dimarts, 23 de setembre del 2008

Llegim els clàssics: Sófocles

Un dels autor antics que cal tindre present es Sófocles (496 a.C.- 406 a.C.), un escriptor de teatre grec, molt reconegut a la seua època i al llarg de la història fins avui dia. De la seua extensa obra, 132 obres documentades, només ens han arribat fragments i set tragèdies sanceres. D'elles en destaquem dues: Antígona i Edipo Rey.

En Antígona ens conta l'enfrontament entre aquesta i el rei de la ciutat perquè no la deixa enterrar el seu germà, qui s'alçà en contra de la ciutat, i així donar escarment a la resta de la població. Per descontat, els dos sofriràn un final tràgic.


Edipo Rey és tot un culebró de l'època. Edipo Rey es rei de Tebas i s'ha casat amb la dona del rei anterior. Del seu passat coneixem que l'oracle li augurà que mataria son pare i es casaria amb sa mare. Per això, fuig de sa casa fins arribar a Tebas i convertir-se en rei. Els aconteciment esdeven segons les prediccions i finalment s'assabenta que el rei que va assassinar era son pare i la seua dona és en realitat sa mare, que el van abandonar en nàixer perquè coneixien les prediccions, i pensaven que era mort. Tota una tragedia. D'açí ve el conegut "complex d'Edipo".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...