dilluns, 17 de març de 2008

Lllegim els clàssic: Óscar Wilde

Va dir a una entrevista l'escriptor Martin Amis que només llig els clàssic anteriors a ell, perquè la història ja s'ha encarregat de fer la tria dels millors. Tal volta açí tenim un exemple: Oscar Wilde. Nascut a Dublín (1854), va morir a París (1900), desterrat per propia voluntat després d'estar a la presó dos anys acusat d'actes homosexuals i sadisme.
Però estava considerat un escriptor d'èxit a la seua època, i hui en dia també es considera com un dels més importants entre els escriptors anglesos.
La seua obra es caracteritza pel seu ingeni per ficar la crítica amagada entre els diàlegs. Entre les seues obres més conegudes podem citar les obres teatrals Salomé, La importancia de llamarse Ernesto, El abanico de Lady Windermere. I les novel.les El príncipe feliz, El fantasma de Canterville, El retrato de Dorian Gray.

1 comentari:

Wireless ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...