dimarts, 18 de novembre del 2008

Mal de escuela, de Daniel Pennac

Daniel Pennac. Mal de escuela. Editorial Mondadori

Molts són els personatges brillants que han tingut un passat de fracàs escolar, que no feien presagiar un futur de èxit, com per exemple Einstein, o el mateix autor d'aquest llibre.
Novel.lista i professor durant vint-i-cinc anys, Pennac ens dóna les dues perspectives, la del mal estudiant i la del professor, que juga un paper molt important en el procés en que es crea el mal estudiant. La realitat és un sistema educatiu que deixa de banda aquells alumnes que no arriben al nivell que se'ls demana, que no comprenen, i són abandonats a la seua sort perquè són "zoquetes", en paraules del mateix Pennac, fins que el mateix alumne es rendeix i abandona els estudis. L'altra part són els docents que no saben resoldre la situació, recuperar a eixe alumne ajudant-lo. I també els pares, la majoria dels quals, no saben afrontar el problema del seu fill/a.
En una societat com la nostra, on hi ha un alt porcentatge de joves que abandonen els estudis, és una lectura actual i amena, que ens pot donar llums sobre la problemàtica. Molt interessant.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...