coneix en un sol día; per conèixer a l'home just fa falta més temps"

El jardín perfumado: todo el erotismo de la literatura oriental

El jardín perfumado: todo el erotismo de la liteatura oriental. Barcelona: Ediciones B, 2005

Aquest és un llibre sobre sexe, un clàssic de la literatura eròtica, que pot consultar-se com una guia de posicions eròtiques, com una meditació sobre l'amor o com mitjà per aprofundir en les rel.lacions de parella. En ell trobareu consells, descripcions pràctiques pels amants i relats eròtics orientals. Un llibre molt complet que us permetrà millorar la vostra vida sexual.

Chiquita, de Antonio Orlando Rodríguez

Antonio Orlando Rodríguez. Chiquita. Madrid: Alfaguara, 2008

Chiquita és la biografía ficticia sobre una persona que va existir, una enana cubana, Espiridiona Cenda, ballarina i cantant en els teatres de varietats de principis del segle XIX i anomenada "la muñeca viviente" al món artístic. La novel.la té forma d'una biografia contada a l'autor per un vell cubà que la va conèixer, i abarca l'infantessa de Chiquita en la Cuba colonial i la seua joventut als escenaris més importants del Estats Units i Europa. Entremig viura amor, intrigues polítiques i decepcions i, a la fi, lluitarà per no ser vista només com un fenòmen de fèria.
Amb aquesta novel.la, Antonio Orlando va guanyar el XI Premi Alfaguara de Novel.la 2008.

La última concubina, de Lesley Downer

Lesley Downer. La última concubina. Barcelona: Seix Barral, 2008

En les muntanyes del Japó rural, Sachi sempre s'ha sentit diferent. La seua pàlida pell i delicades faccions són totalment diferents als de la seua família i amics. Quan cumpleix onze anys una gran princesa imperial passa pel seu poble i se l'endú al palau del shogún, en la ciutat d'Edo. Allí conviurà amb les tres mil concubines fins que comença la guerra civil i Sachi tinga que fugir per salvar la vida. S'enamorarà d'un guerrer rebel que la salva però, abans que puga imaginar una vida amb ell, Sachi deurà descobrir el seu vertader origen, un misteri que oculta una amenaça que pot destruir-la.


És una meravellosa novel.la ambientada en el Japó del segle dinou, que ens permetra conèixer un poc més de la història japonesa i el curiós món de les concubines reals.

Lios de...Otto Terremoto

Alan Macdonald. Los líos de...Otto Terremoto. Barcelona: Montena, 2008

Us presentem a Otto Terremoto, un xiquet entremaliat, que sempre ens sorprén amb les seues travesures. En aquesta ocasió a Otto li pica tot, el cap, els braços, els peus, ¿sabeu per què? Perquè te puçes!! Com era d'imaginar a sa mare no li fa cap gràcia però Otto està encantat. Ha decidit que montarà un circ de puçes! Una història molt divertida que agradarà molt als xiquets entre 6 i 9 anys.

Conversaciones con Shakespeare

Stanley Wells. Conversaciones con Shakespeare. Barcelona: Oniro, 2008

William Shakespeare és un dels autors més coneguts per tothom arréu del món. Però per apropar la seua figura als més joves hem trobat áquest llibre on, en forma d'entrevista, coneixerem quin tipus de persona era, la seua obra teatral o com va viure en el context de la seua època. Un original viatge en el temps introduït per l'actor Joseph Fiennes, que va protagonitzar Shakespeare in love a la gran pantalla.

El viaje de Max

David Gauthier, Marie Caudry. El viaje de Max. Barcelona: El Aleph, 2008

Començem nova temporada amb un álbum il.lustrat per a xiquets de 3 a 6 anys, protagonitzat per Max, un xiquet que vol anar a la muntanya abans que arribe l'hivern. Però els núvols de pluja el persegueixen i s'amaga en un arbre. De repent, cau i un núvol l'arreplega i descobreix que en realitat és un llop disfressat. La disfressa de núvol és màgica i tot el que se la posa pot volar. Max té la idea de posar-la a sa casa i convertir-la en una nau espacial, on viatjaràn també els animals dels bosc. Una història màgica per despertar l'imaginació dels xiquets, on l'il.lustració és la protagonista.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...