dimecres, 9 d’abril del 2008

Llegim els clàssic: Benito Pérez Galdos

Benito Pérez Galdós és un dels clàssics espanyols més coneguts i considerat per la crítica com el major novel.lista espanyol per darrere de Cervantes. Va nàixer a Las Palmas de Gran Canaria en 1843, fill d'un tinent de l'exèrcit espanyol i de Benita Galdós. De la seua vida privada sabem que va tindre una filla il.legítima amb Emilia Pardo Bazán, però no es va casar. Era partidari de l'amor lliure pèro sense arribar al llibertinatge.
Aficionat a la literatura des de ben jove, va publicar per primera volta als 27 anys la novel.la La fontana de oro (1870). Li seguiria una extensa producció literària entre la que citem Episodios Nacionales (1873-1912), Marianela (1878), Fortunata y Jacinta (1886-1887), Tristana (1892)... I un llarg etcètera perquè tenia una gran inventiva, va crear prop dels vuit cents personatges, tots ells amb la seua pròpia personalitat. L'obra de Benito Pérez Galdós es caracteritza pel realisme i la crítica social, els seus llibres són un reflex de la societat on vivia.
També va adaptar novel.les seues per al teatre i va col.laborar amb articles periodístics, a més de participar activamente a la política espanyola com diputat a Corts. Una vida molt plena. Va morir a Madrid el 3 de gener de 1920.
En la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes trobareu totes les seues obres digitalitzades en la secció "Biblioteca de Autor".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...