dilluns, 27 d’octubre del 2008

El último patriarca, de Najat el Hachmi

Nakat el Hachmi. El último patriarca. Barcelona: Planeta, 2008


Aquesta és la història de la família Driouch, contada per veu de la filla, una jove que lluitarà per trencar amb el masclisme i l'ordre establert des de fa milers d'anys a la tradició marroquí. El patriarca, el pare, màxima figura de la família al Marroc, emigra a Espanya per treballar fins llaurar-se una bona situació econòmica. Aleshores, la resta de la família s'uneix a ell. L'altra figura protagonista serà la filla adolescent que viu dues realitats contraposades, aquella que l'imposa el seu pare i la que viu fora al carrer, al nou país. Aleshores, sols li resta trobar la seua identitat combinant les dues situacions, tan diferents entre elles, i que li enfrontarà al seu pare. Un llibre que ens parla de la realitat que moltes famílies inmigrants viuen actualment.


Amb aquesta novel.la, l'autora, d'origen marroquí, però que viu en Espanya des de fa vint anys, guanyà el Premi Ramón Llull 2008.

4 comentaris:

Rosa ha dit...

El llibre m'ha agradat. És una història que no pot deixar indiferent a ningú.

Anònim ha dit...

Es una historia molt interesant dura pero tambe molt tendre

Anònim ha dit...

Es una historia molt interesant dura pero tambe molt tendre

Sàlvia ha dit...

És una molt bona història, realista, dura, que plantetja moltes qüestions que estan de plena actualitat. A més, es llig d'una tirada.

Gràcies pels vostres comentaris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...